Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΟ Πανιώνιος 2-1

Κάθε άλλο παρά εύκολη αποδείχτηκε η νίκη 2-1 του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, νίκη που έφερε ξανά τους πράσινους στην πρώτη θέση. Οι πράσινοι νόμισαν πως το ματς τέλειωσε στο 11` όταν έγινε το 2-0 και για 80 λεπτά παρότι με το σκορ υπέρ τους και με παίκτη παραπάνω, έπαιξαν με τη φωτιά κόντρα στον ψυχωμένο Πανιώνιο. Οι κυανέρυθροι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και θα μπορούσαν να πάρουν κάτι καλύτερο απέναντι στους χαλαρούς και επιπόλαιους πράσινους. Ετσι πέρασε στο... ντούκου το ντεμπούτο του Γιούρκα στο πρωτάθλημα, που μπήκε αλλαγή, με το τελικό σφύριγμα να προκαλεί τελικά ανακούφιση στο γήπεδο...

"Οε, οε, οε Τζιμπρίλ Σισέ"!
Το εύστοχο πέναλτι του Σισέ στο 9`, που κέρδισε ο ίδιος μαζί με την αποβολή του Ομο για χέρι του τελευταίου, έκανε από την αρχή αφεντικό του ματς τον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο στο 11`, όταν ο Νίνης σέρβιρε το δεύτερο γκολ στον γάλλο που έκανε το 2-0 μέσα σε αποθέωση για τον ίδιο και τον νεαρό μέσο. Οσον αφορά πάντως στο πρώτο γκολ, ο Σισέ φάνηκε να ξεκινάει την προσπάθεια του από ελεγχόμενη θέση.

Χαλαρότητα...
Οι πράσινοι έχοντας από νωρίς το αριθμητικό πλεονέκτημα και το υπέρ τους 2-0, έδειξαν επικίνδυνα σημάδια χαλάρωσης μετά το 25`, όπως φάνηκε και στις ευκαιρίες των Κουμορτζί και Ριέρα, που τις έβγαλε ο Τζόρβας, αφού από την πλευρά του ο Πανιώνιος δεν είχε να χάσει και τίποτα. Το δοκάρι από το φοβερό φάουλ του Μπάλαμπαν απέδειξε του λόγου το αληθές, με τους φιλοξενούμενους να δικαιούνται ένα γκολ.

... και 2-1
Ο,τι δεν πέτυχε στο πρώτο μέρος, ο ψυχωμένος Πανιώνιος το έκανε με τον Ριέρα στο 53`, μειώνοντας σε 2-1 και χτυπώντας "καμπανάκι" στο ΟΑΚΑ. Κάπου εκεί, και με την ευκαιρία του Λάτκα, ακούστηκαν και τα πρώτα σφυρίγματα, αφού ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να παίζει σαν υπνωτισμένος.

Η αντίδραση του Τεν Κάτε από τον πάγκο ήταν η είσοδος των Σεϊταρίδη και Ρουκάβινα αντί των Κατσουράνη και Νίνη, με τον Γκάμπριελ να περνάει αμυντικό χαφ. Στο μεταξύ, όσο περνούσε η ώρα ο Πανιώνιος ήταν αυτός που πίεζε, εξ ου και η είσοδος του Εστογιάνοφ, προκαλώντας τη δικαιολογημένη γκρίνια της εξέδρας.

Παίζοντας με τη φωτιά...
Οσο ο Παναθηναϊκός δεν πετύχαινε το τρίτο γκολ για να τελειώσει το ματς, τα καρδιοχτύπια συνεχίζονταν στο ΟΑΚΑ, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Με τα πολλά, η νίκη ήρθε με μπόλικο καρδιοχτύπι αλλά και μουρμούρα από την κερκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: