Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κρόιφ: «Να ζητήσει συγνώμη η Ρεαλ στην Μπαρτσελόνα»

Λάβρος κατά της Ρεαλ Μαδρίτης για τους υπαινιγμούς της, για χρήση αναβολικών ουσιών στην ομάδα της Μπαρτσελόνα, εμφανίστηκε ο Γίοχαν Κρόιφ, μέσα από άρθρο του στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Τhe Journal».


Ο πάλαι ποτέ σούπερ-σταρ της Βαρκελώνης, επέκρινε τους Μαδριλένους, για τις κατηγορίες που κοινοποίησαν προς την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα:



«Βλέποντας την αντιμετώπιση του προβλήματος του Ερίκ Αμπινταλ και την γενική στήριξή του από τους παίκτες της Ρεαλ Μαδρίτης, χάρηκα πάρα πολύ για την ανθρωπιά που υπέδειξαν. Η φίλαθλη διάσταση του αθλήματος είναι πάνω από όλα. Βλέποντας και ακούγοντας όμως τα όσα κατηγόρησαν την Μπαρτσελόνα, διατάζοντας αντι-ντόπινγ κοντρόλ, διαπίστωσα κάτι που ήδη ήξερα από καιρό. Τη διαφορά στις αξίες, στο ήθος και στα ιδεώδη των δυο ομάδων.


Το κατηγορητήριο της Ρεαλ, ήταν και παραμένει κάτι πολύ σοβαρό. Απο τη στιγμή που τίποτα δεν αποδείχτηκε η ομάδα της Μαδρίτης, οφείλει και πρέπει να ζητήσει συγνώμη από την Μπαρτσελόνα»



Με την ίδια επικριτική διάθεση, ο Ολλανδός, σχολίασε και την αντιμετώπιση των δυο ομάδων από το τύπο της Ιβηρικής χερσονήσου :


«Η ξαφνική γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των δυο ομάδων από τις εφημερίδες, αποδεικνύει ποιος προμοτάρεται από τον τύπο και ποιος έχει την εύνοια του.Όσοι δεν υπήρξαν ποτέ αθλητές, όσοι ήταν πάντα εκτός των αγωνιστικών χώρων, κάνουν εύκολα κριτική.»


Σε ότι αφορά, το αμιγώς αγωνιστικό του σχόλιο για τις αιώνιες αντιπάλους της Ισπανίας:


«Και οι δυο ομάδες εφέτος είναι πολύ καλές και έχουν καταφέρει ο καθένας με το αγωνιστικό του στυλ να κερδίσουν πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Ένας χαμένος τελικός Κυπέλλου ή ένας αποκλεισμός από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η σεζόν χαρακτηρίζεται αποτυχημένη είτε για την Ρεαλ, είτε για την Μπαρτσελόνα. έχουν και οι υο μια αξιοπρόσεκτη χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: