Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σπανούλης: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός»

«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φύγω από τον Ολυμπιακό μετά από όσα πετύχαμε την τελευταία διετία», δηλώνει σε συνέντευξή του στην Ευρωλίγκα ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ αποθεώνει τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Σπανούλης: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός»
Αδύνατο ήταν για τον Βασίλη Σπανούλη να φύγει από τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. Ο 31χρονος γκαρντ τόνισε πως είναι ευτυχής για την απόφαση που πήρε, μίλησε για την πρόκληση του three-peat, αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε στους παίκτες που έφυγαν κι αυτούς που ήρθαν, ενώ… απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει και τέταρτο παιδί.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για:

-την κατάκτηση του Διηπειρωτικού: «Ήταν μία σπουδαία εμπειρία και μια μεγάλη στιγμή για το σύλλογο. Μας έλειπε αυτό το τρόπαιο και είναι πολύ σημαντικό πως πλέον το έχουμε. Για να παίξεις σε αυτό το θεσμό πρέπει να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης, άρα αξίζαμε που ήμασταν εκεί».

-την ανανέωση στο ρόστερ του Ολυμπιακού: «Κάποιοι παίκτες δεν έφυγαν επειδή το ήθελε η ομάδα, αλλά επειδή το ήθελαν οι ίδιοι. Είναι μία νέα σεζόν για μας. Οι νέοι παίκτες είναι διψασμένοι και τους έχουμε καλωσορίσει στην ομάδα. Καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια σε κάθε προπόνηση και παιχνίδι μέχρι τώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες που μας βοήθησαν να έχουμε τις επιτυχίες της τελευταίας διετίας και δεν είναι πλέον μαζί μας. Γράψαμε μαζί ιστορία, αλλά η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να προχωρήσουμε. Όλοι οι παίκτες μας πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να βρούμε τη σωστή χημεία και να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας».

-την ανανέωση του συμβολαίου του: «Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου. Όταν μίλησα με τους προέδρους, μου ξεκαθάρισαν πως δεν μπορώ να φύγω. Μιλήσαμε για τα πάντα. Έχουμε εξαιρετική σχέση κι επικοινωνία όχι μόνο με τους προέδρους, αλλά με όλους μέσα στην ομάδα. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φύγω από τον Ολυμπιακό μετά από όσα πετύχαμε την τελευταία διετία. Είναι το σπίτι μου και μου αρέσει να παίζω εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος για την απόφαση που πήρα».

-για τις ανατροπές στους τελικούς της Ευρωλίγκας: «Είναι κάτι που χτίζεται με τα χρόνια το να μην τα παρατάς ποτέ. Για να το πετύχεις, πρέπει να έχεις τον κατάλληλο προπονητή και τους κατάλληλους παίκτες. Όλα παίζουν ρόλο σε αυτές τις ανατροπές. Δεν είναι εύκολο, αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας μας και τον χτίσαμε στις προπονήσεις και τους αγώνες. Δεν ήταν για κανέναν εύκολο να μας κερδίσει αυτή τη διετία και καταφέραμε να κάνουμε μεγάλες ανατροπές ακόμη κι όταν χάναμε με 15-20 πόντους».

-το πώς αισθάνεται για τις επιτυχίες της ομάδας: «Είμαι πολύ περήφανος που φέραμε μετά από πολλά χρόνια σημαντικούς τίτλου στο σύλλογο. Είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης για δύο συνεχόμενες σεζόν και αυτό είναι πολύ σπάνιο. Δεν ήμασταν φαβορί και παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ. Χρειάζεται καρδιά και προσπάθεια για να τα καταφέρεις. Πρέπει να συγχαρούμε όσους συνέβαλαν σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, τη διοίκηση, τους προπονητές, τους παίκτες και φυσικά τους φιλάθλους που ήταν πάντα δίπλα μας».

-τη στιγμή που ξεχωρίζει σε αυτή τη διετία: «Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2012 άλλαξε τελείως την ψυχολογία της ομάδας, αλλά και η δεύτερη ήταν κάτι απίστευτο. Αποδείξαμε ότι είμαστε η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη και δίκαια πήραμε τον τίτλο. Δεν ήταν εύκολο να κάνουμε αυτό που κάναμε, να κερδίσουμε τον ημιτελικό και τον τελικό με τέτοιες διαφορές. Η πρώτη Ευρωλίγκα ήταν φανταστική γιατί κανείς δεν περίμενε να κερδίσουμε και η δεύτερη ήταν ακόμη πιο δύσκολη, γιατί ήμασταν ήδη οι πρωταθλητές κι όλοι ήθελαν να μας κερδίσουν».

-τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Αξίζει την αναγνώριση. Πήρε μια ομάδα που καλείτο να υπερασπιστεί δύο τίτλους κι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Είχαμε πολλή πίεση, αλλά καταφέραμε να πετύχουμε με την μπασκετική του φιλοσοφία, που είναι διαφορετική από του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά με τις ίδιες αρχές: πειθαρχία, άμυνα, διακριτοί ρόλοι. Είναι σπουδαίο επίτευγμα που έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα και το άξιζε. Απέδειξε πως είναι ο καλύτερος προπονητής που μπορούμε να έχουμε για την ομάδα μας».

-τους νέους ψηλούς της ομάδας: «Παίζουν σε τόσο υψηλό επίπεδο για πρώτη χρονιά και είναι διψασμένοι. Καταλαβαίνουν πως έχουν μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά τους, προσπαθούν πολύ στις προπονήσεις και τους αγώνες και φέρνουν κάτι νέο στο παιχνίδι μας: περισσότερα αθλητικά προσόντα, περισσότερο πάθος και αυτό ήταν κάτι που μας έλειψε πέρσι».

-τις ομάδες που θεωρεί πιο δυνατές στην Ευρωλίγκα: «Σίγουρα είναι ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ περιμένουμε κι άλλες όπως τις τουρκικές, την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, τη Μακάμπι κι ίσως κάποιες εκπλήξεις. Δεν τις έχω δει καλά όλες τις ομάδες και δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα. Πέρσι η διοργάνωση ήταν πολύ ανοιχτή κι αυτό είναι το καλό στην Ευρωλίγκα. Κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη».

-το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει το three-peat: «Στόχος μου είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και να παίζουμε καλό μπάσκετ. Θα δούμε στο τέλος τι καταφέραμε. Έτσι το βλέπαμε την τελευταία διετία και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε φιλοσοφία. Δεν θέλουμε να κοιτάμε μακριά, ακόμη κι αν ξέρουμε πως έχουμε πάρει δύο συνεχείς Ευρωλίγκες και όλοι θέλουν να μας νικήσουν. Ξέρουμε το δρόμο κι έχουμε την περσινή εμπειρία. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για να ανταποκριθούμε. Το μόνο που θέλω είναι να είμαστε υγιείς για να κάνουμε όσα μας ζητά ο προπονητής μας. Ο πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στο Top 16 και να παίζουμε καλύτερο μπάσκετ κάθε μέρα. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και χρειαζόμαστε χρόνο για να αποκτήσουμε χημεία. Πιστεύω πως θα βρούμε τον τρόπο να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους».

-το αν σκοπεύει να κάνει κι άλλο παιδί, αφού στα τρία που προηγήθηκαν κατέκτησε την Ευρωλίγκα: «Δεν είναι στα σχέδια, αλλά θα αποφασίσω όταν αρχίσει η σεζόν. Αστειεύομαι… Νιώθω ευλογημένος που έχω τρία υπέροχα παιδιά, αλλά δεν θέλω άλλα. Είναι πολλά! Απολαμβάνω το χρόνο με την οικογένειά μου και ήταν της μοίρας κάθε φορά που η σύζυγός μου ήταν έγκυος να κατακτώ την Ευρωλίγκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: