Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Μαρκόπουλος: «Το πιστέψαμε και το κάναμε»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος στάθηκε στην αντίδραση των παικτών του ΠΑΟΚ που κατάφεραν να επιστρέψουν από το -24 και να νικήσουν την ΑΕΚ.

Μαρκόπουλος: «Το πιστέψαμε και το κάναμε»
Με πίστη, υπομονή και πολύ πάθος κατάφερε ο ΠΑΟΚ να κάνει την τεράστια ανατροπή από το -24 και να νικήσει την ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που μας υποστήριζαν, μας έδωσαν δύναμη μετά το άσχημο ξεκίνημα. Συγχαρητήρια στους παίκτες, παρότι που δεν ξεκινήσαμε καλά, πιστέψαμε ότι έχει αδυναμίες η ΑΕΚ και αν εμείς συγκεντρωθούμε και παίξουμε στο υπόλοιπο διάστημα θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη, όπως και έγινε. Πιστεύαμε ότι η ΑΕΚ θα μεταφέρει το παιχνίδι από έξω, έβαλε μεγάλα τρίποντα. Ο Σάκοτα μας έβαλε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στην επίθεση για ακόμα μία φορά, δείξαμε βιασύνη. Προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε γρήγορα το σκορ, κάτι που δεν ήταν λογικό και το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ. Το τελευταίο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, που μειώσαμε, κατάλαβαν και οι παίκτες ότι μπορούν, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί, φάση με φάση, κάτι που πιστεύω ότι έγινε. Γενικά η ομάδα, σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, απέναντι σε καλούς παίκτες, το να κάνει τόσα λίγα λάθη είναι κάτι πολύ καλό. Και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες και ελπίζω να είμαστε δυνατοί και στα επόμενα παιχνίδια», τόνισε ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το μεγάλο κέρδος ήταν και ψυχολογικό. «Κάθε νίκη δίνει καλή ψυχολογία. Η ήττα πάντα φέρνει γκρίνια και στεναχώρια. Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι της Τρίτης, αυτό έχουμε μπροστά μας. Θα δούμε τις αδυναμίες μας από το σημερινό παιχνίδι και σε ποια σημεία βρήκαμε καλές συνεργασίες και ελεύθερα σουτ. Είναι θέματα που τώρα που είσαι σε καλύτερη ψυχολογία, τα μηνύματα περνούν πιο εύκολα», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το τι πέρασε από το μυαλό του όταν το ματς ήταν στο 15’ στο -24, απάντησε: «Κανένας προπονητής, δε σκέφτεται ότι το παιχνίδι θα τελειώσει όπως είναι σε μια στιγμή του. Θα κάνει την προσπάθεια να το αλλάξει. Αν χάσεις 10 πόντους, 20 ή 40 είναι ήττα. Πάντα είναι ήττα. Εύκολα μπορεί να πάει και στους 30… Πρέπει να προσπαθήσεις και να πείσεις τους παίκτες σου, να παλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο, να μπουν και να κάνουν ότι δούλεψες».

Όσο για το πώς άλλαξε η εικόνα του αγώνα; «Το τελευταίο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν ένα σημάδι ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε. Έδειξε ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, να εξαναγκάσει την ΑΕΚ να κάνει λάθη. Η πίεση του σκορ πέρασε στην ΑΕΚ όχι σε εμάς. Η πίεση έφερε αποτελέσματα».

Αναφορικά με τον περιορισμό του Σχορτσανίτη τόνισε: «Στην αρχή ήμασταν πολύ βιαστικοί. Όταν είχαμε καλύτερες επιλογές στο δεύτερο ημίχρονο και η ΑΕΚ βρήκε τρόπο να περιορίσει την πάσα στον Σοφοκλή, είχαν αλλάξει οι αμυντικές της ισορροπίες. Δεν έβρισκε την εύκολη άμυνα και το εύκολο αμυντικό ριμπάουντ. Βρήκαμε ελεύθερα σουτ και πετύχαμε μεγάλα τρίποντα».

Σχετικά με το αν υπάρχει κούραση και μπορεί να την αντιπαρέλθει η ομάδα είπε: «Κούραση πάντα υπάρχει… Ανάλογα με τον αντίπαλο και τι σου δίνει πρέπει να μπορείς να ξεκουράσεις ή να μη μπορείς να ξεκουράσεις παίκτη. Είναι προβλήματα που έχουν ομάδες χωρίς πολύ μεγάλα ρόστερ ή παίκτες που είναι σε ίδια αγωνιστικά μεγέθη μεταξύ τους».

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης από πλευράς παικτών είπε: «Στην αρχή αφήσαμε τα σουτ στην ΑΕΚ, βρήκαμε ρυθμό από το 15' και μετά. Είχαμε τα ψυχικά αποθέματα και αντιδράσαμε σωστά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την συμπαράσταση του σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: