Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Άντεξε η Λαμποράλ!!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Ευρωλίγκα η Λαμποράλ Κούτσα, που άντεξε στην πίεση της Μακάμπι Τελ Αβίβ και επικράτησε 84-80 στην Βασκονία.

Άντεξε η Λαμποράλ
Ιδανικό ποδαρικό στην Ευρωλίγκα έκανε η Λαμποράλ Κούτσα. Οι Ισπανοί επικράτησαν 84-80 της Μακάμπι Τελ Αβίβ κι ενώ οι Ισραηλινοί στο δεύτερο μέρος έκαναν αντεπίθεση διαρκείας, μένοντας από δυνάμεις και «καθαρό» μυαλό στα τελευταία δύο λεπτά.

Οι Βάσκοι με το ένθερμο κοινό τους πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ και μπήκαν σε θέση οδηγού, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να τους βρει στο +6 (24-18). Στα μέσα της δεύρερης περιόδου, η διαφορά άνοιξε κι άλλο, αφού η παρέα του Σχορτσανίτη δεν έπαιζε καλή άμυνα και οι γηπεδούχοι έβρισκαν σχετικά εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Έτσι, το 48-38 του ημιχρόνου έμοιαζε σαν φυσιολογική εξέλιξη...

Φυσικά, η ομάδα του Μπλατ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, ούτε τα ‘χε παρατήσει. Με σερί 10-5, μείωσε στους 5 πόντους (53-48), ενώ κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 61-60, προτού κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο, με την Λαμποράλ να ‘χει εκ νέου το προβάδισμα, όμως το ματς να είναι ντέρμπι (61-60).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αμφίρροπο, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει, με το σκορ να εναλλάσσεται «χέρια». Η Μακάμπι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 78-76, όμως οι Βάσκοι με την υποστήριξη του κόσμου τους το γύρισαν στο υπέρ τυος 82-80, με τον Χάμιλτον στο φινάλε να γράφει το τελικό 84-80, που έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα στην Λαμποράλ, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 48-38, 62-61, 84-80Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: