Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Στο γκολ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός!!

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκός έχουν τους περισσότερους σκόρερ στην Σούπερ Λίγκα; Ποια ομάδα έχει ως τώρα τον μεγαλύτερο πλουραλισμό στο γκολ; «Ντου στα Αποδυτήρια» με τον γνωστό – άγνωστο.

Μερικά πράγματα τα ξέρουμε ήδη. Τέτοιος κανονιέρης σαν τον Μήτρογλου δεν υπάρχει φέτος στην Σούπερ Λίγκα. Βάζει το ένα γκολ μετά το άλλο κι έχει ήδη βρει 9 φορές τα δίχτυα δίνοντας ρεσιτάλ. Έχει σκοράρει τα μισά τέρματα του Ολυμπιακού.
Επίσης, είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός έχει την μεγαλύτερη παραγωγικότητα στην επίθεση με 20 γκολ σε 7 παιχνίδια. Περίπου 3 τέρματα ανά αγώνα!
Ο ΠΑΟΚ με 13 τέρματα έχει πρώτο σκόρερ του τον Στοχ με 4 γκολ, ενώ ο Μπεργκ έχει πετύχει τα μισά γκολ του Παναθηναϊκού.
Έστω κι από ένα γκολ
Ας δούμε, όμως, με αφορμή την επανέναρξη του πρωταθλήματος, και ποια ομάδα έχει τον μεγαλύτερο πλουραλισμό σ’ αυτή την ιδιότυπη «βαθμολογία». Ποια, δηλαδή, έχει χρίσει ως τώρα τους περισσότερους σκόρερ στην Σούπερ Λίγκα, έχοντας πετύχει έστω κι από ένα γκολ. Αυτό, άλλωστε, είναι κάτι που το θέλουν οι προπονητές, με την έννοια ότι όσοι περισσότεροι σκόρερ υπάρχουν σε μια ομάδα, τόσο ο αντίπαλος δεν ξέρει από πού να φυλαχθεί. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα και στην πορεία της σεζόν το πιθανότερο είναι να αλλάξουν κάποια πράγματα.
Έξι στον Ολυμπιακό, όμως με σούπερ Μήτρογλου!
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει σκοράρει 20 φορές, με τον σούπερ Μήτρογλου να έχει 9 τέρματα. Συνολικά έχουν βρει δίχτυα έξι παίκτες των ερυθρόλευκων, εκ των οποίων κανένας στόπερ (πέρυσι είχαν βάλει αρκετά γκολ οι κεντρικοί αμυντικοί του):
Ολυμπιακός (20 γκολ): Μήτρογλου 9, Σαβιόλα 4, Μανιάτης 2, Βάις 2, Κάμπελ 2 και Φουστέρ 1.
Με οκτώ ο ΠΑΟΚ, αλλά μόνο 13!
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει πετύχει μόνο 13 γκολ ως τώρα στο πρωτάθλημα, όμως έχει οκτώ σκόρερ συνολικά. Δεύτερος, μάλιστα, είναι ένας κεντρικός αμυντικός του, ο Βίτορ.
ΠΑΟΚ (13 γκολ): Στοχ 4, Βίτορ 2, Αθανασιάδης 2, Νέτσιντ 1, Κίτσιου 1, Βούκιτς 1, Λούκας 1, Σαλπιγγίδης 1.
Πέντε ο Παναθηναϊκός, τα μισά ο Μπεργκ!
Ο Παναθηναϊκός με τον Μπεργκ να έχει βάλει τα μισά γκολ δεν μπορούσε να έχει και πολλές επιλογές πλουραλισμού, με συνολικά 8 τέρματα. Έτσι, οι σκόρερ του είναι πέντε όλοι κι όλοι μέχρι την 7η αγωνιστική:
Παναθηναϊκός (8 γκολ): Μπεργκ 4, Ατζαγκούν 1, Αμπέιντ 1, Νάνο 1, Φιγκερόα 1.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: