Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

«Άλλο πράγμα ο Γκάλης»

romanidis
Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του Άρη, στη «χρυσή» εποχή της ομάδας, Μιχάλης Ρωμανίδης, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στον μεγάλο Νίκο Γκάλη.
Αναλυτικά όσα είπε:
Πάντα προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου της Θεσσαλονίκης. Είναι σημαντική για το γόητρο των δύο ομάδων μια νίκη. Τα παλιά χρόνια ήταν διαφορετικά τα πράγματα γιατί κρινόταν ο τίτλος, αλλά δεν παύει και τώρα να είναι ένα σημαντικό παιχνίδι που προκαλεί ενδιαφέρον ακόμα και στην Αθήνα. Με ρωτάνε φίλοι μου από εκεί πως είναι οι ομάδες εδώ πάνω.
Τη δεκαετία του ‘80 πρωταγωνιστούσαν και οι δύο. Ο Άρης που πρωταγωνιστούσε στο πρωταθλητριών, αλλά και ο ΠΑΟΚ που κατέκτησε ευρωπαϊκό κύπελλο», είπε αρχικά για το επερχόμενο ντέρμπι.
Για τους νεαρούς που παίζουν τώρα στις ομάδες: «Μέσα από την οικονομική κρίση και τα προβλήματα μπορεί στον αθλητισμό να βγει κάτι καλό. Είναι σημαντικό που πολλές ομάδες δίνουν έμφαση στα νέα παιδιά. Ακόμα και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός φέρνουν ταλαντούχα παιδιά. Ο Άρης κινείται σε αυτή την κατεύθυνση παρόλο που το κάνει αναγκαστικά. Οι παράγοντες έχουν αυτή τη φιλοσοφία παρά το γεγονός πως δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι άλλο. Έχουμε την δυνατότητα να δούμε νέα παιδιά και ο κόσμος έχει την ανάγκη να τους δει.
Για το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για το Κύπελλο: «Όχι, δυστυχώς δεν το είδα. Πάντα είναι διαφορετικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Είναι ανέτοιμες και χρειάζονται λίγο χρόνο. Πολλές ομάδες έχουν καινούργια ρόστερ. Χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσουν χημεία και να βγάλουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που επιθυμούν και οι προπονητές».
Για το κάλεσμα στον Νίκο Γκάλη ώστε να ασχοληθεί με τα κοινά του Άρη: «Είναι θετικό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έχει τη διάθεση να ασχοληθεί. Είναι σημαντικό να είναι κοντά στην ομάδα. Το επιθυμούν χρόνια οι διοικούντες. Μακάρι να επιστρέψει σε ένα πόστο που θα έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τα θέματα του Άρη».
Συνέχισε για τον Γκάλη λέγοντας: «Όταν έχεις δίπλα σου ένα τόσο μεγάλο παίκτη και βλέπεις πράγματα από αυτόν σου δίνουν κίνητρο να ακολουθήσεις του ρυθμούς αυτού του αθλητή. Η παρουσία του στο γήπεδο βοηθούσε όλα τα παιδιά. Τότε υπήρχαν πολλά παιδιά που προωθήθηκαν από τη δεύτερη ομάδα. Σου δίνει κίνητρο να βελτιωθείς».
Για το γεγονός πως έτρεχε τα σκαλιά του Παλέ: «Ισχύει. Όχι μόνο του Παλέ, αλλά και του Καυτανζογλείου. Ο Νίκος (σ.σ. Γκάλης)  έκανε περισσότερα από εμάς,. Ήρθε από την Αμερική και είχε πολύ καλύτερη υποδομή εξαιτίας της προπόνησης του εκεί. Έκανε πολύ περισσότερα πράγματα και την επομένη του αγώνα γυμναζόταν μόνος του. Έτρεχε και έκανε και βάρη. Δεν ήθελε ποτέ να χάνει. Ακόμα και στο μονό στην προπόνηση που παίζαμε 3 εναντίον 3 και 5 εναντίον 5 δεν ήθελε να χάνει ποτέ. Ήταν ένας λόγος που τσακωνόμασταν πολλές φορές. Όχι σοβαρά, αλλά μέσα στην προπόνηση. Σε όλες τις μεγάλες ομάδες υπάρχει η ένταση και το άγχος, αλλά το καλό είναι να δίνεται λύση. Έχει γίνει και σε μας, αλλά όχι για να δημιουργήσει προβλήματα».
Για τη συνύπαρξη Γκάλη-Γιαννάκη: «Είναι τελείως διαφορετικοί και το καλό είναι ότι «έδεσαν» μέσα στο γήπεδο. Παρά το γεγονός ότι είναι και οι δύο σπουδαίες προσωπικότητες έδεσαν και βοήθησαν την ομάδα για τις σπουδαίες επιτυχίες τους.
Δεν νομίζω ότι αμφισβητείται ότι ο Γκάλης ήταν ο κορυφαίος. Δεν παύει όμως και ο Γιαννάκης να ήταν ένας σπουδαίος παίκτης που βοήθησε τις ομάδες του και την Εθνική.
Πάντα σε μια ομάδα όταν υπάρχουν τέτοιες προσωπικότητες είναι λογικό να υπάρχουν συγκρούσεις. Υπήρχαν σε λογικά πλαίσια. Πάντα υπήρχαν. Δεν μιλάω για την δεκαετία του ‘80 μόνο, αλλά και για τώρα. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν διαφωνίες σε λογικά πλαίσια. Το σημαντικό ήταν ότι δεν φαινόταν αυτό μέσα στο γήπεδο. Υπήρχε και ο Ιωαννίδης που έπαιζε μεγάλο ρολό σε αυτό για να μην βγουν προς τα έξω».
Για το επεισόδιο ανάμεσα στον Γκάλη και τον Ιωαννίδη στη Βουλγαρία: «Ήταν μια σύγκρουση που έγινε ανάμεσα του Ιωαννίδη με τον Γκάλη που οδήγησε σε μεγάλη διαφωνία. Δεν έφτασε στα άκρα η ιστορία, αλλά πέσαμε και τους χωρίσαμε. Ήμουν πολύ κοντά σε αυτό που έγινε, αλλά δεν έγινε τίποτα παραπάνω από το να βρεθούν κοντά στο να πιαστούν στα χέρια».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: