Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

"Ο Άρης δεν έχει πρόβλημα με την αδειοδότηση"

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης, μίλησε για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τους Κίτρινους δίνοντας απαντήσεις για την υπόθεση αδειοδότηση έως για τον λόγο για τον οποίο δεν υπέγραψε ο Μήτρογλου.
"Ο Άρης δεν έχει πρόβλημα με την αδειοδότηση"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Κόντη στον "Libero":
Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ σημείωσε αρχικά: “Δεν είμαι το γενικό κουμάντο εγώ. Στο αγωνιστικό έχω αναλάβει κάποιες περισσότερες πρωτοβουλίες, αποτρέποντας την απομάκρυνση πέντε ποδοσφαιριστών. Για το θέμα του Πρόμπιερζ και ανεχτήκαμε κάποια πράγματα για 8-9 αγωνιστικές. Βεβαίως, όλοι υπήρχαν στην απόφαση να έρθει και εγώ συναίνεσα στον Πρόμπιερζ. Είπα “ας το δούμε”. Δεν ήμουν αρνητικός, αλλά δεν ήμουν και ενθουσιώδης. Πίεζε ο χρόνος, μεσούσης της περιόδου ήταν δύσκολο να βρεις έναν προπονητή να ταιριάζει στην ομάδα. Δεν πρέπει να πάρεις έναν προπονητή που από την πρώτη στιγμή θα φορτώσει τα αρνητικά αποτελέσματα σε παίκτες! Δεν πρέπει να το δέχεται εύκολα μια διοίκηση, εκτός κι αν ο παίκτης είναι προβληματικός”.
Σχολιάζοντας την επιλογή Μασάδο, τόνισε: “Η πρόταση ήταν δική μου και η επιλογή είναι της διοίκησης. Ο Κόντης και ο κάθε Κόντης μέχρι τώρα προτείνει και η διοίκηση αξιολογεί. Εκείνη τη στιγμή η ομάδα ήθελε έναν ήρεμο άνθρωπο, να είναι ψυχολόγος, να έχει καλή επαφή με τους παίκτες. Ο Μασάδο έφερε την αλλαγή... Ο Καστίγιο είδατε τι προσέφερε μετά την αποπομπή του Πρόμπιερζ και δεν αντιδρά σε προκλήσεις που δέχεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ψυχολογίας και γι` αυτό όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν ψυχολόγο. Παιδιά είναι οι ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να προσπαθείς να τους φτιάχνεις την ψυχολογία. Είναι πολύ κακό π.χ. για τους μικρούς παίκτες όταν κάνουν μια λάθος μπαλιά, να κάνεις αυτό το “αχ” της αγανάκτησης. Θέλουν στήριξη ειδικά οι μικροί παίκτες και έτσι ανεβάζουν την απόδοσή τους στον αγώνα”.
Για τη `nouvelle vague` του ΑΡΗ και τις ευκαιρίες που παίρνουν οι νεαροί: “Αυτή η φουρνιά των νεαρών έχει παίκτες με ξεχωριστές ικανότητες. Το θέμα είναι πως ξεδιπλώνουν τις ικανότητες τους. Χρειάζεται περισσότερη αφοσίωση και δεν πρέπει να απογοητεύονται εύκολα. Περιστοιχίζονται από αθρώπους που τους προσφέρουν... λαγούς με πετραχήλια. Είναι μια κοροϊδία να τους λένε τους μικρούς ότι θα δοκιμαστούν σε μεγάλες ομάδες. Αν θέλει η μεγάλη ομάδα, θα έρθει να τον αποκτήσει. Δεν πρέπει να μπαίνουν σε αυτή τη δοκιμή. Δεν μου αρέσει αυτό και πολλοί παίκτες έχουν χαθεί έτσι”.
Για τον αγώνα που κάνει ο ΑΡΗΣ ώστε να μπει στα πλέι οφ: “Αν κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, ο ΑΡΗΣ έχει δείξει ότι μπορεί να προλάβει. Να μη περιμένουμε ότι κάποια ομάδα θα έχει πρόβλημα. Είναι άδικο που ο ΑΡΗΣ είναι έξω από τη πεντάδα σήμερα. Η ομάδα έχει αδικήσει τον εαυτό της. Η ισοπαλία στην Κρήτη με τον Εργοτέλη στο 93`, η ισοπαλία στα Γιάννενα στη πρεμιέρα, παιχνίδια που χάσαμε βαθμούς στην έδρα μας, άλλα παιχνίδια που ήμασταν απαράδεκτοι με μέτριες ομάδες... Για μένα σίγουρα θα είχε περάσει τον Ατρόμητο, μη ξεχνάμε ότι στην ισοπαλία στο γήπεδό του ήμασταν καλύτεροι. Παρόλο που (ο Ατρόμητος) έχει καλό σύνολο και καλή διοίκηση, είχε την τύχη πως ότι έκανε ένας παίκτης του, ο Μήτρογλου, του βγήκε. Όλα αυτά είναι συγκυρίες που τις επηρεάζουν τις ομάδες”.
Ερωτηθείς για τον λόγο που ο Μήτρογλου δεν ήρθε στον ΑΡΗ: “Ήθελε να μείνει στην Αθήνα. Αν είχε εκφράσει την επιθυμία ο παίκτης να έρθει σε μας, θα γινόταν. Ήθελε αρχικά, μετά άλλαξε γνώμη και είχε λόγους να μείνει στην Αθήνα. Αυτό μου είπε ο πατέρας του. Ο Ολυμπιακός μίλησε με τον ΑΡΗ κι αν τα βρει έλα πες το μου. Μου το έστειλε σε μήνυμα ο πατέρας του. Για λόγους προσωπικούς προτιμά να μείνει στην Αθήνα!”.
Για το `καυτό` θέμα του Αμορόζο σημείωσε: “Εγώ δεν κρύβομαι ποτέ. Δεν φοβάμαι την αλήθεια. Δεν είδα, όμως, κανέναν να μου ζητάει συγνώμη για το θέμα Κάμπορα, που δύο χρόνια έλεγαν διαφορά! Με τον Αμορόζο αυτός ο κύριος (Λάμπρος Σκόρδας) που έχει την βασική ευθύνη, όπως και για άλλους παίκτες που κέρδισαν αυτά τα ποσά, προσπαθεί να κάνει μετατόπιση ευθυνών, να κάνει τη μέρα νύχτα. Αυτός που υπογράφει έχει λόγο στα οικονομικά. Όταν τους φέρνεις και τους παίρνεις, σκέφτεσαι και λες αν μπορείς ή όχι. Πως είπε όχι στον Εστογιανόφ ή τον Γκαρσία; Αυτός είπε ότι δεν υπογράφει και πήγαν αλλού. Το θέμα βρίσκεται εκεί που θα το πάει ο ΑΡΗΣ. Θα πάμε στο CAS να πάρει τουλάχιστον τα δεδουλευμένα (180.000 ευρώ) και όχι όλο το ποσό”.
Για το θέμα της αδειοδότησης υπογράμμισε: “Είναι μια διαδικασία που δεν αφορά μόνο στους παίκτες. Για μια ομάδα η αδειοδότηση δεν έχει να κάνει μόνο με τους παίκτες. Αυτή είναι η πιο εύκολη διαδικασία. Ακόμα κι αν δεν έχει να πληρώσει, κάνει διακανονισμούς. Για να πάρεις αδειοδότηση πρέπει να έχεις καθαρή θέση οικονομική, σωστούς ισολογισμούς και ο ΑΡΗΣ δεν έχει πρόβλημα. Δεν είναι στις ομάδες που είχαν πρόβλημα και θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε τις ποινές.
Κάθε χρόνο καλεί η ΕΠΟ τη Λίγκα και ρωτάει ποιες είναι οι ποινές για τις ομάδες που δνε παίρνουν αδειοδότηση. Και του χρόνου θα μας καλέσει και θα είναι πάλι διαφορετικά. Ο Ηρακλής ψήφισε να υποβιβάζεται η ομάδα, πριν τακτοποιήσει τα οικονομικά του. Φέτος άλλαξε γιατί αλλάζει κάθε χρόνο. Και του χρόνου μπορεί να αλλάξει. Αν πέρσι είχε πρόβλημα μία ομάδα και φέτος είναι περισσότερες το ίδιο το προϊόν χάνει. Δεν έχει να κάνει με τον Ηρακλή, λάθος το βάζετε το θέμα. Εσάς πως φαίνεται όταν ο ΑΡΗΣ έπεσε και έφαγε 9 αγωνιστικές; Η ζωή έχει πολλά άδικα. Εγώ δεν είδα τον πρόεδρο του Ηρακλή να διατυπώνει κάποια αντίρρηση. Από τους πρώτους είπε να ισχύσουν τα κριτήρια. Πέρσι δεν υπήρξε άλλη πρόταση, φέτος υπήρξε! Έχετε δει τις ποινές για τις οφειλές προς το κράτος και τους παίκτες; Αρχίζουν από το -10 βαθμούς όταν δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα! Πιστεύετε ότι μια ομάδα που δεν έχει σκοπό να πληρώσει, θα σώζεται επειδή θα παίρνει αδειοδότηση; Το θέμα είναι να πνίξουμε τις ομάδες; Η UEFA λέει ότι θέλει να δώσει βιωσιμότητα στις ομάδες, όχι να τις καταστρέψει. Οι ομάδες πρέπει να έχουν τέτοια λειτουργία που να “γεννάει” έσοδα και να έχουν ισορροπία”.
Για τις σχέσεις του ΑΡΗ με τον Μιχάλη Σηφάκη: “Από τη στιγμή που σας λέω ότι ασχολούμαι με το αγωνιστικό, δεν λέω σκέψεις δικές μας. Είναι θέματα που θα τα δει η διοίκηση, θα τα αξιολογήσει. Συμφώνησε και πήρε πίσω την προσφυγή. Οι άσχετοι που έχετε στα ραδιόφωνα πετούν μια κοτσάνα και θα αρχίσουν να λένε τα ίδια (περί Εθνικής ομάδας)! Δεν μπορεί να κάνει κανείς συμφωνία με τον προπονητή και να του πει “βάλε αυτόν να παίξει ή όχι”. Ακόμα κι όταν με σιγουριά θα αποφασίσω ότι θέλω να μείνει ένας παίκτης, δεν υπάρχει διαπραγμάτευση με τον παίκτη, αν το πω δημόσια! Ο Σηφάκης είναι παίκτης της ομάδας και έτσι τον αντιμετωπίζουμε”.
Για τον επενδυτικό όμιλο και την ταμεική διευκόλυνση: "Οι εγγυήσεις που μπαίνουν, μπαίνουν από τον πρόεδρο και την εταιρεία του. Το σημαντικότερο θέμα που είναι οι διακανονισμοί, οι πληρωμές με τους πρώην παίκτες και προπονητές, πιστεύουμε ότι μέχρι και αύριο θα έχει τελειώσει και αυτό.
Όποιος δεν πιστεύει, τον καλούμε να έρθει εδώ να συμμετάσχει, κι αν έχει λεφτά να πάρει και την ομάδα. Το θέμα δεν είναι να μπουν τώρα κάποια χρήματα, είναι και το τι θα γίνει μετά. Όποιος θέλει να έρθει, ας έρθει! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: