Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

«Συμφωνία για τα οικονομικά και τη σύσταση της νέας ΠΑΕ» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Τάσος Οικονόμου και αναφέρθηκε στο μνημόνιο που υπογράφηκε μεταξύ του Ερασιτέχνη και της πλευράς Κάλας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το μνημόνιο: «Είναι μια κατάληξη της προφορικής συμφωνίας που υπάρχει και ισχύει από τότε που ξεκίνησε η συνεργασία με τον κ. Κάλας, εδώ και περίπου έναν μήνα. Η συμφωνία αυτή καθαρογράφτηκε πλέον σε ένα χαρτί. Η συμφωνία αφορά και τα οικονομικά, αλλά και το τι θα γίνει τη νέα σεζόν, αν η ομάδα κερδίσει την άνοδο στην Football League»

Για το περιεχόμενο της συμφωνίας: «Σε γενικές γραμμές, αυτό το οποίο υπάρχει σαν οικονομική συμφωνία είναι ότι έχουμε ένα ποσοστό από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς και από τις εισπράξεις από τους αγώνες, το οποίο, μάλιστα, μας το αύξησε ο Κάλας από την μέρα που ήλθε στην Ελλάδα. Όταν η ομάδα ανεβεί στην Football League και μπούμε σε φάση δημιουργίας ΠΑΕ θα υπάρξει μια διαδικασία σύγκλισης γενικής συνέλευσης του ΑΣ και καθορισμού από τα μέλη του του μετοχικού κεφαλαίου της νέας ΠΑΕ. Η καταβολή των χρημάτων για το μετοχικό κεφάλαιο θα γίνει με μετρητά. Όταν εν συνεχεία γίνει μια δεύτερη αύξηση, εκεί μπορούν να μετοχοποιηθούν τα χρήματα που βάζει ο κ. Κάλας, με βάση, φυσικά, τα απαιτούμενα παραστατικά».

Για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου της νέας ΠΑΕ: «Με βάση το νόμο το αρχικό κεφάλαιο για τη σύσταση ΠΑΕ για Β’ Εθνική είναι 360.000 ευρώ και είναι δεσμευτικό. Εν συνεχεία το πόσο θα είναι η αύξηση δεν μπορώ να το ξέρω».

Για τα έσοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Αυτά τα οποία ξέρω εγώ, είναι ότι έχουν καταβληθεί οι δύο πρώτες δόσεις της Nova και τα χρήματα τα οποία με παραστατικά καταβλήθηκαν από τον κ. Κάλας. Για την περίοδο του κ. Γαλανού γίνεται ο έλεγχος των παραστατικών προκειμένου να καταλήξουμε σε κάποια νούμερα».

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Τάσου Οικονόμου στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: