Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Κίνητρο η ατμόσφαιρα στο Τελ Αβίβ»

«Κίνητρο η ατμόσφαιρα στο Τελ Αβίβ»
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ανησυχεί μήπως οι παίκτες του επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα στη «Nokia Arena». Απεναντίας, θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός «πωρώνεται» όταν καλείται να... σιγήσει ένα τόσο ένθερμο κοινό, όπως αυτό που θα έχει στο πλευρό της η Μακάμπι την Τρίτη και την Πέμπτη.

«Είμαι χαρούμενος που πατώ ξανά σε αυτό το γήπεδο μετά το 2007. Είναι ένα όμορφο γήπεδο, με πολύ κόσμο και περιμένω να το απολαύσουμε. Ξέρω καλά την ατμόσφαιρα που δημιουργείται εδώ και πόση σημασία έχει για τη Μακάμπι, αλλά πιστεύω πως αυτό δίνει σε μας ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο να παίξουμε καλά. Είχα πει πριν την έναρξη της σειράς πως δεν θεωρώ ότι το πλεονέκτημα έδρας είναι κάτι ιδιαίτερο για μας, γιατί φέτος παίζουμε καλύτερο εκτός έδρας. Ελπίζω να συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε πριν την τελευταία προπόνηση της ομάδας του ο «Ζοτς», που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Όσο για τα πολλά τρίποντα που σούταρε η ομάδα του στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, ο Σέρβος τεχνικός ανέφερε: «Δεν με νοιάζει πόσα σουτ σουτάραμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βάλουμε έναν πόντο περισσότερο από τη Μακάμπι. Δεν με νοιάζει για την κατανομή των σουτ. Η Μακάμπι έχει χαρακτήρα. Το ίδιο και οι πίακτες της. Έκαναν κι αυτοί μίτινγκ μετά το τέλος του πρώτου αγώνα και είναι για όλους η ζωή τους το πως θα αντιδράσουν. Κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό».

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν και πάλι το κεντρικό πρόσωπο για τους Ισραηλινούς. «Χαίρομαι που επέστρεψα σε αυτό το γήπεδο. Ποτέ δεν μου άρεσε να αγωνίζομαι απέναντι σε ανθρώπους που αγαπώ και αυτό ισχύει ειδικά στην περίπτωση της Μακάμπι, με την οποία έχω ζήσει υπέροχες στιγμές και κρατώ ευχάριστες αναμνήσεις. Θα πρέπει όμως να ελέγξω τα συναισθήματά μου και να επικεντρωθώ στον αγώνα και μόνο. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου. Θα προτιμούσα να ερχόμουν εδώ σε κάποια άλλη περίσταση και να περάσω καλά με τους φίλους μου ή απλώς να δω έναν αγώνα της Μακάμπι. Τώρα όμως έχουμε μία αποστολή κι αυτό κοιτάζω», ανέφερε ο Λιθουανός γκαρντ και πρόσθεσε: «Πάντα είναι ευκολότερο να παίζεις στην έδρα σου, αλλά από τη στιγμή που δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το πλεονέκτημα έδρας στο δεύτερο παιχνίδι, θα πρέπει να νικήσουμε τη Μακάμπι στη δική της έδρα. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά, σίγουρα πολύ καλύτερα από το δεύτερο παιχνίδι. Οι αθλητές δεν είναι μηχανές και η απόδοση της Μακάμπι την Πέμπτη δεν ήταν έκπληξη για μένα. Ελπίζω τώρα να παίξουμε κι εμείς καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: