Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Έκλεισαν… σπίτια!!

Σε βραδιά των φιλοξενούμενων εξελίχθηκε το πρώτο μέρος των αγώνων του Europa League. Με τεσσάρες πέρασαν Νάπολι και Έβερτον, με γκολ του Καζίμ 1-1 η Φέγενορτ μέσα στην έδρα της Ρόμα.

Έκλεισαν… σπίτια!
Ιδιαίτερα... γαλαντόμοι αποδείχθηκαν οι οικοδεσπότες των παιχνιδιών του Europa League, αφού πλην ελαχίστων εξαιρέσεων πιάστηκαν... κορόιδα από τους φιλοξενούμενους. Σπουδαία ισοπαλία μέσα στο "Ολίμπικο" με τη Ρόμα (1-1) για τη Φέγενορτ, ματσάρα στο Τορίνο-Μπιλμπάο 2-2. "Τελείωσαν" από απόψε Νάπολι και Έβερτον.

Πιο συγκεκριμένα...

Γιούνγκ Μπόις – Έβερτον 1-4
(10’ Ορό – 24’, 39’, 58’ Λουκάκου, 28’ Κόλμαν)

Ένας θεός ξέρει πόσα θα ‘γραφε το κοντέρ αν η Έβερτον δεν έμενε με δέκα παίκτες μισή ώρα πριν το τέλος του αγώνα με τη Γιουνγκ Μπόις. Η αποβολή του Τζόουνς στο 63’ λειτούργησε σαν φρένο για τους Άγγλους που μέχρι εκείνη την ώρα καθοδηγούμενοι από έναν καταπληκτικό Λουκάκου, έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο. Ο Λουκάκου σημείωσε τρία γκολ (24’, 39’, 58’) που μαζί μ’ εκείνο του Κόλμαν στο 28’ ήρθαν σαν αποστομωτική απάντησε σε αυτό του Ορό στο 10’.

Τραμπζονσπόρ - Νάπολι 0-4
(6’ Ενρίκε, 20’ Ιγκουαΐν, 27’ Γκαμπιαντίνι, 92’ Ζαπάτα)

Σαν… σίφουνας πέρασε ήδη στις κορυφαίες 16 ομάδες του Europa League η Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» επιδεικνύοντας την πρέπουσα σοβαρότητα που χρειαζόταν, διέλυσαν 4-0 την Τραμπζονσπόρ. Η αρχή ήρθε με τον Ενρίκε, προτού ο Ιγκουαΐν στο 20’ χριστεί εξίσου σκόρερ από κοντά. Η αποκαρδιωτική εικόνα των Τούρκων… επιβεβαιώθηκε και επτά λεπτά αργότερα με τον Γκαμπιαντίνι να «τιμωρεί» την παιδικά χαρά των γηπεδούχων. Έστω κι αν ο Μέρτενς έχασε πέναλτι στο 85’, τελικά το 0-4 ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Ζαπάτα να σκοράρει, αν και πέρασε σαν αλλαγή.

Άαλμποργκ – Κλαμπ Μπριζ 1-3
(71’ πεν. Χελένιους - 25’ Ουλαρε, 29’ Ρεφαέλοφ, 61’ αυτ. Πέτερσεν)

Από απόψε «καθάρισε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League η Κλαμπ Μπριζ. Οι Βέλγοι ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος καλύτεροι από τους Δανούς και πήραν τη νίκη με σκορ 3-1, αντιμετωπίζοντας πλέον τη ρεβάνς δίχως το παραμικρό άγχος.

Αϊντχόφεν - Ζενίτ 0-1
(63’ Χουλκ)

«Μάχη» σώμα με σώμα στην Ολλανδία ανάμεσα σε δύο ισάξιες ομάδες, όμως στο τέλος η κλάση και η εμπειρία της Ζενίτ υπερίσχυσε. Τόσο η Αϊντχόφεν, όσο και οι γηπεδούχοι κυνήγησαν κάποιο γκολ, όμως ο Χουλκ ήταν αυτός που «μάτωσε» τα δίχτυα στο 63’ και χάρισε πολύτιμη νίκη στους Ρώσους ενόψει και της ρεβάνς στην Αγία Πετρούπολη.

Τορίνο – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-2
(18’, 42’ Λόπες – 9’ Γουΐλιαμς, 73’ Γκουρπέγκι)

Ένα από τα καλύτερα ματς της βραδιάς έγινε στο Τορίνο όπου οι γηπεδούχοι με ηγέτη και σκόρερ τον Μάξι Λόπες (18’, 42’) κατάφεραν να απαντήσουν στο τέρμα με το οποίο προηγήθηκαν οι Βάσκοι με τον Γουΐλιαμς. Ωστόσο, ο Γκουρπέγκι κατάφερε να ισοφαρίσει για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στο 73’ και λίγο αργότερα λίγο έλειψε να πετύχει και την απόλυτη ανατροπή, όμως, προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Βόλφσμπουργκ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-0
(46’, 63’ Ντοστ)

Το… τρένο της Βόλφσμπουργκ δεν σταματά ούτε στο Europa League. Οι εξαιρετικοί «λύκοι» συνεχίζουν απτόητοι και στην Ευρώπη, παίρνοντας το 2-0 κόντρα στους «αετούς» της Λισαβόνας που ενόψει της ρεβάνς στην Πορτογαλία τους έχει χρίσει ως το μεγάλο φαβορί. Και αυτό δεν θα γινόταν, αν ο Ντοστ δεν επιβεβαίωνε πως είναι σε «δαιμονιώδη» κατάσταση. Λίγες μέρες μετά τα τέσσερα γκολ του κόντρα στη Λεβερκούζεν, απόψε σημείωσε άλλα δύο (εκμεταλλευόμενος τις πολύ ωραίες ασίστ των συμπαικτών του) και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Βιερίνια (έπαιξε βασικός).

Ρόμα - Φέγενορντ 1-1
(22’ Ζερβίνιο - 55’ Καζίμ Ρίτσαρντς)

Μόνο έδρα της δεν μπορεί να θεωρηθεί τελευταία το Ολίμπικο για τη Ρόμα. Διότι για ακόμα ένα παιχνίδι (πρωταθλήματος και ευρώπης), το όγδοο σερί, η παρέα των Ελλήνων (βασικοί Χολέμπας, Τοροσίδης, Μανωλάς) δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά τη νίκη στο «σπίτι» της. Μπορεί, λοιπόν, ο Ζερβίνιο να άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς στο 22’, μπορεί να ήταν ελαφρώς καλύτεροι, αλλά δεν μπόρεσαν να τελειώσουν την υπόθεση νίκη. Και ο Καζίμ-Καζίμ (ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού)… τιμώρησε στο 55’ τόσο την αμυντική αδράνεια, όσο και την... καθίζηση των γηπεδούχων (αφού ο Ζερβίνιο έμοιαζε ώρες-ώρες μόνος του), διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: