Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ας είχαμε καλύτερη επίθεση, να περνάγαμε απευθείας!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τον απλό λόγο που χάθηκε η απευθείας πρόκριση για την εθνική και τώρα θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το μουντιάλ στα μπαράζ. Οι περισσότεροι λένε ότι η απευθείας πρόκριση χάθηκε στα δυο ματς με την Βοσνία που μετρήσαμε μια ισοπαλία και μια ήττα. Δεν είναι έτσι. Ακόμα και μ’ αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαμε να περάσουμε από απόψε.
Στην ισοβαθμία, λοιπόν, δεν χάσαμε το εισιτήριο λόγω αποτελεσμάτων με την Βοσνία, αλλά εξαιτίας της επίθεσής μας.
Με λίγα λόγια, η εθνική τα αποτελέσματα που έπρεπε να πάρει τα πήρε. Δεν έκανε την παραμικρή γκέλα με μικρότερους αντιπάλους. Επίσης, στην άμυνα στάθηκε μια χαρά. Έφαγε μόλις τέσσερα γκολ.
Ξέρει να τα καταφέρνει
Αν, λοιπόν, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σκόραρε το ένα γκολ μετά το άλλο απέναντι στις χειρότερες ομάδες του ομίλου, τότε θα μπορούσε να πανηγυρίζει από τώρα το εισιτήριο. Και να μην περιμένει τα μπαράζ, όπου η εθνική διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης. Ξέρει, άλλωστε, να τα καταφέρνει.
Όλο με 1-0 και 2-0
Ας δούμε, λοιπόν, τι έγινε στον όμιλό μας. Η εθνική μας έκανε οκτώ νίκες σε δέκα ματς. Στα πέντε τρίποντα επικράτησε μόλις με 1-0. Δυο παιχνίδια τα πήρε με 2-0 κι ακόμα ένα με 2-1.
Η Βοσνία με 8άρες και 5άρες
Την ίδια στιγμή η Βοσνία με επίσης οκτώ νίκες πετύχαινε σκορ όπως: Διπλό με 8-1 στο Λιχτενστάιν. Τεσσάρα εντός στην Λετονία. Τρία εντός με Λιθουανία (όπως και με Ελλάδα). Πέντε εκτός στην Λετονία. Τέσσερα εντός στο Λιχτενστάιν.
Πώς να μην βγει πρώτη;
Όταν, λοιπόν, η Βοσνία με το Λιχτενστάιν έβαλε συνολικά 12 γκολ κι άλλα 9 με την Λετονία, τότε πώς να μην πάρει την 1η θέση στην ισοβαθμία, όταν το Νο1 κριτήριο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων;
Δεν ήρθε και η καταστροφή
Την ίδια ώρα εμείς νικούσαμε με 1-0 και 2-0. Σε παιχνίδια που με μεγαλύτερη ενέργεια και πίεση στην επίθεση θα μπορούσαμε σίγουρα να σκοράρουμε περισσότερες φορές κι έτσι να περάσουμε με καλύτερη επίθεση, δηλαδή με μεγαλύτερη παραγωγικότητα.
Τελικά, η Βοσνία βγήκε 1η, αφού κέρδισε με τα χίλια ζόρια και στην Λιθουανία, και η Ελλάδα θα πάει στα μπαράζ. Θα μπορούσε τα πράγματα να είναι καλύτερα για την εθνική μας, αλλά όχι δα ότι ήρθε και η καταστροφή. Και στα μπαράζ μπορεί μια χαρά να κατακτηθεί η πρόκριση. Στο κάτω – κάτω της γραφής, σημασία έχει να πάει η εθνική στο μουντιάλ κι όχι τόσο το «πώς» θα πάει.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: