Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Χριστόπουλος: «Σημαντικός ο βαθμός»

Στη σημασία του βαθμού που απέσπασε ο Πλατανιάς κόντρα στον Ατρόμητο στάθηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος μετά τη λήξη της αναμέτρησης στα Περιβόλια.

Χριστόπουλος: «Σημαντικός ο βαθμός»
Ο τεχνικός των Κρητικών θεωρεί πως ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα, ανέλυσε τη δυσκολία του να αντιμετωπίζεις τον Ατρόμητο και έμεινε ικανοποιημένος από το πρώτο ημίχρονο, αλλά όχι από το δεύτερο. Θεωρεί πως η απειρία κάποιων ποδοσφαιριστών δυσκολεύει μερικές φορές την προσπάθεια της ομάδας, στάθηκε στις απουσίες και την κούραση που έχουν όσοι αγωνίζονται συνέχεια, ενώ προανήγγειλε μια μεταγραφή την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά: «Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Μια ομάδα που έχει όχι μόνο πολύ ικανούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές, αλλά παίζει και πολύ οργανωμένο ποδόσφαιρο. Έχει τρομερή συνοχή. Έχει πολύ καλές συνεργασίες ιδιαίτερα από τις πτέρυγες, πολύ καλό συντονισμό. Και είναι ένα ρόστερ που "χτίζεται" για πολλά χρόνια και είναι μαζί όλοι αυτοί οι παίκτες.
Αυτό έκανε το έργο μας πάρα πολύ δύσκολο. Προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο να παίξουμε στα ίσια το παιχνίδι και τα καταφέραμε. Νομίζω ότι ο αντίπαλος δημιούργησε ουσιαστικά μια τελική φάση μέσα από την περιοχή μας. Εμείς είχαμε ουσιαστικά κάποια σουτ και μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Τόρες που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να πιάσουμε τα ίδια στάνταρ απόδοσης όπως στο πρώτο. Είχαμε την αναγκαστική αλλαγή του Μπανανά, είχαμε ένα-δυο παιδιά, τα οποία και είναι φυσιολογικό δεν βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στρατηγική, να αλλάξουμε σχηματισμό και να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή άμυνα και, αν καταφέρναμε να ‘κλέψουμε’ το ματς σε κάποιες φάσεις.

Πιστεύω ότι το καταφέραμε, περιορίσαμε τον αντίπαλο, μας απείλησε κυρίως με κάποιες σέντρες. Χάσαμε και εμείς δυο πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι η ισοπαλία ήταν δίκαιη. Είναι σημαντικός αυτός ο βαθμός για εμάς και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.

Αν δείτε την αρχική ενδεκάδα της ομάδας μου, θα δείτε ότι παίζουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Ακόμα και ο Μιλούνοβιτς πριν δέκα μέρες έγινε 22 χρονών, ο Μπανανά είναι 23, ο Τσουράκης είναι 24 χωρίς εμπειρίες σε αυτό το επίπεδο. Του Μπεριάν είναι τα πρώτα του παιχνίδια στη Super League. Ο Αλέξης Αποστολόπουλος πάλι είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής. Έχουμε πολλά νέα παιδιά μέσα στην ομάδα μας.

Σε συνδυασμό με τη δυναμική του αντιπάλου και, σε συνδυασμό ότι κάποια παιδιά σήμερα δεν βρέθηκαν σε τόσο καλή μέρα, ίσως δεν δημιουργήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο τις φάσεις που θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε. Αυτό, όμως, είναι φυσιολογικό απέναντι σε ένα τόσο δυνατό αντίπαλο. Πιστεύω ότι δημιουργήσαμε προϋποθέσεις, ίσως δεν είχαμε τις τελικές, τις ευκαιρίες, αλλά προϋποθέσεις δημιουργήσαμε και από στημένες φάσεις, αλλά και στη ροή του αγώνα.

Έχουμε πάρα πολύ σημαντικές απουσίες κάποιων ποδοσφαιριστών μας, οι οποίοι είναι βασικοί στην ομάδα μας και είναι λογικό πως, όταν πάμε για το πέμπτο παιχνίδι σε δυο εβδομάδες, το "βάθος" που έχουμε, ώστε να κάνουμε το απαιτούμενο ροτέισον, να μας δυσκολεύει.

Σε γενικές γραμμές, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Έβγαλαν την ενέργεια που μπορούσαν στον αγωνιστικό χώρο. Έμειναν προσηλωμένοι στο πλάνο και είχαν πειθαρχία και αυτό είναι το σημαντικό.

Για τον Μπανανά, θα δούμε την Παρασκευή τι ακριβώς ζημιά έχει. Όσον αφορά τον Ναζλίδη, δεν θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά. Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι, δεν χρειάζεται να πω κάτι. Σίγουρα, δεν έμεινε εκτός για αγωνιστικούς λόγους. Υπάρχει ένα θέμα το οποίο και εγώ ενημερώθηκα από τη διοίκηση μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Εγώ θα σας πω κάτι. Πάνω από όλους η ομάδα και όσο είμαι εγώ εδώ, η ομάδα θα είναι πάνω από όλους. Όλοι θα έχουμε το ‘εγώ’ μας κάτω από την ομάδα. Όλοι θα ακολουθούμε το σχέδιο και το πλάνο της ομάδας και τίποτα παραπάνω.

Θα δούμε τις επόμενες μέρες για άλλη μεταγραφή. Καθυστερεί μια λύση που έχουμε στο μεταγραφικό κομμάτι, γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες αν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη μεταγραφή. Και από εκεί και μετά, θα δούμε μέχρι τις 31 Ιανουαρίου τι άλλο θα γίνει, δεν θα ήθελα να επεκταθώ, μπορεί να μη γίνει άλλη μεταγραφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: