Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σαργκάνης: «Όταν φοβόμαστε, τα καταφέρνουμε»

Την άποψη ότι η Εθνική Ελλάδας τα καταφέρνει στα δύσκολα εξέφρασε ο Νίκος Σαργκάνης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, εν όψει της συμμετοχής της στη διαδικασία των μπαράζ του Μουντιάλ.

Σαργκάνης: «Όταν φοβόμαστε, τα καταφέρνουμε»
Όταν η Εθνική είναι με την πλάτη στον τοίχο, τα καταφέρνει και παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Σαργκάνης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Όπου φοβόμαστε, τα καταφέρνουμε. Αποδίδουμε καλύτερα όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο», ήταν το σχόλιο του παλαίμαχου τερματοφύλακα και πρόσθεσε:

«Είναι καλοί παίκτες και έχουν ποιότητα. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν ανεβάζουν τα στάνταρ της απόδοσής τους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Σαργκάνης στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Για την χθεσινή απόδοση της Εθνικής κόντρα στο Λιχτενστάιν

«Το είπε και ο Σάντος προχθές: δεν έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Δεν πάμε να γίνουμε Μπαρτσελόνα ή Μπάγερν. Αυτό παίζουμε, αυτό μας ταιριάζει. Είμαστε κάθε φορά σε όλες τις διοργανώσεις».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου για το ποδόσφαιρο της «γαλανόλευκης»

«Τους έχουν πάρει χαμπάρι και οι στοιχηματικές εταιρείες (γέλια)… Χθες κοιτούσα τι έκαναν οι άλλοι (η Βοσνία με την Λιθουανία), όχι τι κάνουμε εμείς. Είχαμε συνειδητοποιήσει ότι πάμε για τη δεύτερη θέση και θα αγωνιστούν στα μπαράζ. Έχουμε καλούς παίκτες, οι οποίοι διαπρέπουν στους συλλόγους τους.

Έχουμε τον Παπασταθόπουλο στην Ντόρτμουντ, τον Σαμαρά στην Σέλτικ, τον Ταχτσίδη στη Ρόμα και άλλοι πολλοί που παίζουν σε ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι καλοί παίκτες και έχουν ποιότητα. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν ανεβάζουν τα στάνταρ της απόδοσής τους. Δεν ξέρω μήπως φοβούνται ότι αν αλλάξουν θα έρθει κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα».

Για τους τερματοφύλακες της Εθνικής

«Ο Καρνέζης είναι σε πολύ κατάσταση, αφού εκείνος έχει θέση βασικού. Ο Σηφάκης μας έχει απογοητεύσει, αν και είναι καλός τερματοφύλακας. Από τον καιρό που πήγε στο Βέλγιο, δεν ήταν η καλύτερη λύση για εκείνον. Ο Ατρόμητος είναι μία πολύ καλή λύση για εκείνον».

Για την πιθανή αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος

«Τι να διαλέξεις τώρα; Χωρίς αμφιβολία η Ισλανδία είναι χαμηλής δυναμικής. Όπου φοβόμαστε, τα καταφέρνουμε. Αποδίδουμε καλύτερα όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».

Για την ακαδημία «ηνίοχος», στην οποία συνεργάζεται:

«Γίνεται καλή δουλειά, αν και δεν διαφημίζεται αρκετά. Προσπαθούμε να κάνουμε εξειδικευμένη προπόνηση και σε παίκτες που παίζουν και σε άλλες ομάδες. Έχουμε ετοιμάσει ένα σεμινάριο για να δείξουμε ότι έχουμε καταρτισμένους προπονητές πάνω στους τερματοφύλακες».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ηνίοχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: