Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

«Air» Νικόλ!

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ γυναικών στον κλειστό στίβο σημείωσε στο μίτινγκ της Στοκχόλμης η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4.76.

«Air» Νικόλ
Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεπέρασε τα 4.76 με την πρώτη της προσπάθεια στο επί κοντώ στο μίτινγκ κλειστού στίβου της Στοκχόλμης και σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα, αφήνοντας στο παρελθόν το προηγούμενο δικό της 4.72 από την περυσινή αντίστοιχη διοργάνωση στη σουηδική πρωτεύουσα, φτάνοντας το απόλυτο ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Έτσι, η Ελληνίδα σταρ σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη και τη δεύτερη κααλύτερη στον κόσμο, παίρνοντας την πρώτη θέση στον αγώνα. Ετσι, ξεπέρασε το 4.75 της Αντζελίνα Σιντόροβα και βριίσκεται πίσω από το 4.83 της Φαμπιάνα Μούρερ αντίστοιχα.

Η Κυριακοπούλου επιχείρησε, στη συνέχεια, στα 4.81, όμως απέτυχε και στις τρις προσπάθειες της. Νωρίτερα, η 27χρονη ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 4.50 και τα 4.65.

Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε πως βρίσκεται η Αντζέλικα Μπένγκτσον, που ήταν δεύτερη με 4.65, ενώ η Βραζιλιάνα, πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια, ήταν τρίτη, επίσης, με 4.65.

Ο Λούης Τσάτουμας πήρε τη δεύτερη θέση με άλμα στα 7.93 στη δεύτερη τέταρτη προσπάθεια του, ενώ ο Τσάκωνας ήταν έβδομος με άλμα στα 7.41 στην τρίτη του προσπάθεια. Ο πανελλήνιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος είχε τρία άκυρα άλματα και μία προσπάθεια στα 7.78 μέτρα, ενώ δεν επιχείρησε την τελευταία προσπάθεια, λόγω ενός σφιξίματος που αισθάνθηκε στο πόδι.

Νικητής με 8.07 ήταν ο Σουηδός Μάικλ Τορνέους, επίδοση που τον φέρνει στη δέυτερη θέση της Ευρώπης, μία μπροστά από τον Τσάτουμα, που έχει 8.05.

Ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε τέταρτος στα 60 μέτρα με εμπόδια με χρόνο 7.77, κάνοντας λάθος στον πρώτο διάδρομο.

Νικητής στην κούρσα ήταν ο Ορλάντο Ορτέγκα με 7.52, δεύτερος ήταν ο Ντάιρον Ρόμπλες με 7.56 και τρίτος ο Ντέιβιντ Ολιβερ με 7.66. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: