Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πρόκριση για Χιλή-Εκουαδόρ, μπαράζ η Ουρουγουάη! (vid)

Την πρόκρισή τους για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2014 εξασφάλισαν μετά τη τελευταία αγωνιστική των προκριματικών στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, Χιλή και Εκουαδόρ. Στα μπαράζ η Ουρουγουάη.

Πρόκριση για Χιλή-Εκουαδόρ, μπαράζ η Ουρουγουάη (vid)
Η «σέλεστε», νίκησε έπειτα από εκπληκτικό παιχνίδι στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής την Αργεντινή με σκορ 3-2 εντός έδρας, όμως παρέμεινε στη πέμπτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ με τον νικητή του 5ου γύρου των προκριματικών στη ζώνη της Ασίας. Η Ουρουγουάη ήθελε νίκη για μία εκ των Χιλής ή Εκουαδόρ στο άλλο ματς της ημέρας, αυτό έγινε με την πρώτη να επικρατεί με 2-1, αλλά στην ισοβαθμία με το Εκουαδόρ, υστέρησε στο goal average που είναι και το πρώτο κριτήριο. Συγκεκριμένα είχε μηδενική διαφορά τερμάτων 25-25, την ώρα που η ισόβαθμή της ομάδα είχε +4 (20-16).

Έτσι μετά από τις Αργεντινή και Κολομβία, το εισιτήριο για την Βραζιλία «σφράγισαν» Χιλή και Εκουαδόρ. Στο άλλο, αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της αγωνιστική, η Κολομβία νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Παραγουάη, παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 32ο λεπτό και ήταν πίσω στο σκορ με 1-0. Ο αγώνας που ολοκληρώνει τα προκριματικά είναι αυτός ανάμεσα στο Περού και την Βολιβία, που δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:


Ουρουγουάη - Αργεντινή 3-2 (6' Κ. Ροντρίγκες, 34' Σουάρες (πεν.), 49' Καβάνι / 15' και 41' Μ. Ροντρίγκες)



Παραγουάη - Κολομβία 1-2 (8' Ρόχας / 38' και 57' Γέπες)



Χιλή - Εκουαδόρ 2-1 (35' Σάντσες, 38' Μεντέλ / 66' Καϊσέδο)


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: