Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Πότε; Ποτέ!!

Οι… πελατειακές σχέσεις συνεχίζονται! Μπορεί η Ατλέτικο να μην νίκησε τη Ρεάλ (όπως στα τρία προηγούμενα ραντεβού), όμως με δύο γκολάρες του Τόρες έμεινε όρθια στο Μπερναμπέου (2-2) και προκρίθηκε!

Πότε; Ποτέ!

Η Ατλέτικο δεν αρκέστηκε στην «προίκα» του πρώτου αγώνα (2-0) και πήγε μέσα στο «Μπερναμπέου», κάνοντας νέο χουνέρι στη συμπολίτισσα!

Με τον Τόρες λοιπόν να πετυχαίνει δύο πολύ όμορφα τέρματα, οι ροχιμπλάνκος έμειναν όρθιοι στο άντρο της αντιπάλου και με το 2-2 (είχαν ισοφαρίσει οι πρωταθλητές Ευρώπης με τους Ράμος και Κριστιάνο) πέρασαν θριαμβευτικά στους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας (όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα).

Και κάπως έτσι οι παίκτες του Σιμεόνε διεύρυναν το αήττητό τους απέναντι στη βασίλισσα (που είχε σε κακό βράδυ τα αστέρια της) στα πέντε σερί παιχνίδια, απ' τα οποία στα τρία έχουν βγει νικητές.

Το ματς:

Απ’ τη μία «εφιάλτης», απ’ την άλλη… όνειρο! Την ώρα λοιπόν που η Ρεάλ Μαδρίτης χρειαζόταν να κάνει την ανατροπή του σκορ απ’ τον πρώτο αγώνα, βρέθηκε να κυνηγά ένα «θαύμα». Κι αυτό διότι πριν καν συμπληρωθούν 50’’ (στα 46 για την ακρίβεια), ο Γκριζμάν επωφελήθηκε την «γκάφα» των γηπεδούχων, άφησε πίσω του τον Πέπε, έδωσε στον Τόρες κι αυτός με εξαιρετικό πλασέ (αφότου… χόρεψε ζεϊμπέκικο ο Ράμος) άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της Ατλέτικο.

inner

Τα πράγματα ήταν σκούρα. Πολύ… σκούρα. Οι πρωταθλητές χρειάζονταν πλέον τέσσερα γκολ για να πανηγυρίσουν την πρόκριση. Κι όλα αυτά με τους «ροχιμπλάνκος» πλέον να παίζουν… μόνιμα στην άμυνα, όλοι κοντά στην εστία του Όμπλακ και τους αντιπάλους τους να προσπαθούν να λύσουν το γόρδιο δεσμό.

Και τα κατάφεραν, όταν στο 20’ ο Όμπλακ έκανε… έξοδο Μεσολογγίου και ο άνθρωπος των… τελικών, Ράμος, ισοφάρισε με κεφαλιά. Η πίεση της βασίλισσας συνεχίστηκε με ακόμα πιο έντονο ρυθμό, αλλά δίχως να βγάζει τις μεγάλες φάσεις. Το 1-1 του πρώτου μέρους, πάντως, κρατούσε -εν μέρει- το όνειρο ζωντανό.

inner

Ωστόσο, έσβησε… μπαμ-μπαμ! Σαν σε επανάληψη της έναρξης του αγώνα, στο πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους, ο Γκριζμάν μοίρασε εκ νέου στον Τόρες και ο El Nino «κάρφωσε» ξανά τη συμπολίτισσα, βάζοντας οριστική… ταφόπλακα στα σενάρια μιας επικής ανατροπής. Κακά τα ψέματα, πλέον η Ρεάλ χρειαζόταν το… απίθανο. Χρειαζόταν τέσσερα γκολ. Και οκ… Ρεάλ είναι, αλλά μην ζητάμε και παράλογα πράγματα.

inner

Πόσω μάλλον απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε μαζική άμυνα, με την κλασική τακτική του Τσόλο που δεν επέτρεπε και πολλά-πολλά. Προς στιγμήν, ο Κριστιάνο (που ήταν κακός στην αναμέτρηση) -στο 54’- αναπτέρωσε κάπως τις ελπίδες με κεφαλιά που έφερε το παιχνίδι στα ίσα, αλλά και πάλι. Παρά τον χρόνο που υπήρχε, παρά τους παικταράδες που διαθέτει (αν και όχι σε καλή βραδιά), τέτοια θαύματα γίνονται μια… στις εκατό.

inner

Και η αποψινή δεν ήταν μια τέτοια βραδιά. Αν και οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν 2-3 καλές στιγμές στα εναπομείναντα λεπτά, η Ατλέτικο πάγωσε για τα καλά το ρυθμό, ήταν όλη πίσω και προπάντων δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα πως θα μπορούσε να απειληθεί. Και οι «μερένχες» στο τελευταίο εικοσάλεπτο αποδέχθηκαν την… μοίρα τους, με αποτέλεσμα να μην κυνηγήσουν κάτι παραπάνω με το 2-2 που έμεινε ως το φινάλε να χαρίζει ακόμα ένα θρίαμβο στην Ατλέτικο.






Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κέιλορ Νάβας, Πέπε (58' Βαράν), Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Κρόος, Ισκο, Χάμες (73' Χεσέ), Μπέιλ, Κριστιάνο, Μπενζεμά

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Σικέιρα, Τιάγκο, Σουάρεθ, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (81' Χιμένες), Γκριζμάν (73' Γκάμπι), Τόρες (56' Αρντά).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: