Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο Ολυμπιακός δεν πάει χωρίς τον Παναθηναϊκό…!!

Στοιχεία από το παρελθόν των «αιωνίων» στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας μαρτυρούν πως μόνο αν ο Παναθηναϊκός περάσει στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης θα πάει και ο Ολυμπιακός!
Ο Ολυμπιακός δεν πάει χωρίς τον Παναθηναϊκό…
Και όλα αυτά στον 21ο αιώνα. Είτε θα περάσει μόνο ο Παναθηναϊκός είτε θα βρεθούν και οι δύο στο φάιναλ φορ. Μόνος του ο Ολυμπιακός ποτέ!

Αναλυτικά:

Τα τελευταία χρόνια οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έχουν βρεθεί ταυτόχρονα σε προημιτελικά Ευρωλίγκας τέσσερις φορές. Τη μία προκρίθηκαν και οι δύο στο φάιναλ φορ, ενώ τις τρεις η Ελλάδα είχε τουλάχιστον μία εκπρόσωπο σε αυτό. Μόνο μία φορά (2005-06) αποκλείστηκαν και οι δύο. Και οι δύο έφτασαν σε φάιναλ φορ το 2009, όπου στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός επικρατούσε στον ημιτελικό του Ολυμπιακού και δύο ημέρες αργότερα νικούσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό για να κατακτήσει και το τρόπαιο.

Αυτή ήταν και η μοναδική φορά για την ομάδα του Πειραιά, όταν και βρισκόταν στην ίδια φάση με τους «πράσινους» δηλαδή ένα βήμα πριν τα τελικά, που πέρασε στο φάιναλ φορ. Μάλιστα, τις 10 από τις 13 φορές που αγωνίστηκαν, όταν νικούσε ο ένας, έχανε ο άλλος, ενώ μόλις τρεις από αυτές έφεραν τα ίδια αποτελέσματα. Και από όλα αυτά ευνοείται ο Παναθηναϊκός αντί του Ολυμπιακού. Από την άποψη ότι τις τρεις φορές ο Παναθηναϊκός ήταν στο φάιναλ φορ. Ενώ ο Ολυμπιακός μόνο τη μία, στην οποία βρισκόταν και ο Παναθηναϊκός. Φέτος, στα δύο πρώτα ματς έχουν φέρει τα ίδια αποτελέσματα με το πλεονέκτημα να το έχει η ομάδα του Πειραιά. Τη χρονιά που κονταροχτυπήθηκαν και οι δύο στο Βερολίνο είχαν φέρει δύο φορές ίδια αποτελέσματα ταυτόχρονα στα προημιτελικά, κάτι που έχει συμβεί και φέτος... -μέχρι τώρα τουλάχιστον-.

Αναλυτικότερα:

2005-06: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 2-1/Παναθηναϊκός – Ταού Κεράμικα 1-2 (Ο Παναθηναϊκός πήρε τον πρώτο προημιτελικό, ο Ολυμπιακός τον έχασε. Το αντίστροφο έγινε στον δεύτερο. Τον τρίτο τον έχασαν και οι δύο και αποκλείστηκαν από το φάιναλ φορ της Πράγας).

2006-07: Ταού Κεράμικα – Ολυμπιακός 2-0/Παναθηναϊκός – Δυναμό Μόσχας 2-0 (Ο Παναθηναϊκός νικούσε και τους δύο προημιτελικούς μέσα έξω, ενώ ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός έχανε με τον ίδιο τρόπο).
2008-09: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 3-1/Παναθηναϊκός – Σιένα 3-1 (Ο Ολυμπιακός νικούσε τους δύο πρώτους προημιτελικούς στην έδρα του. Ο Παναθηναϊκός νίκησε στον  πρώτο όπως και ο Ολυμπιακός, έχασε στο δεύτερο από τη Σιένα στο ΟΑΚΑ, τον οποίο νίκησε ο Ολυμπιακός, πήρε τον τρίτο τον οποίο έχασε ο Ολυμπιακός, αλλά και τον τέταρτο μαζί με τους «ερυθρόλευκους». Η μόνη φορά που προκρίθηκαν και οι δύο και συναντήθηκαν στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Βερολίνου).

2010-11: Ολυμπιακός – Σιένα 1-3/Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 1-3 (Ο Ολυμπιακός πήρε τον πρώτο προημιτελικό, τον οποίο έχασε ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε στον δεύτερο τον οποίο πήρε ο Παναθηναϊκός στην Ιταλία. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στη Σιένα τα άλλα δύο, τα οποία νικούσε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και προκρινόταν στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης).

2011-12: Σιένα – Ολυμπιακός 1-1, Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-1. (Και οι δύο έφεραν τα ίδια αποτελέσματα στις δύο πρώτες αγωνιστικές των προημιτελικών της Ευρωλίγκας. Νίκησαν και οι δύο στον πρώτο αγώνα, ηττήθηκαν και οι δύο στον δεύτερο. Δύο φορές, όσες και το 2009 που βρέθηκαν και οι δύο στο φάιναλ φορ). Η συνέχεια θα δείξει, αν θα είναι και οι δύο ελληνικές ομάδες στο φάιναλ φορ ξανά μετά το 2009…
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: