Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Λεονταρίτης : "Το βόλει οδηγείται σε σκοτεινές μέρες"

Στο "Αθλητικό Μetropolis' και στο "Τρίτο Ημίχρονο" φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος του Φοίνικα Σύρου στην ΕΣΑΠ κ.Γιώργος Λεονταρίτης : "Έχουμε πολύ αγωνία για το άθλημα γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η στάση του Ολυμπιακού και της Πάτρας δεν συμφέρει κανέναν και οδηγεί το άθλημα σε πολύ σκοτεινές ημέρες. Πρόκειται για ένα οπαδικό αίτημα. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Δεν είναι στιγμές για να επικρατήσουν αντιδικίες αλλά για να συγκροτηθούμε ώστε να βγούμε από αυτή την κρίση. Ο Φοίνικας θεώρησε ότι είχε ηθική δέσμευση να κρατήσει αυτή τη στάση και να ψηφίσει κατά της αναβολής γιατί από την αρχή είχαμε αποφασίσει στην ΕΣΑΠ να στηρίξουμε τον Ηρακλή στις δυσκολίες που περνούσε. Ο Ηρακλής παίζει με τη βούλα της ΕΕΑ στο πρωτάθλημα και όχι και με απόφαση της ΕΣΑΠ.

Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή λίγες ημέρες μετά και τη λήξη της κανονικής περιόδου να γίνονται τώρα όλα αυτά. Πραγματικά κινδυνεύει το πρωτάθλημα να τιναχτεί στον αέρα. Η ΕΕΑ αποφάσισε να συνεδρίασει για το αίτημα του Ολυμπιακού και της Πάτρας στις 24 Απριλίου, την ώρα που η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητάει τα πρωταθλήματα να τελειώσουν στις 30 Απριλίου λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων . Έτσι θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα. Η ΕΣΑΠ δεν είναι αρμόδια για τις αδειοδοτήσεις. Ακολουθεί την απόφαση της ΕΕΑ για συμμετοχή όλων των σωματείων στο πρωτάθλημα. Κανείς δε στερεί το δικαίωμα στον Ολυμπιακό και την Πάτρα να κάνει ότι κάνει αλλά υπάρχουν και άλλα σωματεία στο πρωτάθλημα και για την ομαλή ροή του θα πρέπει η ΕΣΑΠ να τα σκεφτεί και αυτά. Για παράδειγμα το δικό μου σωματείο έχει δαπανήσει 600χιλιάδες ευρώ για να δημιουργήσει αυτή την ομάδα που αντιπροσωπεύει το νησί της Σύρου".
Για το πως κύλησε το φετινό πρωτάθλημα: "Δεν πίστευα ότι το πρωτάθλημα εντός αγωνιστικού χώρου θα πήγαινε τόσο καλά. Παρά και τις αρχικές ανησυχίες όλα πήγαν από το καλό στο καλύτερο δυνατό και στο Λιγκ Καπ, και στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Επιτρέψτε μου να πω πως και ο κ.Ταρνατόρος του Ολυμπιακού και ο εκπρόσωπος της Πάτρας δεν πήραν αυτή την απόφαση για προσωπικούς λόγους αλλά για συλλογικούς. Ελπίζω στην επόμενη συνεδρίαση να επικρατήσει η λογική γιατί λύσεις στα προβλήματα υπάρχουν.

Για τη στάση που θα κρατήσει ο Φοίνικας Σύρου ο οποίος απείλησε ακόμα και αποχώρηση από το πρωτάθλημα στη συνεδρίαση της Λίγκας ο κ.Λεονταρίτης πρόσθεσε: "Δεν έχουμε αποκλείσει ακόμα αυτό το ενδεχόμενο, σκεφτόμαστε ακόμα την αποχώρηση. Υπάρχουν νέα δεδομένα σε σχέση με τα χθεσινά ,θα τα εξετάσουμε και θα δούμε πως θα κινηθούμε. Ελπίζω στη επόμενη συνεδρίαση της Λίγκας να πάρουμε όλοι μαζί μια απόφαση που να οφελεί το άθλημα".

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: