Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

«Δια πυρός και σιδήρου»

Στα τελευταία δευτερόλεπτα κρίθηκε η νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στη Ναντέρ.

«Δια πυρός και σιδήρου»
Οι πρωταθλητές Ρωσίας επικράτησαν με 62-59 των νεόκοπων στην Ευρωλίγκα στη Γαλλία, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρώτου ομίλου της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και ξεκίνησαν με το «δεξί» την προσπάθεια κατάκτησης του τροπαίου κόντρα σε μια ομάδα που έδειξε ικανή να «χτυπήσει» όλα τα ματς στην έδρα της και θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στη νίκη.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας κατάφεραν να προηγηθούν με +9 στην πρώτη περίοδο και με +7 στο ημίχρονο, όμως στην τρίτη περίοδο δέχτηκαν ένα σερί 10-0 και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, «κυνηγώντας» από εκεί και έπειτα, όμως χωρίς να αφήσουν την ομάδα του Ετορε Μεσίνα να ξεφύγει στο σκορ, αστοχώντας και στο τελευταίο σουτ με τον Τζέιτεχ.

Οι νικητές είχαν ως κορυφαίους τους Κάουν με 16 και Ουίμς με 12 πόντους, ενώ οι γηπεδούχοι τον Ντάνιελς με 18 πόντους.

Οι πρωταθλητές Ρωσίας ξεκίνησαν πιο δυνατά και, έχοντας λύσεις από όλα τα σημεία του παρκέ, κατάφεραν να βρεθούν στο+6, όντες το φαβορί της αναμέτρησης. Όμως, στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου, άρχισαν να έρχονται τα «πάνω κάτω», αφού σε εκείνο το σημείο, ένα σερί 11-0 των Γάλλων, χάρη στην επιθετική πολυφωνία τους και στην ευστοχία σε τρίποντα και βολές, τους έδωσε ένα +9 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν μια διαφορά κοντά στους δέκα πόντους, με τον Τόμας να τη φέρνει στο +12 στο 7’27’’. Ένα σερί 6-0 των πρωταθλητών Ρωσίας έφερε το -6, με πρωταγωνιστή τον Κάουν, όμως η διαφορά κυμαινόταν, στη συνέχεια, στο +4 με +7 για την ομάδα της Νάντης, η οποία είχε την υπεροχή στις κατηγορίες των σουτ, όμως υστερούσεσε ριμπάουντ και ασίστ. Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +7 για τους πρωταθλητές Γαλλίας.

Μέχρι το 5’45’’ της τρίτης περιόδου, οι Ρώσοι έκαναν ένα σερί 10-0 και προηγήθηκαν με +3 των γηπεδούχων, με πρωταγωνιστή τον Κριάπα και τα ριμπάουντ, που τους έδιναν δεύτερες επιθέσεις. Οι Φριτζόν και Κριάπα διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα σε εκείνο το σημείο, με τον Ουίμς να «σιγοντάρει» τους Ρώσους συμπαίκτες του. Ο Τεόντοσιτς έδωσε ένα +4 στα 36’’ και ο Κοροζίν έφερε το -2 την ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Μέχρι το 5’58'’ της τέταρτης περιόδου, η ΤΣΣΚΑ είχε, έστω και ένα μικρό προβάδισμα, όμως εκεί δέχτηκε ένα σερί 4-0 και έμεινε στο -3, όμως οι Ρώσοι έκαναν ένα δικό τους σερί 6-0 και προηγήθηκαν αυτοί με +3, χάρη στους Ουίμς και Πάργκο. Οι βολές των Κριάπα και Πάργκο στο τελευταίο μισό της αναμέτρησης, έδωσαν τη νίκη στους φιλοξενούμενους, αφού, μετά από περιπέτειες, ο Τζέιτεχ επεχείρησε άστοχο τρίποντο στο 1’’.


Τα δεκάλεπτα: 20-11, 35-28, 48-50, 59-62

ΝΑΝΤΕΡ: Τζούντιθ 3, Τζέιτεχ 6, Κοροζίν 6, Μίτσαμ 6, Γκλαντίρ 2, Φόστερ 3, Τόμας 11, Ντάνιελς 18, Πασαβέ 4

ΤΣΣΚΑ: Τεόντοσιτς 3, Μίτσοφ 4, Φριτζόν 1, Πάργκο 10, Κρστιτς 8, Ουίμς 12, Κάουν 16, Κριάπα 7, Χάινς 1 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: