Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Τρία «αιματηρά» σενάρια για τις συντάξεις ρίχνουν οι δανειστές!!


Τρία «αιματηρά» σενάρια για τις συντάξεις ρίχνουν οι δανειστές

Στο τραπέζι και μειώσεις 15% στις συντάξεις άνω των 800 ευρώ

Σε αιφνιδιαστικές ασφυκτικές πιέσεις για περικοπές σε χαμηλές συντάξεις για την κάλυψη του κενού στο Ασφαλιστικό και απόρριψη της πρότασης για αναπλήρωσή του μόνο από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προβαίνουν οι δανειστές από το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την ώρα που στο κυβερνητικό επιτελείο έχει ξεκινήσει ήδη του «μασάζ» στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την «βαριά» ασφαλιστική μεταρρύθμιση, εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ρίξει στο τραπέζι τρία βασικά σενάρια, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο της μνημονιακής δέσμευσης για εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο πρέπει να μειωθεί το σύνολο των συντάξεων από το πρώτο ευρώ κατά 6%. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μείωση των συντάξεων από τα 800 ευρώ και πάνω, αλλά σε ποσοστό 15%. Το τρίτο σενάριο περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ που όμως για να παραμείνει στα κρατικά ταμεία το 1,8 δισ. ευρώ θα πρέπει να φτάσουν στο 30%.

Οι δανειστές ζητούν να μειωθεί επιπλέον το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών από το 75% στο 45% ή 55%.

Οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου έχουν απορρίψει και το σχέδιο της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο επειδή δεν μειώνει του εισαγωγικούς μισθούς και δεν συνδέονται οι αυξήσεις με την παραγωγικότητα.

Το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει από την πλευρά του, ότι το κουαρτέτο έχει δεχθεί ότι η χώρα κάλυψε το στόχο για εξοικονόμηση 0,6% της δαπάνης.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: