Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Καλή η Μπάρτσα, καλύτερη η πρωταθλήτρια!!

Σπουδαία νίκη στο «καμίνι» του Ισραήλ πανηγύρισε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ που επικράτησε 70-68 της Μπαρτσελόνα! Σχεδόν double-double ο Σχορτσανίτης, έκοψε την παράταση ο Σμιθ!

Καλή η Μπάρτσα, καλύτερη η πρωταθλήτρια!
Τη δεύτερη νίκη της στο Top-16 της Ευρωλίγκας πανηγύρισε η Μακάμπι Τελ Αβίβ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με σκορ 70-68 για την 3η αγωνιστική, υποχρεώνοντας παράλληλα τους Καταλανούς στη δεύτερη εκτός έδρας ήττα τους.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Πάργκο με 20 πόντους, 11 με 9 ριμπάουντ είχε ο Σχορτσανίτης, ενώ 15 προσέθεσε ο Σμιθ που είχε καθοριστικό κόψιμο στα τελευταία δευτερόλεπτα πάνω στον Λάμπε που θέλησε να ισοφαρίσει για να στείλει το ματς στην παράταση. Απ' τους μπλαουγκράνα προσπαθούσε... σχεδόν μόνος του για το διπλό ο Τόμιτς, που σταμάτησε στους 21 πόντους.


Το ματς:

«Κεφάτος» ξεκίνησε τον αγώνα ο Σχορτσανίτης και με δικούς του πόντους, η Μακάμπι Τελ Αβίβ προηγήθηκε με 8-4. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ανέλαβε δράση ο Τόμιτς και κάνοντας «πάρτι» κάτω απ’ τη ρακέτα (8 γρήγορους πόντους), η Μπαρτσελόνα ανέκτησε το προβάδισμα (12-13). Εν τέλει, όμως, οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο, όντας μπροστά στο σκορ, έστω και οριακά με 15-13.

Οι Ισραηλινοί έδειξαν προσωρινά να ξεφεύγουν (19-13), αλλά η περιφέρεια της Μπάρτσα πήρε «φωτιά». Και με τρία συνεχόμενα τρίποντα, οι Καταλανοί διατηρήθηκαν κοντά στο σκορ, μειώνοντας στον πόντο στο 15’ (23-22). Ωστόσο, κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι έχασαν την επαφή τους με το καλάθι και με τον Σχορτσανίτη να δίνει το έναυσμα (11π.) και τον Σμιθ να «πυροβολεί» δις απ’ τα 6,75, η Μακάμπι κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με μια «καλή» διαφορά και το 36-28!

Ο Τόμιτς κρατούσε όρθια -όσο μπορούσε- την Μπαρτσελόνα, προκειμένου οι γηπεδούχοι να μην παραμένουν σε διψήφια επίπεδα διαφοράς. Και παίρνοντας βοήθειες απ’ τους συμπαίκτες του, όσο έτρεχε η τρίτη περίοδος, οι μπλαουγκράνα κατάφεραν να μειώσουν ακόμα και στο καλάθι (43-41). Το τρίποντο, πάντως, του Λίνχαρτ στην εκπνοή του δεκαλέπτου έδωσε την ευκαιρία στην Μακάμπι να κλείσει την περίοδο ούσα στο +6 (53-47) με τους Ισραηλινούς στις εξέδρες να παίρνουν… φωτιά.

Ο Κροάτης σέντερ της Μπάρτσα το ‘χε πάρει προσωπικά. Και σχεδόν μόνος του (φτάνοντας τους 17 πόντους) έκανε την ολική ανατροπή, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ με σερί 2-9! Αμ, δε, που μάσησε η Μακάμπι! Μέσα σε τρία λεπτά το -1, έγινε +10 (66-56) και έδειξε να μπαίνει το νερό στο αυλάκι. Οι Καταλανοί απάντησαν με δικό τους σερί και μείωσαν ξανά στους 4, ενώ στα 19’’ πριν το φινάλε έφτασαν σε απόσταση… αναπνοής (68-66) με τον Χεζόνια. Ο Σμιθ έκανε το κρίσιμο λάθος και… χάρισε την τελευταία επίθεση του αγώνα στην Μπάρτσα με 14’’ να απομένουν, αλλά το διόρθωσε, κόβοντας εντυπωσιακά το λέι-απ του Λάμπε, κρατώντας ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του! Το τελικό 70-68 υπέρ της Μακάμπι κρίθηκε απ’ τις βολές στην εκπνοή ουσιαστικά με τους Πάργκο και Αμπρίνες αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 36-28, 53-47, 70-68

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκούντες): Πάργκο 20, Χέινς 1, Σμιθ 15, Ραντλ 10, Λίνχαρτ 3, Τάιους, Οχαγιόν 6, Λάντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 11 (9 ριμπάουντ), Αλεξάντερ 4

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 5, Χεζόνια 7, Χουέρτας 4, Αμπρίνες 8, Σατοράνσκι 2, Πλάις 6, Τόμας 3, Τζάκσον 4, Λάμπε 3, Νάχμπαρ 5, Τόμιτς 21 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: