Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

«Υπερπλήρης ο Ολυμπιακός, μου αρέσει ο Παναθηναϊκός»

Αισιόδοξος για τα αποψινά παιχνίδια των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα, αλλά και την πορεία τους στο Top 16 δήλωσε ο Γιώργος Σιγάλας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

«Υπερπλήρης ο Ολυμπιακός, μου αρέσει ο Παναθηναϊκός»
Μεγάλη τύχη, όχι μόνο για να νικήσουν απόψε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Πόλη και τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ, αλλά και για να προχωρήσουν κι άλλο στην Ευρωλίγκα δίνει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα ο Γιώργος Σιγάλας. Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής χαρακτήρισε-μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6-υπερπλήρεις τους «ερυθρόλευκους» και ομάδα που του αρέσει να παρακολουθεί τους «πράσινους».

Αναλυτικά, ο Γιώργος Σιγάλας μίλησε στον Τόλη Κοτζιά για:

-το ματς Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός: «Έχει ένα υπερπλήρες ρόστερ και παίζει πάρα πολύ καλά. Αντιμετωπίζει την πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα. Η Φενέρ δεν έχει αποκτήσει ακόμη το στυλ του προπονητή της και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν της έχει δώσει ακόμη ταυτότητα, σε αντίθεση με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που έχει κάνει πιο σκληρή την Εφές. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχει τύχη να νικήσει, χρειάζεται όμως μια προσπάθεια παραπάνω γιατί η Φενέρ έχει ρόστερ με πολύ ταλέντο».

-το ματς Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις: «Η Ζαλγκίρις είχε καλύτερη εικόνα στην πρώτη φάση σε σχέση με τα δύο ματς στο Top 16. Στα ματς με Γαλατάσαραϊ και Άλμπα έκανε πάρα πολλά λάθη. Δεν παύει να είναι μια επικίνδυνη ομάδα, έχει το στυλ του λιθουανικού μπάσκετ αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Έχει έναν επικίνδυνο παίκτη, τον Άντερσον, που στη μέρα του μπορεί να σε καταστρέψει. Μου αρέσει να βλέπω τον Παναθηναϊκό να παίζει, λόγω Ιβάνοβιτς, γιατί παίρνει από τους παίκτες του αυτό που θέλει. Βλέπω την παρέμβαση του προπονητή στην ομάδα και είναι ικανή για οποιοδήποτε αποτέλεσμα».

-την πορεία του ΠΑΟΚ: «Το να δημιουργήσεις έναν χαρακτήρα και να πιστεύεις μέχρι τέλος στη νίκη είναι μεγάλη δουλειά. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι πιο πλήρες από πέρσι και δεν παραδίδεται ποτέ. Χρειάζεται και λίγο η τύχη, βέβαια. Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη ανάμεσα στους αιωνίους και το απέδειξε με τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, αλλά θα πρέπει να έχει σταθερότητα κι απέναντι στις άλλες ομάδες».

-τις κινήσεις της ΑΕΚ: «Μακάρι τα πράγματα να είναι όπως δημιουργούνται. Μην ξεχνάμε πως μέχρι πριν λίγους μήνες, η κατάσταση ήταν τραγική. Στήθηκε μια ομάδα την τελευταία στιγμή για να κατέβει. Είναι καλό αυτό που γίνεται στην ΑΕΚ τώρα και μακάρι να έχουν όλα όσα γίνονται μια βάση και μια φερεγγυότητα. Αν συνεχίσει έτσι, σε πολύ γρήγορο διάστημα θα ανακτήσει τα προβλεπόμενα. Έχει έναν πολύ έμπειρο προπονητή και χρειάζεται δουλειά».

-το ελληνικό πρωτάθλημα: «Αυτό που λείπει από το πρωτάθλημα είναι το ελληνικό στοιχείο. Βγαίνουν παίκτες, αλλά όχι σε μεγάλη ποσότητα. Βλέπουμε ομάδες που έχουν πεντάδες με όλους τους παίκτες ξένους και οι περισσότεροι Έλληνες που παίζουν είναι έμπειροι κι όχι νέοι σε ηλικία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: