Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κάλεσμα στους οπαδούς για ενότητα από τον Πογιέτ!!

Ο Γκουστάβο Πογιέτ έγραψε γράμμα στους οπαδούς της Σάντερλαντ με αφορμή τον αποκλεισμό από την Μπράντφορντ στο Κύπελλο Αγγλίας, ζητώντας ενότητα, στήριξη στην ομάδα και ξεκαθαρίζοντας πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να έχουν οι «μαυρόγατες» μία επιτυχημένη σεζόν και ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον.
Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του:
«Για πρώτη φορά στην ζωή μου νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σας γράψω αυτό το γράμμα. Ήρθα στον σύλλογο για να μείνουμε στην Πρέμιερ Λιγκ, τόσο εκείνο το διάστημα όσο και στην συνέχεια, έπειτα να αποκτήσουμε σταθερότητα και να αποκτήσουμε μια δική μας ταυτότητα.
Ο πρώτος στόχος ήταν ο πιο δύσκολος της ζωής μου, αλλά δεν μείναμε από θαύμα. Πήγαμε στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά μετά από καιρό, συν του ότι κάναμε κάποια πολύ επιτυχημένα παιχνίδια επί των κλασσικών αντιπάλων μας και πήραμε μερικές σπουδαίες νίκες εκτός έδρας.
Αυτά που πετύχαμε, τα πετύχαμε όλοι μαζί. Σύλλογος (πρόεδρος, διευθυντές, προσωπικά και παίκτες) και οπαδοί. Κανείς, και εννοώ κανείς, δεν μας βοήθησε απ’ έξω στο ελάχιστο. Ήμασταν μόνοι μας.
Στην συνέχεια ο δεύτερος στόχος ήταν να αποκτήσουμε σταθερότητα, πρόοδο και σιγά-σιγά να αποκτήσουμε δική μας ταυτότητα στο παιχνίδι για να μας κάνει υπερήφανους για το σύνολό μας. Αυτό θέλει χρόνο, ακόμη κι αν ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Πρέπει να μείνουμε ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε παιχνίδια με κάποιον τρόπο.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, ως παίκτης, γυμναστής, προπονητής, πάντα είχα φανταστική σχέση με τους οπαδούς, τόσο στην Ουρουγουάη όσο και στην Ευρώπη. Πάντα αυτή η σχέση ήταν πολύ δυνατή, αμοιβαίος σεβασμός και κατανόηση, το έδειξα εντός και εκτός γηπέδου. Την δέσμευσή μου, το πάθος μου και την αφοσίωσή μου να καταφέρω αυτά που άξιζε ο σύλλογος.
Φυσικά και πέρασα καλά και κακά διαστήματα, επιτυχημένα και άλλα όχι τόσο, έχανα ή κέρδιζα τελικούς, αλλά όταν ερχόταν ο καιρός να φύγω από μια ομάδα πάντα είχα την αναγνώριση των οπαδών όσον αφορά την ειλικρίνειά μου, το πάθος μου και την επαγγελματική δουλειά μου.
Οπότε ας διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να σπάσει αυτή τη σχέση. Σας υπόσχομαι ότι θα νοιάζομαι και θα θέλω να κερδίσω όσα περισσότερα μπορώ. Κανείς δεν σκέφτεται περισσότερο την ομάδα σε καθημερινή βάση όσο εγώ. Οπότε σας καλώ να παραμείνετε θετικοί, να είστε δυνατοί, κοντά ο ένας στον άλλο και να συνεχίσετε να πιστεύετε σε αυτό που ξεκινήσαμε πέρυσι. Θα δουλεύουμε πιο σκληρά για να τα πάμε καλύτερα φέτος.
Για κλείσιμο, θα ήθελα να τονίσω και να ξεκαθαρίσω ακόμη μία φορά: ο κύριος υπεύθυνος για τα αποτελέσματά μας, είμαι εγώ. Πάντα το έλεγα και πάντα θα αποδέχομαι τις ευθύνες μου. Ανυπομονώ να δω το γήπεδό μας γεμάτο το Σάββατο, να δω τον κόσμο να δίνει ώθηση στην ομάδα για να φτάσει σε μια σημαντική νίκη».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: