Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Μία 11αδα ποδοσφαιρικής φωτογραφικής ιστορίας!! (photos)

Οι καιροί και τα σημάδια τους αλλάζουν αλλά ορισμένες στιγμές, και κάποιες  σκηνές όσο και αν ο χρόνος τις έχει προσπεράσει παραμένουν αξεπέραστες, αξέχαστες και  γεμάτες μεγαλείο.
Αυτό που απλοϊκά  ονομάζουμε μοναδικές. Και το ποδόσφαιρο φυσικά δεν θα μπορούσε να μην έχει τις δικές του. Με κάποιες εξ αυτών να φιλοξενούνται σε έναν  πραγματικά εξαιρετικό διαδικτυακό άλμπουμ με  τον απόλυτα εύστοχο τίτλο « μία φορά και ένα καιρό στο ποδόσφαιρο».
Από το υπέροχο αυτό άλμπουμ με ορισμένες από τις πιο σπουδαίες  στιγμές του δημοφιλέστερου των σπορ  την δεκαετία του 90 επιλέξαμε μία τρομερή φωτογραφική …11αδα.
CaHLAWJ
1.    Χουάν Κάρλος Μπούσκετς (πατέρας του νυν άσου της ομάδας Σέρχιο), Λουίς Ενρίκε , Ζοσέ Μουρίνιο και Πεπ Γκουαρδιόλα ενώ προσέρχονται σε προπόνηση της Μπαρτσελόνα στις αρχές της εν λόγω δεκαετίας.
dtNu2uz
2. Ο Ντένις Μπέργκαμπ εν …πτήσει λίγο πριν το 1994 στο δρόμο της εθνικής  ομάδας της πατρίδας του γνωρίσει εκείνη την δυσάρεστη εμπειρία που τον μετέτρεψε σε μη ιπτάμενο Ολλανδό.
kAq5AAu
3. Ο μικρούλης Ντέιβιντ Μπέκαμ υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο  υπό την εποπτεία του μετέπειτα σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο πλάι του.
GYAM9p2
4. Ο έφηβος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στα πρώτα βήματα της δόξας του με την φανέλα της Μάλμε.
os2ZbyY copy
5.  Χαρές και πανηγύρια για τρεις από τους κορυφαίους παίκτες που φόρεσαν την φανέλα της Γιουβέντους πριν από  κάτι λιγότερο από 20 χρόνια. Ζινεντίν Ζιντάν, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και Πίπο Ιντσάγκι.
npACGxb
6. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στα πολύ μικρά του στο Ρότερνταμ με μία φανέλα που σχεδόν μία 10ετία μετά τα δόξαζε όσο λίγοι.
nS89f8f
7. Απίστευτη και λίαν βρετανική διαφήμιση της νέας το 1992 εκτός έδρας φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μοντέλα τους Λι Σαρπ, Μάρκ Χιούζ, Άλεξ Φέργκιουσον , Πολ Πάρκερ και Ερίκα Καντονά.
SLiVecK
8. Ο Ζοσέ Μουρίνιο πλάι στο δάσκαλο και αλησμόνητο πλέον σερ Μπόμπι Ρόμπσον και τον τρομερό Ρονάλντο το 1997 με το Κύπελλο Κυπελλούχων ανά χείρας.
9HZErEW
9. Ο Ερίκ Καντονά πριν από τη δοκιμασία του στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ λίγο πριν ξεκινήσει την κατάκτηση  της Αγγλίας αρχικά με την Λιντς και στη συνέχεια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
rPkkMvi
10. Η γερμανική τριπλέτα της Ίντερ στην αρχική της δεκαετίας εκείνης. Οι πρωταθλητές κόσμου με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας (επί ιταλικού εδάφους) το 1990 Λόταρ Ματέους, Γιούργκεν Κλίνσμαν και Αντρέας Μπρέμε.
65qTIK7
11. Και η κορυφαία Πάρμα όλων των εποχών. Εκείνη της σεζόν 1998-99. Με τους Τζίτζι Μπουφόν, Ντίνο Μπάτζιο, ερνάν Κρέσπο, Σεμπαστιάν Βερόν, Φάμπιο Καναβάρο , Αλεσάντρο Νέστα και Λιλιάν Τιράμ, Νέστορ Σενσίνι μεταξύ των 11 εκλεκτών της εν λόγω σύνθεσης των «παρμένσι».
*Πηγή: onsports.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: