Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ζήτω η… τρέλα!!

Την ώρα που ο τρελο-Μπαλοτέλι χάριζε στη Λίβερπουλ μικρό προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Μπεσίκτας (1-0), Σέλτικ και Ίντερ τελείωναν με 3-3 το ματς της βραδιάς στο Europa League.

Ζήτω η… τρέλα
Στο πιο τρελό από τα πρώτα ματς των «32» του Europa League, Σέλτικ και Ίντερ ήρθαν ισόπαλες 3-3, με τους «καθολικούς» να ισοφαρίζουν δις τους «νερατζούρι».

Δόση τρέλας είχε και η Λίβερπουλ στη νίκη με 1-0 επί της Μπεσίκτας, αφού ο Μάριο Μπαλοτέλι πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς στο 85’.

Σε αντίθεση με τους «κόκκινους», η Τότεναμ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Φιορεντίνα και το 1-1 στο Λονδίνο δίνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στους «βιόλα».

Οι ισπανικές ομάδες ήταν αυτές που χαμογέλασαν, καθώς η μεν Βιγιαρεάλ επιβλήθηκε 2-1 της Σάλτσμπουργκ, η δε Σεβίλλη επικράτησε 1-0 της Γκλάντμπαχ.

Η Γκινγκάμπ γύρισε σε 2-1 το ματς απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου των εννιά παικτών, όμως η Άντερλεχτ δεν αξιοποίησε το δικό της αριθμητικό πλεονέκτημα κόντρα στη Ντιναμό Μόσχας μένοντας στο 0-0.

Βιγιαρεάλ-Σάλτσμπουργκ 2-1
(32’ Ούτσε, 54’ Τσέρισεφ-48’ πεν. Σοριάνο)

Προβάδισμα, έστω και… ισχνό πήρε η Βιγιαρεάλ απέναντι στη Σάλτσμπουργκ. Ο Ούτσε μετά από φάση διαρκείας άνοιξε το σκορ στο 32’, ο Σοριάνο ισοφάρισε με πέναλτι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά το όμορφο βολέ του Τσέρισεφ χάρισε τη νίκη στο «κίτρινο υποβρύχιο».

Λίβερπουλ-Μπεσίκτας 1-0
(85’ πεν. Μπαλοτέλι)

Ένα… ήταν αρκετό. Η Λίβερπουλ δεν εντυπωσίασε και επηρεάστηκε σαφώς από το rotation του Μπρένταν Ρότζερς (που κράτησε εκτός μεταξύ άλλων τον Τζέραρντ), αλλά έφτασε στο 1-0 απέναντι στην Μπεσίκτας. Ο τρελο-Μπαλοτέλι έδωσε τη λύση μετατρέποντας σε γκολ το στο 85’ το πέναλτι που κέρδισε ο Άιμπ και έδωσε στους «κόκκινους» ένα έστω και μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στην Πόλη.

Τότεναμ-Φιορεντίνα 1-1
(6’ Σολδάδο-36’ Μπασάντα)

Σε ένα από τα πλέον αμφίρροπα ζευγάρια του θεσμού, οι λογαριασμοί έμειναν ορθάνοιχτοι μετά το 1-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Ο Σολδάδο εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που πήρε μετά την απόφαση να πάρει ανάσες ο Χάρι Κέιν κι έδωσε προβάδισμα στο 6’ στους Λονδρέζους, ωστόσο μισή ώρα αργότερα ο Μπασάντα έπιασε κοιμώμενη την άμυνα των γηπεδούχων και στην επαναφορά από επέμβαση του Γιορίς ισοφάρισε για τους «βιόλα».

Σέλτικ-Ίντερ 3-3
(24’, 26’ Άρμστρονγκ, 93’ Γκουιντέτι-4’ Σακίρι, 13’, 45’ Παλάσιο)

Σε ένα… θεότρελο πρώτο ημίχρονο γράφτηκε ολόκληρη η ιστορία του αγώνα στο «Σέλτικ Παρκ». Όχι όμως και η κατάληξή της… Σακίρι και Παλάσιο έβαλαν την Ίντερ μπροστά στο 13’ με 2-0, αλλά σε ένα δίλεπτο ο Άρμστρονγκ έφερε το παιχνίδι στα ίσα για τους γηπεδούχους. Μια απίθανη γκάφα του γκολκίπερ Γκόρντον, ωστόσο, πρόσφερε στο πιάτο του Παλάσιο το γκολ των «νερατζούρι». Κι ενώ οι τελευταίοι ετοίμαζαν βαλίτσες με το διπλό, το γυριστό του Γκουιντέτι διαμόρφωσε στο 93’ το τελικό 3-3.

Άγιαξ – Λέγκια Βαρσοβίας 1-0
(34’ Μίλικ)

Μικρό, αλλά «καθαρό» προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League πήρε ο Άγιαξ που νίκησε 1-0 τη Λέγκια, γνωρίζοντας πάντως πως η ρεβάνς της Βαρσοβίας δεν θα είναι εύκολη. Ο «Αίας» χρωστά πολλά και στον τερματοφύλακά του που κράτησε ανέπαφη την εστία με σπουδαία διπλή επέμβαση στο δεύτερο μέρος.

Άντερλεχτ – Ντιναμό Μόσχας 0-0

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Άντερλεχτ και Ντιναμό Μόσχας που έμειναν στο 0-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς. Οι Ρώσοι –που σε ένα ματς ακόμη στηρίχθηκαν στην πολύ δυνατή τους άμυνα- σίγουρα είναι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως από το 75’ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο εξ αιτίας αποβολής του Μπίτνερ.

Γκινγκάμπ – Ντιναμό Κιέβου 2-1
(72’ Μπονβί, 75’ Ντιαλό - 19’ Βελόσο)

Και πολύ που άντεξε η Ντιναμό Κιέβου η οποία πλήρωσε τα λάθη των παικτών της και έβγαλε τα μάτια της. Οι Ουκρανοί ήταν άνετοι και ωραίοι αφού διατηρούσαν το προβάδισμα που πήραν από νωρίς (19’ Βελόσο) πριν αρχίσουν οι… αυτοκτονίες. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου Γιαρμολένκο και Μπελχαντά αποβλήθηκαν και με εννέα παίκτες στο γήπεδο πια, το δεύτερο ημίχρονο είχε… κατηφόρα. Οι κεφαλιές των Μπονβί στο 72’ και Ντιαλό στο 75’ έφεραν το τελικό 2-1 με το οποίο το μικρό γαλλικό χωριό μπορεί να συνεχίζει να ονειρεύεται.

Σεβίλλη – Γκλάντμπαχ 1-0
(70’ Ιμπόρα)

Ένα γκολ ήταν αρκετό για να πάρει η Σεβίλλη τη νίκη κόντρα στην Γκλάντμπαχ, αλλά είναι άγνωστο αν θα αποδειχθεί αρκετό για να δώσει στους Ανδαλουσιανούς και την πρόκριση. Σκόρερ της ισπανικής ομάδας ήταν στο 70’ ο Ιμπάρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: