Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Με φόντο τα ημιτελικά!!

Με φόντο τα ημιτελικά
Η Πρέμιερ μπορεί να περιμένει, αλλά η Ευρώπη όχι. Η Τσέλσι ρίχνεται στη «μάχη» κόντρα στην Μπενφίκα και το england365.gr σας παρουσιάζει τα μικρά-μικρά πριν την αναμέτρηση της Λισαβόνας. Η παράδοση που θέλουν να συνεχίσουν οι «μπλε», το …κακό πρόσημο με τον Πάολο Ταλιαβέντο διαιτητή και το «φάντασμα» του Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να μη βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας του δυτικού Λονδίνου, ωστόσο το …φάντασμά του πλανιέται ακόμη στις κερκίδες του γηπέδου της Μπενφίκα.

Εξάλλου, δεν είναι μικρό πράγμα σε μία χρονιά να σημειώνεις τρία «διπλά» στην έδρα του αντιπάλου. Το 2-0 για το Σούπερκαπ, το 2-1 του πρωταθλήματος και το 3-1 για το κύπελλο Πορτογαλίας αποτελούν τα κατορθώματα του Βίλας-Μπόας κόντρα στους «αετούς», όταν αυτός καθόταν στον πάγκο της Πόρτο.
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς πήρε την απόφαση να απομακρύνει από το «τιμόνι» της Τσέλσι τον 34χρονο τεχνικό και να μην …εκμεταλλευτεί την παράδοση που είχε χτίσει. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις παρουσίες των «μπλε» στην κορυφαία τετράδα της ευρωπαϊκής ελίτ. Οι Λονδρέζοι έχουν καταφέρει ήδη να προσθέσουν ακόμη μια συμμετοχή τους στους «8» και παραμένουν ο σύλλογος με τις περισσότερες παρουσίες στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, από το 2004 και μετά.
Τσέλσι vs πορτογαλικών ομάδων
Μπορεί η Τσέλσι να μην έχει αντιμετωπίσει ξανά την Μπενφίκα, ωστόσο έχει …πάρει τον αέρα των πορτογαλικών ομάδων. Η ομάδα του Ντι Ματέο μετρά 4 νίκες απέναντί τους, στα τελευταία 6 παιχνίδια και έχει την ευκαιρία να δώσει συνέχεια στην παράδοση. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να …ανησυχεί τους φίλους της Τσέλσι. Η Μπενφίκα, όσες φορές έχει συναντήσει λονδρέζικο σύλλογο σε νοκ-άουτ φάση έχει πάρει ισάριθμες προκρίσεις. Τη σεζόν 1961-1962, οι «αετοί» απέκλεισαν την Τότεναμ, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (νίκη 3-1, ήττα 2-1).
Ο «γουρλής» διαιτητής
«Άρχοντας» της αναμέτρησης θα είναι ο Πάιολο Ταλιαβέντο. Ο 39χρονος Ιταλός δεν έχει σφυρίξει την Τσέλσι σε ευρωπαϊκό αγώνα, ωστόσο έχει διαιτητεύσει σε αναμετρήσεις αγγλικών ομάδων, αυτή τη σεζόν. Και στις δύο περιπτώσεις, οι σύλλογοι από το Νησί ήρθαν ισόπαλοι με τους αντιπάλους τους. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βασιλεία 3-3 / Άρσεναλ-Μαρσέιγ 0-0.


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: