Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Σκάνδαλο χρηματισμού απειλεί τη Μέρκελ!!

Για ωμή περίπτωση εξαγοράς πολιτικής κάνει λόγο η Αριστερά.

Σκάνδαλο χρηματισμού απειλεί τη Μέρκελ
Σκάνδαλο χρηματισμού απειλεί την Καγκελάριο Μέρκελ, καθώς η γερμανική Αριστερά καταγγέλει ότι το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών έλαβε 690.000 ευρώ από τη BMW για να μπλοκάρει απόφαση της Ε.Ε..

Η χορηγία προήλθε από την οικογένεια Κβαντ/Κλάτεν, ιδιοκτήτρια του 46,7% της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, προς το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές και λίγες ημέρες πριν το Βερολίνο μπλοκάρει απόφαση της ΕΕ, με την οποία περιορίζεται η εκπομπή καυσαερίων των αυτοκινήτων από το 2020, προκαλώντας σάλο στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού Κοινοβουλίου, η οικογένεια Κβαντ/Κλάτεν, η οποία ανήκει στους πλέον πιστούς χορηγούς της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), δώρισε τα χρήματα στο κόμμα της καγκελαρίου στις 9 Οκτωβρίου.

Πέντε μέρες μετά, ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος Χανς-Πέτερ Αλτμάιερ, έπειτα από προσπάθειες μηνών, κατάφερε να επαναφέρει προς συζήτηση ειλημμένη απόφαση από τον Ιούνιο, η οποία προέβλεπε σημαντική μείωση της εκπομπής καυσαερίων των αυτοκινήτων από το 2020.

Βασικό επιχείρημα της γερμανικής πλευράς ήταν ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Δεν πρόκειται για αντιπαράθεση σε επίπεδο αρχών, αλλά για το πώς συνδέουμε την απαραίτητη διαφάνεια σε ό,τι αφορά την προστασία του κλίματος με την απαιτούμενη ευελιξία και ανταγωνιστικότητα προκειμένου να διαφυλάξουμε την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ αιτιολογώντας την θέση του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εξευρεθεί λύση και μάλιστα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Η οργάνωση «Lobby Control» του Βερολίνου άσκησε δριμεία κριτική στην Άγγελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η μεγαλύτερη δωρεά για το 2013 έρχεται λίγο μετά τις εκλογές και θέτοντας το ερώτημα μήπως οι ιδιοκτήτες της BMW κράτησαν εσκεμμένα την χορηγία τους εκτός της προεκλογικής περιόδου.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: