Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Κερδίζουν όλοι με Παπανικολάου!!


Κερδίζουν όλοι με Παπανικολάου

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό έχει μόνο κέρδη για όλους. Πλην του ανταγωνισμού. Το sport-fm.gr αναλύει.

Οι κινδυνολόγοι θα πουν πως μία προσθήκη σε μια ομάδα που ρολάρει σε τόσο προχωρημένο στάδιο της σεζόν μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει. Για τους περισσότερους, ωστόσο, η διαφαινόμενη επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό έχει αν όχι μόνο κέρδη, τουλάχιστον περισσότερα οφέλη από πιθανές ζημίες. Το sport-fm.gr ανοίγει το φάκελο «Παπ» και αναλύει τι κερδίζουν… όλοι, πλην του ανταγωνισμού, από τη σπουδαία αυτή κίνηση.

-Όλοι οι καλοί χωράνε: Θεωρητικά ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα στη θέση «3». Ο ραγδαία ανερχόμενος και απαλλαγμένος φέτος από τραυματισμούς Παπαπέτρου, ο σταθερά καλός πλέον Στρόμπερι, ακόμη και ο Λοτζέσκι σε πιο «ελαφρύ» σχήμα καλύπτουν επαρκώς ως πολύ καλά τη θέση του σμολ φόργουορντ. Όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και μια προσθήκη δεδομένης ποιότητας μόνο καλό μπορεί να κάνει. Με τον Παπανικολάου ο Ολυμπιακός έχει έναν κλασικό σμολ φόργουορντ, που μπορεί να βοηθήσει και στο «4», στο οποίο μπορεί πλέον να… μετατοπιστεί ακόμη περισσότερο ο Παπαπέτρου προσφέροντας μια εναλλακτική πίσω από τον Πρίντεζη που δεν είχε τις απαραίτητες ανάσες.

-Ταιριάζει «γάντι»: Σε μια ομάδα που ξεχειλίζει από ενέργεια κι έχει σαν πρώτο μέλημα την άμυνα και την καλή λειτουργία του συνόλου, ο Παπανικολάου είναι ένα ιδανικό κομμάτι στο παζλ. Δεν πρόκειται για παίκτη που θα απαιτήσει να πάρει επιθέσεις, αλλά θα εκτελέσει την αποστολή που θα του ανατεθεί, ακόμη κι αν αυτή δεν αποτυπώνεται σε αριθμούς. Όπως έκανε ανέκαθεν, δηλαδή».

-Ο χαρακτήρας έπαιξε ρόλο: Όλοι όσοι συνεργάστηκαν με τον Παπανικολάου, παίκτες ή προπονητές, έχουν να λένε για τον εξαιρετικό κι ευχάριστο χαρακτήρα του. Δεν επέδειξε ποτέ συμπεριφορά «βεντέτας» και απλώς ήταν πάντα ένα μέλος της ομάδας και της παρέας. Μια τέτοια παρουσία στα αποδυτήρια θα είναι πόλος θετικής ενέργειας.

-Μεταγραφή με… προοπτική: Η προσθήκη του Παπανικολάου δεν έχει ορίζοντα μόνο μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρόκειται για μια κίνηση με μέλλον, καθώς ο Ολυμπιακός αποκτά έναν παίκτη που διανύει τα 26 και έχει τα καλύτερα χρόνια καριέρας μπροστά του κι όχι πίσω του. Παράλληλα ως Έλληνας μπορεί να αποτελέσει μέλος ενός συμπαγούς κορμού, που με τον Σπανούλη στα 33 του (και με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι), τον Πρίντεζη στα 31 και τον Σλούκα να επιλέγει τη Φενέρμπαχτσε το καλοκαίρι χρειάζεται λίγη ακόμη ενίσχυση. Γιατί μπορεί οι ξένοι να κάνουν συχνά τη διαφορά, αλλά καμία ομάδα χωρίς σταθερή βάση γηγενών δεν έχει διαπρέψει…

-Θα τον βοηθήσει, θα βοηθηθεί: Πέραν της αγωνιστικής βοήθειας που θα δώσει ο Παπανικολάου στον Ολυμπιακό, θα συμβεί και το αντίστροφο. Μετά από ενάμιση χρόνο περιορισμένων εμφανίσεων στο ΝΒΑ, είναι φυσικό επόμενο να έχει βγει εκτός ρυθμού. Σε μια ομάδα με συγκεκριμένη δομή, αλλά και σε ένα περιβάλλον που τον αγαπά και θα του δώσει το χρόνο που απαιτείται, ο 25χρονος άσος μπορεί πιο εύκολα να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό.

-Η επαφή με τον κόσμο: Ο Παπανικολάου ήταν αγαπημένο παιδί της ερυθρόλευκης κερκίδας και σε δημοτικότητα κόντραρε στα ίσα Σπανούλη και Πρίντεζη. Η επιστροφή του «ζεσταίνει» ακόμη περισσότερο τον κόσμο του Ολυμπιακού και θα γεμίσει σε ακόμη περισσότερα παιχνίδια το ΣΕΦ.

-Αμείωτη «κάψα» Αγγελόπουλων: Μια δεύτερη, ουδόλως όμως ήσσονος σημασίας, παράμετρος της απόκτησης του Παπανικολάου είναι πως αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της διάθεσης των αδερφών Αγγελόπουλων να συνεχίσουν να ρίχνουν χρήματα στο τμήμα μπάσκετ. Υπενθυμίζεται πως μετά τον τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ (που έχει μεγάλο συμβόλαιο και πληρώνεται κανονικά) προχώρησαν σε δύο προσθήκες, Σον Τζέιμς και Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, ενώ τώρα προχωρούν και σε μια τρίτη, πολύ πιο δαπανηρή. Το μακρύ σε διάρκεια συμβόλαιο στον «Παπ», δε, μαρτυρά και την πρόθεσή τους να μείνουν για αρκετό καιρό ακόμη στην κεφαλή της ΚΑΕ.

-Κερδισμένη ΚΑΙ η Εθνική: Με την επιστροφή του Παπανικολάου στην Ευρώπη, ακόμη περισσότερο δε στην Ελλάδα, η Εθνική κερδίζει έναν παίκτη. Ο 25χρονος άσος στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την απραξία του στο ΝΒΑ. Εφόσον βρει τον εαυτό του, η «επίσημη αγαπημένη» θα βρει έναν ακόμη καλό φόργουορντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: