Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Λευτέρης Σούμποτιτς στο «Μ»: «Θέλω να έρθω για το ντέρμπι»

Ήταν στεναχωρημένος, όπως όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ, για την απώλεια του Φίλιππου Συρίγου. Ο Λευτέρης Σούμποτιτς μίλησε από τη Λιουμπλιάνα στο «Μ» για τον μεγάλο εκλιπόντα, αλλά και για τον Άρη, και το χθεσινό ντέρμπι των δύο «αιωνίων» της Αθήνας. Μας είπε, πρώτα για τον Συρίγο: «είναι μια μεγάλη απώλεια. Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα όλου του ελληνικού μπάσκετ, αφού μετά τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φασούλα, τον Χριστοδούλου, ήταν και αυτός που έβαλε το μπάσκετ στο ελληνικό σπίτι. Ήταν πολύ καλός στη δουλειά του, κι ας είχαμε εμείς κάποια προβλήματα, που τα λύσαμε πριν δυόμιση χρόνια στο Ζάγκρεμπ, όταν είχε έρθει να κάνει μετάδοση έναν αγώνα του ΠΑΟ με την Τσιμπόνα.

Ο Συρίγος ήταν δίκαιος, καταλάβαινε τα λάθη του, αλλά σου έδινε να καταλάβεις και τα δικά σου. Ήταν πρωτοπόρος του μπάσκετ, είναι μια μεγάλη απώλεια. Έφυγε ο Κολοκυθάς, έφυγε ο Αμερικάνος, έφυγε τώρα αυτός, είναι κρίμα για το μπάσκετ», μας είπε για την μεγάλη, πράγματι, απώλεια. Εκείνη την ώρα έβλεπε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΣΕΦ.

«Μα είναι εικόνα αυτή, βλέπεις τι παιχνίδι παίζεται; Με άδειες κερκίδες, είναι άδικο και κακό για το μπάσκετ. Πρέπει να σκεφτούν κάποια άλλη μέθοδο τιμωρίας, δεν μπορεί να μένει έξω ο κόσμος απ? τους αγώνες, το μπάσκετ παίζεται για τον κόσμο. Βλέπεις πόσο άσχημο είναι το ματς έτσι; Είναι κρίμα για το μπάσκετ», μας είπε οργισμένος. Και κράτησε το καλύτερο για το τέλος: «θέλω να έρθω να δω τον αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Είναι ένας αγώνας που θα πρέπει όλοι να θέλουν να τον δουν, είναι πάντα ένα ντέρμπι. Εμείς έχουμε ρεπό τώρα απ? το Λίβανο, γιατί έχουν μια θρησκευτική γιορτή, και θα προσπαθήσω να δώσω άλλες δυο ημέρες ρεπό, Σάββατο και Κυριακή, ώστε να έρθω να δω από κοντά τον αγώνα» τόνισε.

Και σχολίασε για τις δύο ομάδες, μια και είδε και τον αγώνα Κυπέλλου. «Σούπερ είναι ο Άρης, έτσι όπως τον είδα. Πολύ ενέργεια, πολύ πάθος, πολύ καλή εικόνα. Μου άρεσε πολύ, όλοι οι παίκτες παίζουν για τον συμπαίκτη τους, είναι κάτι πολύ ωραίο που πρέπει ο κόσμος να στηρίξει. Ο ΠΑΟΚ θα βρει τον δρόμο του, έχει έμπειρο προπονητή και καλές μονάδες».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: