Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Σκυλίσια μέρα για τον Νίκο Γκάλη!!

"Σκυλίσια Μέρα" λέγεται τo νέο blog του sportdog και κάνει αυλαία με ένα ιστορικό γεγονός για τον ελληνικό αθλητισμό. Σαν σήμερα, το 1994, ο Γκάλης σταματάει ξαφνικά το μπάσκετ. Το νέο blog του sportdog ξεκινάει με ένα γεγονός που έγινε σαν σήμερα και είναι πραγματικά ιστορικής σημασίας για τον ελληνικό αθλητισμό. Στις 18 Οκτωβρίου του 1994, λοιπόν, αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του ο Νίκος Γκάλης. Στον περιβόητο αγώνα Αμπελόκηποι – Παναθηναϊκός 73-81.
Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ τσακώθηκε με τον προπονητή των πράσινων Κώστα Πολίτη, ο οποίος τον άφηνε εκτός πεντάδας, με συνέπεια ο παίκτης να φύγει από το γήπεδο και ουσιαστικά να μην επιστρέψει από τότε ποτέ στα παρκέ.
Ας θυμηθούμε, όμως, τι έγραφαν οι εφημερίδες την επόμενη μέρα για το συμβάν. Και συγκεκριμένα, ένα απόσπασμα από "Τα Νέα" στις 19.10.1994, όπως μπορείτε να δείτε και το αυθεντικό δημοσίευμα, με τίτλο "Κανείς δεν με ξεφτίλισε έτσι".

"Εδώ Γκάλης, εκεί Γκάλης, πού είναι ο Γκάλης; Το παιχνίδι του παπά, σε άλλη έκδοση, διαδραματίσθηκε χθες στο Μετς και φυσικά «καπέλωσε» οτιδήποτε άλλο συνέβη στον αγώνα Αμπελόκηπων – ΠΑΟ. Ο Γκάλης, όχι μόνο δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο, αλλά και έφυγε από το γήπεδο στο ημίχρονο, προκαλώντας αναστάτωση.
Οι πρώτες υποψίες δημιουργήθηκαν, πριν καν γίνει το τζάμπολ, όταν παρατάχθηκε η πεντάδα του Παναθηναϊκού χωρίς τον Γκάλη (και τον Γιαννάκη). Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έμεινε ανέκφραστος στον πάγκο και 9’30’’ πριν από το τέλος του ημιχρόνου κάτι συνέβη. Ο Πολίτης, ενώ εξελισσόταν το ματς, γύρισε προς τον πάγκο και συζητούσε σε έντονο ύφος με τον Γκάλη, ενώ ο διάλογος αυτός είχε και δεύτερη πράξη λίγα λεπτά αργότερα. Τι είπαν;
ΓΚΑΛΗΣ: «Να μπω;».

ΠΟΛΙΤΗΣ: «Όχι τώρα».

ΠΟΛΙΤΗΣ: «Μπες τώρα».

ΓΚΑΛΗΣ: «Δεν μπορώ, δεν αισθάνομαι καλά».

Η δεύτερη πράξη παίχτηκε περίπου τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος και ήταν πλέον σίγουρο ότι κάτι «κακό» συμβαίνει… Ο Γκάλης πήγε στ’ αποδυτήρια, επικαλέσθηκε αδιαθεσία κι έμεινε εκεί, χωρίς να ακολουθήσει τους συμπαίκτες του στο γήπεδο, μαζί με τον έφορο Μάνο Παπαδόπουλο".
Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας διαβάζουμε:
"Δέκα λεπτά μετά το ημίχρονο ο Γκάλης έφυγε μόνος του από το γήπεδο κι όταν τον ρώτησαν «τι έπαθες;», απάντησε: «Ο προπονητής θα σας πει τι έχω. Κανείς δεν με ξεφτίλισε ποτέ έτσι»! Το ματς συνεχίστηκε και στη λήξη ήταν η σειρά του Πολίτη να επικαλεστεί λόγους υγείας και να αποχωρήσει, χωρίς να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου»".
Σαν φινάλε, παραθέτουμε το τελευταίο φύλλο αγώνα (από το Αμπελόκηποι ΠΑΟ) της τεράστιας καριέρας του μεγάλου Νίκου Γκάλη…

 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: