Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

«Έχει αποδείξει ότι στηρίζει ο κόσμος»

aggelidis
Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του Άρη, Ντίνος Αγγελίδης, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων» κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον νεαρό κορμό της ομάδας φέτος, ενώ αναφέρθηκε και στον Νίκο Γκάλη.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ: «Εννοείται ότι όταν δίνεις μια σειρά αγώνων σε λίγες μέρες, από μικρά λάθη, από τραυματισμούς ή έλλειψη συγκέντρωσης είναι λογικό να μην έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Η δουλεία μας είναι να παίζουμε πολλά παιχνίδια σερί. Πολλοί από εμάς είχαμε και τρεις προετοιμασίες το χρόνο και με τις υποχρεώσεις της εθνικής. Θα γκρινιάζουμε για τη δουλεία μας; Τι να πουν και στο ΝΒΑ;».
Συνέχισε λέγοντας: «Είναι διαφορετικό το παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Έχουν περάσει 10 μέρες και οι δύο προπονητές θα έχουν αναλύσει τα λάθη τους. Ήταν πιο αποφασιστικός ο Άρης στο πρώτο ματς. Πάντα όταν συναντιούνται δυο «αιώνιοι» σε λίγες μέρες δεν μπορείς να προεξοφλήσεις τίποτα.
Υπάρχει το γόητρο. Υπάρχει ο εγωισμός του κάθε αθλητή και αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτό το ματς. Θεωρητικά η πλάστιγγα γέρνει στον Άρη που θα έχει και τον κόσμο του, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Όποιος έχει καρδία και πίστη και όποιος κάνει λιγότερα λάθη, αυτός συνήθως είναι ο νικητής.
Ομάδες που ήταν τα φαβορί και με μεγαλύτερες προσδοκίες από λεπτομέρειες έχασαν όχι μόνο τα παιχνίδια, άλλα και πρωταθλήματα».
Για τα νέα παιδιά που βγαίνουν μέσα από την κρίση: «Με ικανοποιεί το γεγονός πως ο κορμός στηρίζεται σε Ελληνόπουλα, αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν πληρώνουν οι καλαθοσφαιριστές το τίμημα της οικονομικής κρίσης. Οι ομάδες που παίζουν σήμερα δεν υπήρχε περίπτωση να τις δούμε σε παλιότερη εποχή. Είναι καλό που έχει επεκταθεί στην επαρχία, άλλα δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, είναι και στην Ευρώπη. Για παράδειγμα η Γιουγκοπλάστικα ή η Παρτιζάν. Πρέπει να προσαρμοστούμε».
Για τον κόσμο: «Οι φίλαθλοι, ιδιαίτερα του Άρη, έχουν αποδείξει σε βάθος χρόνου ότι όποια και αν είναι η κατάσταση στην ομάδα, με οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα, στήριξαν το σύλλογο και αυτό κάνουν και τώρα. Εύκολα ταυτιζόμαστε με παίκτες που τους βλέπουμε καθημερινά. Παλιότερα περνούσαν σαν κομήτες οι ξένοι παίκτες… Μέχρι να τους μάθουμε έφευγαν.
Για τον Νίκο Γκάλη: «Πράγματι, ο Νίκος ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Μαζί με τον Γιαννάκη και τους άλλους, για εμάς τους μικρότερους λειτούργησαν σαν δάσκαλοι αγωνιστικά και ανθρωπιστικά. Μάθαμε πολλά. Δυστυχώς, όχι μόνο στον Άρη, αλλά και στον Παναθηναϊκό με τον Διαμαντίδη, είναι λίγες οι ομάδες που έχουν την τύχη να έχουν παίκτες που μπορούν να παρασύρουν θετικά τους συμπαίκτες τους. Ο σουπερ σταρ έχει έλλειψη τώρα στην Ευρώπη. Προσπαθούμε ημίμετρα να κρατήσουμε ψηλά το μπάσκετ στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει μια τάση να έχει το μπάσκετ στο DNA της. Αν δεν έρθει η καινούργια φουρνιά που θα περάσει στους νέους τις γνώσεις της, θα έρθει κατηφόρα μέχρι να φτάσουμε και πάλι στην κορυφή».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: