Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα νικηθεί η «Λερναία Ύδρα» ΤΣΣΚΑ…!!

Αυτή την ΤΣΣΚΑ ποιος θα την σταματήσει; Παρότι είναι νωρίς ακόμα, η απάντηση δείχνει πως είναι: «ΚΑΝΕΝΑΣ»! Να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει, λοιπόν… Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης.

Πώς θα νικηθεί η «Λερναία Ύδρα» ΤΣΣΚΑ…

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε προσπαθήσει να «διαβάσει» την άλλοτε ομάδα του, θεωρώντας κλειδιά τους δύο γκαρντ της Μίλος Τεόντοσιτς και Ναντό ΝτεΚολό. Όμως, έκανε… λάθος στο μέτρημα, ξεχνώντας τον Άαρον Τζάκσον που εκμεταλλεύτηκε τον υποτιμητικό τρόπο αντιμετώπισής του και «τιμώρησε» τον «Σοφό». Η Αναντολού Εφές ήθελε να ελέγξει το ματς από το πρώτο ημίχρονο, αλλά έπεσε πάνω σε… Τζάκσον και δεν τα κατάφερε.
Αναπόφευκτα προσπάθησε να προσαρμόσει το αρχικό του πλάνο στις ειδικές συνθήκες που προέκυψαν, όμως το σχέδιό του… έμπαζε και πάλι νερά. «Δήμιός» του αυτή την φορά ο Ναντό ΝτεΚολό, που βρήκε τον τρόπο να σπάσει τις «χειροπέδες» και να δημιουργήσει έναν επιπλέον, σκληρό πονοκέφαλο, ο οποίος δεν γινόταν να περάσει ούτε με… μεσουλίντ.
Κερασάκι στην τούρτα, η καθοριστική τρίποντη βόμβα του Μίλος Τεόντοσιτς, που δεν πτοήθηκε ούτε από τις αλυσίδες. Με το γνωστό θράσος που μας έχει συνηθίσει, τόλμησε να πάρει το κρισιμότερο σουτ του ματς μετά από επτά άστοχος προσπάθειες και… το όγδοο ήταν το «φαρμακερό». Διαμόρφωσε το 64-72 και έκανε τους αντιπάλους του να ψάχνονται.
Όπως προαναφέραμε, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θυμίζει «Λερναία Ύδρα». Όταν κόβεις το ένα κεφάλι, ξεπετάγονται άλλα και το πρόβλημα οξύνεται. Τι είχε κάνει ο Ηρακλής στην ελληνική μυθολογία για να τη νικήσει; Αφού έκαψα τα κεφάλια στο τέλος έκανε το ίδιο και με το κεντρικό, αυτό που κινούσε ουσιαστικά τα νήματα και στη συνέχεια το έθαψε στη γη.
Έτσι μόνο μπορεί να νικηθεί αυτή η ομάδα. Η μεγάλη της δύναμη δεν είναι το ρόστερ, αλλά ο προπονητής. Έχουμε δει και ακριβότερα μπάτζετ. Όμως, αυτή την φορά η ΤΣΣΚΑ προκαλεί τρόμο. Τι χρειάζεται; Ο προπονητής που θα… κάψει το μυαλό του Ιτούδη και να βραχυκυκλώσει το θηρίο.
Από τη στιγμή που δεν το έχουν καταφέρει Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς, χάνοντας μέσα στο γήπεδό τους, ποιος θα τα καταφέρει; Ίσως κανένας, ίσως, όμως προκύψει και κάποια έκπληξη. Ποιος ξέρει.
Δεν λέμε πως ο Ιτούδης είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής, απλά θεωρούμε πως είναι αυτός που μας πείθει περισσότερο από τον καθένα φέτος για το δημιούργημά του. Έχει εξαιρετικά ποιοτικό ρόστερ στα χέρια του και το απογειώνει με το καλά μελετημένο πλάνο του. Να δούμε πώς θα αντιδράσει όταν έρθει η πρώτη… στραβή.
ΥΓ Μόνο καλό είναι για τον Ολυμπιακό που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει νικήσει και τους δύο κουμπάρους στην Τουρκία. Κι αυτό γιατί αν καταφέρει να τη «λυγίσει» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα βρεθεί ένα βήμα μπροστά…
Πηγή:www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: