Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τέλος η… αγγαρεία!!

Αγγαρεία… τέλος για Ισπανία και Γαλλία στον 9ο όμιλο με νίκες 2-0 και 3-0 αντίστοιχα επί των Γεωργία και Φινλανδία. Οι «φούριας ρόχας» είναι αυτοί που πάνε Βραζιλία και οι «τρικολόρ» στα μπαράζ.

Τέλος η… αγγαρεία
Ένα… επιτέλους θα πρέπει να αναφώνησαν οι Ισπανοί μετά το σφύριγμα της λήξης με την Γεωργία και το υπέρ τους 2-0. Οι «φούριας ρόχας» τελείωσαν την… αγγαρεία του 9ου ομίλου των προκριματικών, βγήκαν πρώτοι και πάνε… Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Την ίδια… αγγαρεία ολοκλήρωσαν και οι Γάλλοι, που επικράτησαν 3-0 της Φινλανδίας εντός έδρα, αλλά στη… μάχη της πρωτιάς ηττήθηκαν και θα κληθούν μέσω αγώνων μπαράζ να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο επερχόμενο Μουντιάλ. Μάλιστα οι «τρικολόρ», ανάλογα με το τι θα γίνει με το fifa ranking και τον ακριβή υπολογισμό των βαθμών των ομάδων, μπορεί να τεθούν αντιμέτωποί της Εθνικής Ελλάδας.

Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ήταν αρκετά για την Ισπανία, ώστε να πάρει τη νίκη στην έδρα της απέναντι στην Γεωργία. Στο 26ο λεπτό ο Νεγρέδο άνοιξε το σκορ και στο 61’ ο Μάτα έκανε το τελικό 2-0, με τους «φούριας ρόχας» να σκέφτονται πλέον την υπεράσπιση των κεκτημένων στα γήπεδα της Βραζιλίας το προσεχές καλοκαίρι.

Στον αντίποδα οι Γάλλοι θα πρέπει να περάσουν την διαδικασία των μπαράζ, ωστόσο, «καθάρισαν» με σχετική ευκολία την Φινλανδία. Στο 8ο λεπτό μόλις ο Ριμπερί έκανε το 1-0, ενώ και αυτογκόλ στο 76’ ο Τοΐβιο έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στους «τρικολόρ». Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Καρίμ Μπενζεμά στο 87’.

Ισπανία-Γεωργία 2-0
(26’ Νεγρέδο, 61’ Μάτα)

Γαλλία-Φινλανδία 3-0
(8’ Ριμπερί, 76’ αυτ. Τοΐβιο, 87’ Μπενζεμά)

Η βαθμολογία του 9ου Ομίλου

1. Ισπανία 20 (14-3)
2. Γαλλία 17 (15-6)
3. Φινλανδία 9 (12-6)
4. Γεωργία 5 (3-8)
5. Λευκορωσία 4 (16-4)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: