Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο περσινός Παναθηναϊκός θα κέρδιζε με… 60!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τα αίτια της ήττας του Παναθηναϊκού από τη Λιέτουβος Ρίτας και την περσινή ομάδα που θα κέρδιζε εύκολα στο Βίλνιους.
Ο περσινός Παναθηναϊκός θα κέρδιζε με… 60
Ασφαλώς ο φετινός Παναθηναϊκός είναι πληρέστερος, με περισσότερο ταλέντο και μεγαλύτερο βάθος από τον περσινό. Μέχρι όμως όλα τα νέα του στελέχη να ενσωματωθούν πλήρως και να αποκτήσουν χημεία σε άμυνα κι επίθεση, μοιάζει συχνά να ψάχνεται στο παρκέ και περισσότερο φαίνονται οι αδυναμίες του παρά οι αρετές του.

Ο περσινός Παναθηναϊκός, μία ομάδα με πολύ χαμηλότερη ποιοτική στάθμη και πολύ λιγότερες επιλογές από τον πάγκο, πιθανότατα θα κέρδιζε στο Βίλνιους τη Λιέτουβος Ρίτας. Όχι επειδή θα έβαζε 83 πόντους, όπως η φετινή του… βερσιόν, αλλά επειδή δεν θα δεχόταν 84. Μάλλον, δε, χάρη στην αποτελεσματικότητα που είχε το «τριφύλλι» την περασμένη σεζόν στα μετόπισθεν, θα αρκούσαν και… 60-65 πόντοι για να κερδίσει τους Λιθουανούς.

Οι «πράσινοι» έμοιαζαν και ήταν ευάλωτοι στα μακρινά σουτ και το ένας εναντίον ενός. Ο Διαμαντίδης δεν έχει πλέον το ίδιο γρήγορα πόδια με το παρελθόν και τα μακριά του χέρια δεν αρκούν πάντα απέναντι σε νεότερους και ταχύτερους αντιπάλους, ο Ούκιτς ακόμη δεν έχει την εκρηκτικότητα που θα ήθελε μετά τον τραυματισμό του για να ακολουθήσει στις προσωπικές μονομαχίες, Κάρι και Παππάς έχουν δεδομένες αδυναμίες στην προσωπική άμυνα και ο μοναδικός παίκτης που θα μπορούσε να περάσει χειροπέδες στους περιφερειακούς της Λιέτουβος Ρίτας, ο Μάικ Μπράμος, έβλεπε το ματς από την τηλεόραση. Γκιστ και Λάσμε έχασαν αρκετές μάχες, απόρροια της ελλιπούς προετοιμασίας λόγω των τραυματισμών που είχαν, ενώ ο Μπατίστ (που συχνά μοιάζει να σπαταλά όλη του την ενέργεια στην επίθεση και να στερεύει από αποθέματα για την άμυνα) και ο ευάλωτος αμυντικά Μαυροκεφαλίδης δεν βοήθησαν στα μετόπισθεν.

Τέλος, είτε από επιλογή, είτε από τύχη όπως εξελίχθηκε η φάση, ο Φώτσης βρέθηκε να μαρκάρει στην τελευταία φάση τον Σεϊμπούτις και δεν τα κατάφερε, αφού δεν προτιμήθηκε η περσινή πετυχημένη συνταγή με τους Λάσμε ή Γκιστ να κυνηγούν τους γοργοπόδαρους περιφερειακούς στο ένας με έναν στο φινάλε. Προσθέστε στην εξίσωση τη δεδομένα εκτός σχεδίου τελευταία επίθεση, καθώς η μπάλα κατέληξε μάλλον από ανάγκη στον Ούκιτς και… έχετε τους λόγους του αρνητικού αποτελέσματος.

Ασφαλώς η ήττα στο Βίλνιους δεν αποτελεί καταστροφή για τον Παναθηναϊκό. Ίσως, δε, αποδειχτεί ευεργετική, αν διαγνωστούν οι αδυναμίες και διορθωθούν μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες. Παρότι οι «πράσινοι» δεν είναι τόσο ανανεωμένοι όσο πέρσι κι έχουν διατηρήσει έναν μεγάλο κορμό, δεν παύει να χρειάζονται χρόνο για να ενσωματώσουν κάποιες πολύτιμες μονάδες στο παιχνίδι τους. Οι προοπτικές και οι δυνατότητές της είναι περισσότερες από πέρσι, αναμφίβολα. Όμως μέχρι να φτάσει στο ταβάνι της, η περσινή ομάδα του Παναθηναϊκού μοιάζει επί της παρούσης πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη από την ανέτοιμη φετινή. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: