Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Φοβήθηκαν το Aris(e)xit!

Το πάλεψαν αρκετά ορισμένοι μέσα στο δ.σ. του Α.Σ. Άρης προκειμένου να μην υπογραφεί το μνημόνιο με τους όρους που είχε ζητήσει ο mr. Kalas. Έκαναν την δική τους αντίσταση για ηθικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους, καθώς σ’ αυτή την ιστορία ο Άρης στην ουσία σύρθηκε, λόγω του αδιεξόδου, να υπογράψει αυτό που επέβαλε ο έφορος του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Παρότι η χθεσινή ανακοίνωση του Α.Σ. Άρης μιλά για ομόφωνη απόφαση αποδοχής του μνημονίου, η ουσία είναι ότι η όλη εξέλιξη θυμίζει τις γνωστές διαπραγματεύσεις έχουν κάνει  οι ελληνικές Κυβερνήσεις με την Τρόϊκα. Προέβαλαν τις όποιες αντιρρήσεις τους μέχρι που έμπαινε η απειλή του Grexit  και εκεί σοβάρευε το πράγμα. Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει οικονομικό ατύχημα, έβαζαν φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους σ’ ό,τι τους πρότειναν.

Μερίδα συμβούλων του Α.Σ Άρη κατέθεσε στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης ενστάσεις για το ότι ο mr. Kalas, που παρουσιάζεται ως δανειστής του ποδοσφαιρικού τμήματος, έβαλε προστατεύοντας τα συμφέροντα του, όρο να έχει προτεραιότητα στην αγορά των μετοχών της νέας ΠΑΕ ή να του επιστραφούν τα χρήματα που θα έχει βάλει μέχρι τότε. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για το εάν υπήρξε κάποια αλλαγή στο άρθρο «Σύσταση Νέας Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρίας» το οποίο φαντάζομαι ότι προβλέφθηκε στη σύμβαση. Ούτε εάν τελικώς δόθηκε η επιταγή των 260.000 ευρώ από τον mr. Kalas στον Α.Σ. Αρης ως εγγύηση καθώς υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να τα μαζέψει ένα πρωί πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και να φύγει. Στον Άρη θεωρούν εθνικό απόρρητο το μνημόνιο, το οποίο η λογική λέει ότι έπρεπε οι όροι του να μπουν σε διαβούλευση, ώστε να τοποθετηθούν τα μέλη του συλλόγου. Εδώ ο Γιάννης Γρανούζης στην παντοκρατορία του ως πρόεδρος της Λέσχης είχε το κουράγιο να βάζει στις συνελεύσεις σε projector τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ και να διαλαλεί ότι η εταιρεία θα έχει κέρδη και στον Α.Σ κρύβουν το μνημόνιο; Μπορεί οι ασκήσεις επί χάρτου του κ. Γρανούζη να μην του βγήκαν στην πράξη, αλλά πιστώνεται την γενναιότητα να παλέψει για την διαφάνεια.

Ο κ. Οικονόμου και οι άμεσοι συνεργάτες του γιατί δεν το τόλμησαν αυτό και υπέγραψαν το σύμφωνο εμπιστευτικότητας; Κι άντε είναι νεόκοποι στα διοικητικά. Ο εμπειρότερος και νομικός στο επάγγελμα κ. Χριστοφορίδης που βίωσε από το 2009 ως δικηγόρος το διοικητικό ταλέντο του κ. Κόντη στην ΠΑΕ και του κ. Δαμιανίδη στην ΚΑΕ, γιατί δεν φρόντισε να προστατεύσει τους συνεργάτες του στο δ.σ. του Α.Σ. από την κακοτοπιά; 
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: