Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

«Έχει ευθύνη και η Αστυνομία»

xristoforidhs
Ο νομικός, Σπύρος Χριστοφορίδης, που ήταν ανάμεσα σε όσους έτρεξαν για την ΠΑΕ Άρης το άρθρο 99, φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 σχετικά με την υπόθεση Ξηροκώστα που έμεινε ανάπηρος μετά από ένα αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ στο Χαριλάου.
Αναλυτικά είπε για τον οπαδό της ΑΕΚ που έμεινε ανάπηρος όταν έπεσε ένα κιγκλίδωμα πάνω του:
«Η υπόθεση είναι από το 95’. Επιδικάστηκε σε βάρος του Άρη και της τότε ΕΠΑΕ όμως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα έγινε Φούτμπολ Λιγκ, δηλαδή κρίθηκε ότι δεν είναι αρμόδια η Σούπερλιγκ μετά την αλλαγή κατηγοριών. Επιδικάστηκε και πρωτόδικα και στο εφετείο ένα σεβαστό ποσό υπέρ του Ξηροκώστα. Κοντά στις 150,000. Κάναμε αναίρεση το 2009 που έγινε δεκτή. Η απαίτηση αρχικά εξαλείφθηκε. Επαναλήφθηκε από αστική αναίρεση στο Εφετείο Αθηνών η οποία παραδόξως, αν και η απόφαση του Αρείου Πάγου απήλαυσε τον Άρη, με ένα περίεργο σκεπτικό επιδικάστηκε μικρότερο ποσό κοντά στις 100,000 ευρώ. Αυτό το οφείλει η ΠΑΕ Άρης στην ΕΠΑΕ. Ο Ξηροκώστας δεν έχει κινηθεί ακόμη κατά του Άρη αλλά αυτό δεν αποκλείει αν μετά από τον Άρειο Πάγο δεν υπάρχει θετική έκβαση, να στραφεί κατά του Άρη. Με δεδομένη την απόφαση του 44  και του ενδεχόμενου να έχουμε την προστασία του 99, ευελπιστούμε ότι θα έχει θετική έκβαση. Κατά τα άλλα εμείς ως ΠΑΕ και ως ΕΠΑΕ εκφράσαμε την εξής απορία. Πως γίνεται να μην φταίει η αστυνομία που βγήκε λάδι και να φταίει ο Άρης.  Ήμουν σε εκείνο το ματς. 1800 εισιτήρια είχε πάρει επισήμως η ΑΕΚ αλλά ήταν πολύ περισσότερος κόσμος»
Για την ΝΕΧΙΑ:
«Όχι προσωπικά δεν έχω κάποια ενημέρωση. Δεν έχω κανένα θέμα. Θα παρακαλούσα τον κόσμο του Άρη ακόμη και αν βγει το πόρισμα να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Ας ήμαστε ψύχραιμοι γιατί νέος γύρος εμφυλίου δεν θα εξυπηρετήσει καθώς πρέπει να τελειώνει το 99. Όπως λέει και ένα σοφός, πρώτα σώζω την παρτίδα και μετά την κερδίζω. Και ενδεχομένως να χρειάζεται και μία μεγαλύτερη επισημότητα. Να βγουν τα στοιχεία σε μία γενική συνέλευση ώστε να ενημερωθεί επισήμως ο κόσμος, χωρίς Ράδιο Αρβύλα και χωρίς δημοσιογραφικές  ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: