Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Άρνεσεν: «Χρειάζεται υπομονή από όλους»!


Άρνεσεν: «Χρειάζεται υπομονή από όλους»

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μίλησε στον ΣΚΑΪ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και ένα μέρος της μεταδόθηκε από την εκπομπή Goal Χωρίς σύνορα, ο Φράνκ Άρνεσεν τόνισε ότι η μεγαλύτερη του πρόκληση είναι να κατάλάβουν όλοι εντός και εκτός όμάδας ότι για να χτιστεί κάτι καλό χρειάζεται υπομονή.

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μίλησε επίσης για τις μεταγραφές και τον τρόπου που αυτές γίνονται στην ομάδα.

«Αν έχεις να δώσεις 50 ματς, δε γίνεται να παίζεις σε όλα το ίδιο καλά. Υπάρχουν παιχνίδια που είσαι μέτριος και άλλα που παίζεις απλά "φτωχά". Στην περίοδο που παίζεις "φτωχά", δεν πρέπει να χάσεις. Οπότε παρόλο που τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο, έχουμε πάρει αποτελέσματα. Σε 12 ματς έχουμε χάσει μία μόλις φορά. Η μεγαλύτερη μου πρόκληση στον ΠΑΟΚ είναι να καταλάβουν οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στην ομάδα αλλά και όσοι είναι έξω από αυτήν, ότι χρειάζεται υπομονή. Δεν έχω εργαστεί ποτέ στη δική μου χώρα, οπότε αυτό που έχω μάθει είναι ότι πρέπει να μαθαίνεις πολύ προσεκτικά την κουλτούρα, τη νοοτροπία και πως είναι ο ΠΑΟΚ, για αυτό και άκουσα πολύ τους ανθρώπους της ομάδας. Μου εξήγησαν τη νοοτροπία, την πίεση και να μην είμαι ανυπόμονος».

Για τα μεταγραφικά ζητήματα: «Πρώτα συζητάμε με τους σκάουτερ τους υποψήφιους στόχους και μετά μιλάω με τον προπονητή και του λέω να δει τον παίκτη κλπ και αν μου πει όχι ποτέ δεν τον αγοράζουμε, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση που εγώ πω το όχι. Πρέπει να πούμε και οι δύο το "ναι" για να προχωρήσουμε. Μετά πρέπει να μιλήσουμε και με τον Τζακ, τον οποίο θεωρώ πολύ σημαντική προσωπικότητα της ομάδας. Οπότε οι τρεις μας συμμετέχουμε σε αυτό το κομμάτι. Ο επόμενος άνθρωπος είναι ο κ.Σαββίδης, του τα λέω όλα με κάθε λεπτομέρεια, θέλουμε αυτόν, με αυτά τα λεφτά και από εκεί και πέρα περιμένω ένα "ναι" ή ένα "όχι".

Προφανώς και είναι πολύ δύσκολο να φέρεις παίκτες από την Γαλλία, την Αγγλία, την Γερμανία, καθώς δεν προτιμούν να έρθουν σε μια χώρα μικρότερη, στο δικό τους μυαλό. Οπότε πρέπει να σκεφτείς που μπορείς να βρεις παίκτες που να θέλουν να έρθουν και επίσης που μπορούμε να βρούμε ταλέντα τα οποία να είναι οικονομικά, αλλά να έχουν ισάξιο ταλέντο. Για αυτό ψάχνουμε στην Λατινοαμερικάνικη αγορά, στη βαλκανική και φυσικά στην ελληνική. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς διαπίστωσα ότι έχουμε πραγματικά ταλαντούχους Έλληνες παίκτες, φυσικά όχι χάρη σε έμενα, αλλά χάρη στη δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια το κλαμπ.

Είναι δύσκολο στην περίπτωση των νεαρών παικτών, οι οποίοι ήδη παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούν στην χώρα τους, να τους φέρεις δωρεάν. Αυτούς τους παίκτες εγώ τους βλέπω σαν επένδυση. Δεν θέλω να έρχονται οι παίκτες και να παίζουν για εκατό χρόνια στον ΠΑΟΚ. Θέλω να έρχονται να μας βοηθούν για τρία ή τέσσερα χρόνια και μετά να τους βλέπω να παίζουν σε πρωταθλήματα μεγαλύτερων χωρών».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν: «Ξέρουμε ποιους παίκτες θέλουμε να κρατήσουμε. Έχουμε δει ότι είναι δύσκολο όταν έρχονται πολλοί, νέοι παίκτες. Χρειάζονται χρόνο και προσαρμογή και αυτό μας κοστίζει βαθμούς. Ελπίζω λοιπόν πως έχουμε ήδη τον πυρήνα της ομάδας για την επόμενη σεζόν και πως θα κάνουμε κάποιες καλές προσθήκες στο ρόστερ».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Φρανκ Άρνεσεν θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής στην εκπομπή του ΣΚΑΪ KICK OFF.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: