Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Οι τρεις «άξονες» της βελτίωσης!!

Ο Παναθηναϊκός μετρά τέσσερα σερί μηδέν στην άμυνα και ο Νίκος Αθανασίου καταγράφει τους λόγους της ανασταλτικής βελτίωσης του «τριφυλλιού».  
Η μεγάλη «πληγή» του Παναθηναϊκού από την αρχή της σεζόν, που κόστισε βαθμούς και προκρίσεις, δεν είναι άλλη από την ανασταλτική λειτουργία. Το «τριφύλλι» έχει δεχθεί γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Από κόντρα επιθέσεις, από πλάγιο, από στημένες μπάλες, από ατομικά λάθη των αμυντικών του. Μάλιστα, στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών, οι ευκαιρίες που «έφτιαχνε» ο αντίπαλος ήταν μετρημένες στο δάχτυλο του ενός χεριού.
Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, ωστόσο, οι «πράσινοι» έχουν κρατήσει το μηδέν, έχουν φτιάξει ένα πολύ καλό σερί αμυντικής αποτελεσματικότητας και δείχνουν πως έχουν μάθει από τα παθήματα του παρελθόντος. Φυσικά, πολύ σημαντικό μερίδιο σε αυτή την βελτίωση έχουν παίξει τρεις παράγοντες!
ΛΟΥΚ ΣΤΙΛ
Όταν είσαι τερματοφύλακας σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, κρίνεσαι από τις δύο-τρεις φάσεις που θα σου κάνει ο αντίπαλος στα περισσότερα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Λουκ Στιλ είναι σε τρομερή κατάσταση, όποτε χρειάζεται φωνάζει «παρών» και είναι ο νούμερο 1 λόγος που οι «πράσινοι» έχουν βελτιώσει την αμυντική τους εικόνα. Παράλληλα, ο Άγγλος πορτιέρο προσφέρει εμπιστοσύνη στους αμυντικούς του, αρκετές φορές ενεργεί ως λίμπερο. Εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια, σταθερός στις εξόδους του.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Μπορείς να την «πατήσεις», μία, δύο, τρεις. Κάποια στιγμή θα γίνεις πιο συντηρητικός, πιο προσεκτικός. Ο Παναθηναϊκός σε πολλά παιχνίδια δεχόταν γκολ από την αφέλεια που έβγαζε μέσα στο γήπεδο και την αδυναμία να κρατήσει δικά του παιχνίδια, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ που δεν ερχόταν! Ο Γιάννης Αναστασίου έβαλε νερό στο... ολλανδικό κρασί του, προσέθεσε και την σκοπιμότητα στο παιχνίδι της ομάδας του και αυτό μόνο κέρδη έδωσε στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» διαχειρίζονται με μεγαλύτερη σύνεση πλέον τα ματς, δεν κάνουν... τρέλες.
ΣΤΑΘΗΣ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ
Μέχρι στιγμής, διότι είναι πολύ νωρίς να κριθεί είτε θετικά είτε αρνητικά, δίνει στον Παναθηναϊκό ότι έψαχνε, ότι του έλειπε! Δύναμη στις μονομαχίες, επιθετικό μαρκάρισμα, ικανότητα στον αέρα και συγκέντρωση μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Στάθης Ταυλαρίδης έχει βάλει και αυτός το δικό του «λιθαράκι» στην αμυντική βελτίωση και δείχνει να «δένει» άψογα με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: