Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Περίπατος της Καβάλας


Ονουάτσι και Ντουγκλάο πανηγυρίζουν.... Η Καβάλα συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ, μετά και τη νίκη της επί του Πανθρακικού με 3-0. Το σύνολο του Γιάννη Παπακώστα κυριάρχησε με την απόδοση του στον αγωνιστικό χώρο και κατέκτησε το τέταρτο φετινό του τρίποντο, χάρη στα τέρματα των Σιόντη (48'), Ιωάννου (70') και Ονουάτσι (84'). Η ομάδα της Κομοτηνής έμεινε στην τελευταία θέση, έχοντας μόνο ένα βαθμό έχοντας τη χειρότερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος.

Από τα πρώτα λεπτά έδειξαν οι ομάδες τις προθέσεις τους για το παιχνίδι. Η Καβάλα προσπαθούσε ναι παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο έτσι ώστε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ενώ ο Πανθρακικός ταμπουρωμένος πίσω είχε ως στόχο το μηδέν στην άμυνα. Με τον Ορούμα να είναι καλά κλεισμένος και τον Ονουάτσι να μην έχει κενούς χώρους για να κάνει τις γνωστές κούρσες του, οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, ενώ οι προσπάθειες για γκολ γινόταν μόνο από τον... αέρα.

Το σύνολο του Καρτιέ δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω από τρεις πάσες σε μία του φάση, καθώς Σιόντης και Ντικρόκ πίεζαν ψηλά και κατέστρεφαν το παιχνίδι των αντιπάλων τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κάλατς να γίνει θεατής... πολυτελείας.

Ο Ορούμα άρχισε να βγαίνει στα πλάγια για να απεγκλωβιστεί από τα αμυντικά χαφ του Πανθρακικού και από εκεί οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδος του. Στο 33' Ο Σουλτανίδης δέχθηκε την υπέροχη πάσα του συμπαίκτη του, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ρόκα, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την γκάφα του βοηθού του κ. Γιάχου, οποίος σήκωσε το σημαιάκι του σε προσπάθεια του Ονουάτσι, ο οποίος έφυγε από κανονική θέση και ετοιμαζόταν να πλασάρει τον Ρόκα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με κάτι που έλειπε από το πρώτο, το γκολ. Ο Σιόντης είδε τον Ρόκα εκτός θέσης και με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και συνδύασε την καλή του εμφάνιση με το πρώτο του τέρμα στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Καρτιέ πραγματοποίησε αλλαγές για να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι με τον Ρομπέρ δύο φορές ανησύχησαν τον Κάλατς. Ο Γιάννης Παπακώστας αναγκάστηκε να αποσύρει τους δύο κορυφαίους του παίκτες, καθώς ο Ορούμα αισθάνθηκε ένα τράβηγμα, ενώ ο Σιόντης ένα σφίξιμο στις γάμπες. Οι αλλαγές όχι μόνο δεν επηρέασαν την εικόνα της ομάδος του, αλλά τη βοήθησαν για να αποδώσει ακόμα καλύτερα.

Ο Πανθρακικός είχε ανέβει ψηλά για να ισοφαρίσει, αλλά είχε αφήσει ανοικτούς διαδρόμους στα μετόπισθεν, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και στο 70' ο Ιωάννου σαν σε προπόνηση διπλασίασε τα τέρματα της Καβάλας. Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι φιλοξενούμενοι έδειχναν σαν να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα, ωστόσο οι παίκτες της Καβάλας κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα με τον Ονουάτσι στο 84'.

Γήπεδο: Ανθή Καραγιάννη Εθνικό
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίος)

Καβάλα (Γιάννης Παπακώστας): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Ντουγκλάο, Θεοδωρέλλης, Οικονόμου, Ντικρόκ, Σιόντης (60' Πόποβιτς), Ορούμα (60' Ρινκόν), Ιωάννου, Ονουάτσι, Σουλτανίδης (73' Μεντί).
Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρόκα, Τζόκιτς, Μπαχαρίδης, Μαρσέλο, Μπουβάλ, Κλεμέντ, Κανωτίδης (64' Ολίσε), Ρομπέρ, Φαγιάρδο, Βελάσκο (79' Στόικος), Καζάκης (56' Ντιαλό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: