Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Γκαγκάτσης: «Την επόμενη φορά δεν θα τιμωρηθεί η έδρα…»

Το μήνυμα σε όλους τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την στάση που πρέπει να έχουν από εδώ και στο εξής στους εντός έδρας αγώνες στην Ευρώπη έστειλε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Γκαγκάτσης: «Την επόμενη φορά δεν θα τιμωρηθεί η έδρα…»
Ξεκάθαρος για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει από εδώ και στο εξής οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να συμπεριφέρονται στους εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ήταν σε δηλώσεις του ο Μάκης Γκαγκάτσης.

«Η επόμενη τιμωρία θα είναι αποκλεισμός από τις διοργανώσεις, όχι τιμωρία της έδρας», τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάκης Γκαγκάτσης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Libero»

Για τη χθεσινή διαδικασία στην UEFA:

«Ηταν αγχωτικό γιατί κατά τη διαδικασία φάνηκε ότι υπήρχε μια θετική προδιάθεση προς εμάς και μια αρνητική προς τον εισαγγελέα που είχε προτείνει την τιμωρία. Ο εισαγγελέας είχε στείλει τις απόψεις του από την προηγούμενη εβδομάδα. Με βάση τα επιχειρήματα που αναπτύξαμε, υπήρχε μια θετική προδιάθεση προς εμάς».

Για το που πόνταραν στην απολογία τους:

«Οσον αφορά τους 40 οπαδούς που προμηθεύτηκαν τις προσκλήσεις είτε μέσω κάποιων συνεργατών της ΟΥΕΦΑ, που τα διαθέτει σε χορηγούς ή στα τηλεοπτικά κανάλια που δείχνουν το παιχνίδι. Ηταν λογικό αυτές οι προσκλήσεις να πηγαίνουν σε αντιπροσώπους των εταιριών αυτών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Δεν είχε την ευθύνη ο ΠΑΟΚ. Ο εισαγγελέας θεώρησε ότι υπάρχει αντικειμενική ευθύνη της ΠΑΕ. Η πρωτοβάθμια ποινή ήταν υπερβολική, εγώ θεωρώ ότι και το χρηματικό πρόστιμο υπερβολικό, αλλά την τιμωρία της έδρας είναι καλύτερο. Αν αφήναμε τους οπαδούς στη θέση τους κατά τη διάρκεια του αγώνα, γιατί είχαν εισιτήρια από ΟΥΕΦΑ και Σάλκε, τα πράγματα μπορεί να ήταν χειρότερα. Μετά από οδηγίες του παρατηρητή τους μετακινήσαμε σε άλλο σημείο. Ένα επιχείρημα που αναπτύξαμε ήταν και αυτό. Εγώ ο ίδιος πήγα με τον παρατηρητή στους οπαδούς και έλεγξε το εισιτήριο».

Για τη συνέχεια από εδώ και πέρα:

«Αυτό που θέλω να τονίσω και πριν και μετά την εκδίκαση, είναι ότι υπάρχει ένα βαρύ κλίμα με τις ομάδες που δημιουργούν προβλήματα και έχουν συνέχεια κάποιο πρόστιμο, απολογίες, πυρσούς, καπνογόνα… Μέσα σε αυτούς είναι και ο ΠΑΟΚ. Αυτό που λεγόταν στα πηγαδάκια, ήταν ότι η επόμενη τιμωρία θα είναι αποκλεισμός από τις διοργανώσεις όχι της έδρας. Η συμπεριφορά των φιλάθλων με την Αλκμααρ ήταν το παράδειγμα προς μίμηση. Είμαστε υπό επιτήρηση μέχρι το 2015 και αυτό είναι το μήνυμα. Δε χρειάζεται θριαμβολογία».

Για το αν και το παραμικρό πλέον θα φέρει αποκλεισμό:

«Πιθανό να είναι μοιραίο, γιατί θα επισύρει μεγάλη ποινή για την ομάδα. Χθες που ήμουν εκεί, μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να ξαναπάμε εκεί, γιατί αν ξαναπάμε θα είναι για αποκλεισμό από τις διοργανώσεις».

Για το τι μπορεί να κάνει η ΠΑΕ:

«Οι συναντήσεις με τους συνδέσμους μπορούσαν να επιφέρουν αποτελέσματα. Ολοι ζήσαμε το μαρτύριο χωρίς θεατές που ίσως να μας κόστισαν και τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ολοι γνωρίζουν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Για τους οπαδούς της Μακάμπι:

«Είμαστε σε επικοινωνία. Μέχρι χθες ήταν να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα θα έρθουν οι 200 first class και περιμένουμε να δούμε αν θα φέρουν και φιλάθλους. Γιατί είναι δύσκολο να οργανωθεί μέσα σε μια εβδομάδα ταξίδι».

Για την παρουσία στο προπονητικό κέντρο της Τότεναμ:

«Όλα είναι δυνατά. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε τις καλύτερες ιδέες και να τις εφαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα. Το προπονητικό κέντρο της Τότεναμ, ήταν καταπληκτικό. Ισως να είναι και το καλύτερο σε όλο τον κόσμο. Μόνο αν το δει κάποιος από κοντά το καταλαβαίνει. Με εντυπωσίασε η τεράστια έκταση και τα πάρα πολλά γήπεδα που υπάρχουν για να κάνουν προπονήσεις από την πρώτη ομάδα μέχρι τις ακαδημίες. Η ποιότητα του χλοοτάπητα, οι εγκαταστάσεις του κτιρίου, ήταν όλα πολύ εντυπωσιακά. Θεωρώ ότι μπορούμε να φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα, αλλά σιγά-σιγά. Μπορούμε σε ένα χρόνο να μπούμε στο καινούργιο δικό μας προπονητικό κέντρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: