Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

"Καθάρισε" με Κλέιζα


Ο Παπαλουκάς σε προσπάθεια του απέναντι στο Μαρούσι Ο Λίνας Κλέιζα πήρε από το χεράκι τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε σε μία ακόμη νίκη. «Οι ερυθρόλευκοι» νίκησαν το Μαρούσι με 86-78 χάρη στο ξέσπασμα στα τελευταία έξι λεπτά του αγώνα που με σερί 12-0 πήραν την δεύτερή τους νίκη στο πρωτάθλημα με τον Κλέιζα να σταματά στους 27 πόντους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παρκέ και στο 7' του αγώνα προηγήθηκε με 17-6 χάρη σε ένα γκολ φάουλ του Λίνας Κλέιζα. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ήταν μόνιμη απειλή για το καλάθι του Αμαρουσίου και πέτυχε εννιά πόντους σε λιγότερο από οκτώ λεπτά συμμετοχής του. Ο υπόλοιπος Ολυμπιακός, όμως, δεν ήταν καλός κι έτσι το Μαρούσι ροκάνισε τη διαφορά για να φτάσει στο τέλος του ημιχρόνου να χάνει με πέντε πόντους (40-35) και με τον Τζαρόντ Χόμαν να αστοχεί σε δύο ελεύθερες βολές στο τέλος του δεκαλέπτου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά κενά στην άμυνα και οι Χόμαν, Κένταλ και Μαυροειδής τα εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο για να κρατήσουν το Μαρούσι κοντά στο σκορ. Ο Ολυμιακός συνέχιζε μην μπορεί να πάρει διαφορά κι έτσι το Μαρούσι ισοφάρισε σε 68-68 στο 33' με ένα σερί 8-0.

Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε την απάντησή του με τον Λίνας Κλέιζα και με δικό του σερί 12-0 «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Ο Λιθουανός έφτασε τους 27 πόντους και αναδείχθηκε πρωταγωνιστής σε ένα ακόμη παιχνίδι του Ολυμπιακού. Το θέμα, όμως, είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» ακόμη δεν παίζουν καλά, έχουν πολλά προβλήματα στην άμυνα και στην επιθετική λειτουργία υπάρχουν στιγμές που οι παίκτες ψάχνονται στο παρκέ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-15, 40-35, 66-58, 86-77

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8, Τσίλντρες 15, Βούισιτς 5, Ουέιφερ 4, Κλέιζα 27, Βασιλόπουλος 7, Γλυνιαδάκης, Σχορτσανίτης 14, Παπανικολάου, Μπέβερλι 2, Τεόντοσιτς 4

ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 8, Κις 11, Λούκας 8, Μπατής 2, Χόμαν 23, Μαυροειδής 10, Καλάθης 5, Κένταλ 10

Δεν υπάρχουν σχόλια: