Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Επέστρεψε στις νίκες ο Ηρακλής


Ο Μιλάνο σε μια ακροβατική προσπάθειά του, ενώ παρακολουθούν Λαζαρίδης και Τσέζαρεκ Ο Ηρακλής μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στις οποίες μάλιστα δεν είχε σημειώσει ούτε γκολ, επέστρεψε στις επιτυχίες. Ο "Γηραιός" με τον Σάββα Κωφίδη στον πάγκο του για πρώτη φορά, επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Ιάκομπ στο 88' με κοντινή προβολή. Τέταρτη σερί ήττα για τους φιλοξενούμενους.

Στο ντεμπούτο των Σάββα Κωφίδη και Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο των ηρακλή και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα (στο πλαίσιο της Σούπερ Λιγκ, αφού ο δεύτερος είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας της Αρκαδίας και στο παιχνίδι του Κυπέλλου), νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος.

Οι "κυανόλευκοι" μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδος από τα Τρίκαλα, βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν στις νίκες και να χαμογελάσουν ξανά. Βέβαια για να τα καταφέρουν χρειάστηκε να περάσουν 88' και να καταθέσουν ότι είχαν στον αγωνιστικό χώρο.

"Χρυσός" σκόρερ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο Ιάκομπ, ο οποίος δύο λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα με κοντινή προβολή σκόραρε για τρίτη φορά φέτος και χάρισε το "τρίποντο" στο "Γηραιό" με το οποίο ανέβηκε πάνω από την επικίνδυνη "ζώνη".

Σε ότι αφορά τον Αστέρα Τρίπολης, γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του (είχαν προηγηθεί αυτές από τον Εργοτέλη, τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο), με αποτέλεσμα να παραμένει από τα τέλη του Σεπτέμβρη κολλημένος στους 11 βαθμούς...

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν καλή. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ηρακλής είχε τέσσερις προσπάθειες για γκολ αλλά καμία από αυτές δεν ήταν κλασσική ευκαιρία. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν έκαναν ούτε ένα σουτ προς την εστία του Κοβαλέφσκι. Πάντως η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη...

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο, έψαξαν να βρούνε τρόπο για να διασπάσουν τη σωστά αμυντικά στημένη ομάδα της Τρίπολης, αλλά ο χρόνος κυλούσε χωρίς να το καταφέρνουν. Η πίεση αυξήθηκε στο τελευταίο τέταρτο. Στο 79' ο "γηραιός" ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μιλάνο από τον Ουριμπάρι, όμως ο Παππάς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι...

Και ενώ όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα άλλαζε το 0-0, το πείσμα των γηπεδούχων δικαιώθηκε στο παρά... δύο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως το γκολ του Ρουμάνου επιθετικού πανηγυρίστηκε έξαλλα, ενώ με το σφύριγμα της λήξης ακούστηκε σαν... εκκωφαντικός ήχος από τους οπαδούς, ένας αναστεναγμός ανακούφισης.

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθήνας)

Η εξέλιξη του αγώνα:
1': Ξεκίνησε η αναμέτρηση
6': Σουτ του Επστάιν η μπάλα έφυγε άουτ...
10': Ο Ηρακλής έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων
14': Σουτ του Παπαστεριανού έξω από την περιοχή, ο Αναστασόπουλος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα
20': 4-1 τα κόρνερ υπέρ των γηπεδούχων που όμως δεν έχουν καταφέρει να απειλήσουν ουσιαστικά τους αντιπάλους τους
27': Παιχνίδι κέντρου στο "Καυτανζόγλειο" με πολλά λάθη εκατέρωθεν
30': Σουτ του Επστάιν μέσα από την περιοχή, ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα
33': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Μπαρτολίνι για φάουλ
35': Απόλυτα μοιρασμένη (50%-50%) η κατοχή της μπάλας
40': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ουριμπάρι για φάουλ
41': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Ιάκομπ για διαμαρτυρία
45': Ένα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων
45'+1': Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

46': Ξεκίνησε το β' σαρανταπεντάλεπτο. Χωρίς αλλαγές έχουν "κατέβει" οι δύο ομάδες
52': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Εστέβες για φάουλ
60': ΑΛΛΑΓΗ Ο Γιάντσης στη θέση του Ντίκα
61': ΑΛΛΑΓΗ Ο Καρέρα στη θέση του Ζεάν Κάρλος
62': Σουτ του Εστέβες έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοβαλέφσκι
65': 2/3 τα εύστοχα σουτ για τον Ηρακλή, 0/1 για τον Αστέρα Τρίπολης
68': Ατομική προσπάθεια του Ιάκομπ από τα αριστερά και σουτ μέσα από την περιοχή, ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα
71': Νέο σουτ του Ιάκομπ μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα έφυγε άουτ...
75': 8-1 τα κόρνερ υπέρ του Ηρακλή που έχει και περισσότερη ώρα στην κατοχή του τη μπάλα (53%-47%)
78': ΑΛΛΑΓΗ Ο Λαμπρόπουλος στη θέση του Εστέβες
79': Από το γέμισμα του Παπαζαχαρία ο Μιλάνο βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και απέναντι από τον Αναστασόπουλο, ο Ουριμπάρι τον τράβηξε από το χέρι, ο επιθετικός του Ηρακλή βρέθηκε στο έδαφος, αλλά ο Παππάς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι
80': Σουτ του Ουριμπάρι από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ
84': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ιωαννίδης στη θέση του Γιαννούλη
85': ΑΛΛΑΓΗ Ο Κονέ στη θέση του Μιλάνο
88': ΓΚΟΟΟΛ (1-0): Σέντρα του Γιάντση από τα αριστερά, ο Κονέ πήρε την κεφαλιά, ο Αναστασόπουλος απέκρουσε τη μπάλα, ο Επστάιν που πήρε το "ριμπάουντ" με κεφαλιά τη γύρισε παράλληλα και ο Ιάκομπ με κοντινή προβολή, άνοιξε το σκορ!
89': ΑΛΛΑΓΗ Ο Καούνος στη θέση του Φυτανίδη
90': Τέσσερα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90'+3': Σέντρα του Ουριμπάρι, ο Τσέζαρεκ πήρε την κεφαλιά, όμως ο Κοβαλέφσκι ενήργησε γρήγορα έπσε στα πόδια του Καούνου και δεν του επέτρεψε να σκοράρει...
90'+4': Λήξη του αγώνα

Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Χάβι Μάρτος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης (84' Ιωαννίδης), Παπαστεριανός, Ντιέ, Μιλάνο (85' Κονέ), Επστάιν, Ντίκα (60' Γιάντσης), Ιάκομπ.
Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης (89' Καούνος), Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Ζεάν Κάρλος (61' Καρέρα), Ουντότζι, Ρικάρντο Εστέβες (78' Λαμπρόπουλος), Τσέζαρεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: