Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Τα λάθη της ΑΕΚ για το γήπεδο!!

Ο Δήμος Μπουλούκος αφήνει στην άκρη την κριτική στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, για το θέμα του γηπέδου και τονίζει τα λάθη που έκανε η ΑΕΚ σχετικά με το νέο «σπίτι» της.
Εχω γράψει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό τη θέση μου για το γήπεδο της ΑΕΚ, τονίζοντας είμαι αναφανδόν υπέρ της κατασκευής, με τις προδιαγραφές που ψηφίστηκαν στο νόμο του περασμένου καλοκαιριού. Επίσης έχω κατηγορήσει τον Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας για την στάση του, αποκαλύπτοντας μάλιστα τα βήματα που θα έκανε για να μπλοκάρει την κατασκευή του.
Ωστόσο όλα αυτά δεν απαλλάσσουν και την ΑΕΚ από τις ευθύνες που έχει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με αποτέλεσμα να μην είμαι καθόλου αισιόδοξος για το αν τελικά θα δούμε την «Αγια Σοφιά» να κατασκευάζεται στο χώρο που η ΑΕΚ είχε δημιουργήσει το προηγούμενο σπίτι της!

Το μεγαλύτερο λάθος της «Ενωσης» είναι ότι βασίστηκε στην ψήφιση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας – Αττικής (Ν. 4277/2014), πιστεύοντας ότι αρκεί από μόνο του για να γίνει το γήπεδο! Ωστόσο όταν υπάρχει το δεδικασμένο του Βοτανικού με την προσφυγή κάποιων κατοίκων, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι τα εμπόδια που υπήρχαν μπροστά, ήταν πολλά και υψηλά για να φτάσει η ΑΕΚ στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Επόμενο λάθος αποτέλεσε η επιλογή της κιτρινόμαυρης ομάδας, να μην συνομιλήσει απευθείας και επίσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την καταψήφιση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του νέου νόμου που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ και ψηφίστηκε από την Βουλή. Επρεπε η ΑΕΚ να ανοίξει εγκαίρως τα χαρτιά της στον ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει την ίδια στάση από την παράταξη του Αλέξη Τσίπρα, με την ελπίδα ότι κάποιες διαφωνίες ή παρεξηγήσεις θα είχαν λυθεί εγκαίρως και δεν θα φτάναμε στο σημείο μηδέν που είναι τώρα τα πράγματα, με τις δύο πλευρές να έχουν παγιωμένη θέση και καμία διάθεση να υποχωρήσουν!

Επίσης η ΑΕΚ θα έπρεπε να πάρει πιο σοβαρά τις εκλογές στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, τον οποίο κατάφερε να χάσει από τον Αρη Βασιλόπουλο, παρότι οι Γιώργος Αράπογλου, Εφη Αποστολάκη και Λύσσανδρος Γεωργαμλής που είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του γηπέδου, συγκέντρωσαν στον πρώτο γύρο το 60% των ψήφων. Ωστόσο στις επαναληπτικές εκλογές πέρασε ο λιγότερο επικίνδυνος για τον Βασιλόπουλο υποψήφιος, ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής, ο οποίος είχε ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με τον Χάρη Τομπούλογλου που έγινε γνωστός ανά το πανελλήνιο με την υπόθεση της κατηγορίας για «μίζα» στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

Η ΑΕΚ φανερά δεν υποστήριξε κάποιον υποψήφιο και επέλεξε παθητική στάση, αφήνοντας το έδαφος ελεύθερο στον Αρη Βασιλόπουλο. Οταν αντιλήφθηκαν κάποιοι το λάθος τους, ήταν αργά, καθώς με το νέο Δήμαρχο θα μονομαχούσε ο λιγότερο δυνατός, ο οποίος τελικά και ηττήθηκε. Αν η ΑΕΚ είχε «δικό» της Δήμαρχο στην περιοχή, τα πράγματα σίγουρα θα ήταν διαφορετικά...

Τα λάθη δεν περιορίστηκαν σε αυτά, καθώς και η «Δικέφαλος» Α.Ε. , η εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του φιλόδοξου έργου δεν έχει παραδώσει ακόμα κάποια στοιχεία που θέλει ο Δήμος και αφορούν κυρίως την υψομετρική μελέτη, δίνοντας την ευκαιρία στον Αρη Βασιλόπουλο να μιλάει για ελλιπή φάκελο της ΑΕΚ για το γήπεδο και να πατάει πάνω σε αυτό για την κριτική του στην «Ενωση».

Η ΑΕΚ έχει χάσει και το δίκιο, με τα επεισόδια και τους ξυλοδαρμούς που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στην περιοχή, είτε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε στον εορτασμό των Θεοφανείων. Αποκλείοντας τους ταραξίες , η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί για τις επιθέσεις που έγιναν από οπαδούς της ομάδας, ενώ πλέον με δηλώσεις της, η πλευρά του Αρη Βασιλόπουλου ουσιαστικά έχει κατηγορήσει την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ότι κρύβονται πίσω από την απαράδεκτη στάση των ανεγκέφαλων οπαδών. Με τις επιθέσεις αυτές χάνεται και η εμπιστοσύνη του απλού και μετριοπαθούς πολίτη, που ανεξαρτήτως εάν είναι υπέρ ή κατά του γηπέδου, δεν επιδοκιμάζει τέτοιες συμπεριφορές!

Ενα ακόμα λάθος της ΑΕΚ, ήταν ότι έδειξε να βασίζεται κυρίως στα 20 εκατομμύρια ευρώ της Περιφέρειας για την κατασκευή της «Αγιας Σοφιάς» παρότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Δίδοντας μεγάλο βάρος σε αυτά τα 20 εκατομμύρια του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, βγήκε προς τα έξω η εικόνα ότι η ΑΕΚ χρησιμοποιεί εν μέσω κρίσης, μόνο κρατικό χρήμα για την κατασκευή του δικού της, ιδιωτικού γηπέδου. Και σε τέτοιες εποχές, όταν κάθε σχέση με το κράτος μπαίνει στο στόχαστρο, η ΑΕΚ απλώς έδωσε το επιχείρημα σε κάποιους να μιλάνε για χρήματα του λαού που πάνε στην τσέπη του επιχειρηματία ιδιοκτήτη της!

Μια διαφορετική αντιμετώπιση από την ΑΕΚ, όλων των παραπάνω θεμάτων, σίγουρα θα είχαν δημιουργήσει ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την υλοποίηση του οράματος των πολυάριθμων φίλων του ιστορικού συλλόγου. Πλέον με τα λάθη που έγιναν, την αντίθετη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ανυποχώρητο Αρη Βασιλόπουλο, μόνο αισιόδοξος δεν μπορεί να είναι κανείς, ότι θα δει την «Άγια Σοφιά» να ορθώνεται στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: