Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Παπανικολάου: «Αρκετά ξεκατινιάστηκε η Εθνική»

Ο βοηθός του Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο της Εθνικής, Δημήτρης Παπανικολάου, τόνισε πως δεν ωφελεί σε τίποτα να γίνεται κουβέντα για την αποτυχία στην Σλοβενία, αλλά να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε σε αθηναϊκό ραδιόφωνο:

Για την αποτυχία της Εθνικής στο Eurobasket:

«Άμα υπήρχε επιτυχία θα δίναμε όλοι από 50 συνεντεύξεις για να αναδείξουμε την δουλειά. Ήδη η Εθνική ξεκατινιάστηκε αρκετά. Είναι μια μεγάλη ομάδα και πρέπει τα προβλήματα να λυθούν εσωτερικά. Υπάρχουν παρά πολλά να πούμε.

Για μένα κυριότερο είναι τα αποδυτήρια. Για να πετύχαινε η Εθνική θα έπρεπε να πήγαινε τρένο στο Eurobasket και χωρίς σημαντική ήττα. Δεν είναι τυχαίο ότι λέμε πως στις ήττες φαίνονται οι μεγάλες ομάδες. Το καταλάβαινα από την προετοιμασία ότι πράγματα θα ήταν δύσκολα στο Eurobasket. Ο πρόεδρος που έχει υπερβολική αγάπη στην Εθνική. θα πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για να ανακάμψει. Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Θυμόμαστε και τα δύο αποτυχημένα Eurobasket σε Ντιζόν και Αττάλεια. Η Εθνική όπως είπα είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να λύσει εσωτερικά τα προβλήματα της και όχι να την βγάλουμε στην σέντρα».

Για το ντέρμπι του ΣΕΦ:

«Ήταν ένα κλασικό παιχνίδι δύο ανέτοιμων ομάδων που ψάχνουν τα πατήματά και τους αυτοματισμούς τους. Μου θύμισε ένα ντέρμπι πριν από χρόνια στο Σπόρτιγκ. Και οι δύο βασίστηκαν στην άμυνα και έδειξαν κάποια καλά στοιχεία, όμως αυτές οι ομάδες προετοιμάζονται για να είναι έτοιμες αργότερα έχοντας υψηλούς στόχους. Πλέον απέκτησε ενδιαφέρον η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο με την τιμωρία που υπήρχε για τον Ολυμπιακό με το -2.
Όταν μια ομάδα είναι ανέτοιμη βασίζεται στην άμυνά της. Επίσης πάντα εμπεριέχεται και η διάθεση. Εκεί προσπάθησαν να βασιστούν και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά με τα σουτάκια του Μάντζαρη, ενώ στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε με τον Μαυροκεφαλίδη, τον οποίο «έβγαζε» με δύο βηματάκια πίσω για ελεύθερα σουτ από μέση απόσταση.

Νομίζω προσπάθησαν και οι δύο ομάδες να ποστάρουν με τα τριάρια τους. Ο Παναθηναϊκός απέτυχε στο high-low, εν αντιθέσει με τους τελικούς που είχε πετύχει. Το ματς μπορούσε να λήξει και στους 70 πόντους και να είναι κακό.

Ο Παναθηναϊκός είναι πιο πλήρης από πέρσι και αυτό θα τον βοηθήσει σε βάθος χρόνου. Γιατί και φέτος οι ομάδες θα δώσουν 60 παιχνίδια ίσως και παραπάνω και το βάθος μετράει. Πιστεύω ότι είναι πιο πλήρης από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμήσεις τον Ολυμπιακό. Στη συνέχει και οι δύο πιστεύω ότι θα παίξουν πολύ καλύτερο μπάσκετ».

Για τη σύγκριση των Παπανικολάου και Λοτζέσκι:

«Είναι κάπως διαφορετικοί παίκτες. Ο Λοτζέσκι είναι σουτέρ ο οποίος αν βρει ρυθμό μπορεί να βάλει όλα τα σουτ. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για καμία ομάδα και παίκτη. Θυμάστε πέρσι ότι και οι δύο ξεκίνησαν άσχημα και τελείωσαν πετυχημένα, ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και ο Παναθηναϊκός με το πρωτάθλημα.

Για το άδειο ΣΕΦ:

«Ήταν στενάχωρο που ένα τέτοιο ματς έγινε σε άδειο γήπεδο. Πιστεύω ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί μια διαφορετική τιμωρία γιατί τιμωρούμε τους καλούς φιλάθλους για λίγους κακούς. Τιμωρούμε αυτούς που έχουν πάθος και που θέλουν να δουν την ομάδα τους, να δουν το παιχνίδι και να ξεσπάσουν χωρίς όμως ακρότητες».

Για την παρουσία Γιαννακόπουλων και Αγγελόπουλων και γενικά για το πρωτάθλημα:

«Να λέμε πάλι καλά που υπάρχουν αυτοί οι ιδιοκτήτες και κρατάνε ψηλά αυτές τις δύο ομάδες και μαζί και το Ελληνικό μπάσκετ που δεν έχει καταλήξει στα μονόστηλα των εφημερίδων. Με εξαίρεση τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Επτά ομάδες θα δώσουν τη μάχη για να σωθούν, ενώ για την 3η θέση φαβορί θα είναι και πάλι ο Πανιώνιος. Είναι καλό πάντως ότι βλέπουμε νέα και αθλητικά παιδιά με διάθεση, κάτι το οποίο θα βοηθήσει και την Εθνική ομάδα».

Για τον θάνατο του Φίλιππα Συρίγου:

«Θα μιλούσα για αυτό ακόμη και αν δεν με ρώταγες. Πιστεύω θα έπρεπε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή. Στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι μόνο ο Γκάλης και ο Γιαννάκης. Είναι και πολλοί άλλοι παράγοντες που το έχουν φέρει τόσο ψηλά. Ο Φίλιππας για εμάς όταν ξεκινούσαμε ήταν σύμβολο. Ανέπτυξε το μπάσκετ, το έβαλε στην τηλεόραση.

Υπήρχαν κι άλλοι. Όπως ο Κολοκυθάς και ο Αμερικάνος όταν υπήρχε η τηλεόραση και το youtube. Όσο μακάβριο κι αν ακουστεί, όταν βρεθούμε στην θέση τους θα θέλαμε καλύτερη αντιμετώπιση. Θα πρέπει από την επόμενη αγωνιστική να βρεθεί ένα τρόπος να τους τιμήσουν όλους αυτούς.

Ο Φίλιππας, αλλά και άλλοι προσέφεραν τα μέγιστα στο μπάσκετ και με τον χαμό του χάσαμε ένα κομμάτι της ζωής μας. Ο γιος του πήρε καλά μαθήματα και ελπίζω να ακολουθήσει τον δρόμο του και να γίνει ένας καλός δημοσιογράφος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: