Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Β-ΗΡΑ τις άγκυρες!!


Β-ΗΡΑ τις άγκυρες!

Ήταν να μην πάρει φόρα! Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Ηρακλής συνέχισε την... αναρρίχηση με μεγάλο διπλό (2-1) στην Τρίπολη επί του Αστέρα, με επική ανατροπή και παίζοντας με δέκα απ’ το 68’.

Με φόρα απ’ τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Ηρακλής πέρασε και απ’ την Τρίπολη επικρατώντας με σκορ 2-1 του Αστέρα και συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Ο Αστέρας δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα, παρότι πήρε το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάννου (44’), όμως ο Γηραιός πήρε την παλικαρίσια νίκη με γκολ των Βέλλιου (58’) και Μπουλούτ (66΄) και παίζοντας με δέκα παίκτες για 22 περίπου λεπτά, λόγω αποβολής του σκόρερ του δεύτερου τέρματος με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα.

Στην έβδομη θέση ανέβηκε με το τρίποντο η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου με 17 βαθμούς, στην πέμπτη θέση ο Αστέρας με 21.

Το ματς:


Πιο δραστήριος επιθετικά μπήκε στο γήπεδο ο Ηρακλής, όμως ο Αστέρας δεν δυσκολεύτηκε να γυρίσει το παιχνίδι προς το μέρος του. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν μετά το πεντάλεπτο την εστία του Χουάντερσον, με την πρώτη καλή στιγμή να είναι παραλίγο «αυτοκτονία». Ο Σαραμαντάς γύρισε βιαστικά τη μπάλα στο Χουάντερσον και αυτός μπλόκαρε, σώζοντας τον Ηρακλή από αυτογκόλ.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας θα αποδειχτεί αρκετές φορές ακόμα σωτήριος για την ομάδα του, με αρχή το εντυπωσιακό σουτ του Μάσα στο 13’ και αυτό του Λανθαρότε στο 21’ ενώ ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει μπροστά στα καρέ του Ηρακλή.

inner

Ό,τι δεν κατάφερε όμως με την πίεση στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου ο Αστέρας Τρίπολης, το κατάφερε λίγο πριν τη λήξη του. Στο 44’ υποδείχτηκε πέναλτι σε χέρι του Ζιαμπάρη, που εκτέλεσε εύστοχα ο Απόστολος Γιάννου για το 1-0, με τον Χουάντερσον, μάλιστα, να πέφτει σωστά, όμως η μπάλα γλίστρησε μέσα απ' τα χέρια του.

inner

Ορεξάτος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής και το απέδειξε απ’ το 48’ με την κεφαλιά του Περόνε να χτυπάει στο δοκάρι, ενώ ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει με τους Μάσα και Γιάννου, βρίσκοντας και πάλι «τοίχο» στον Χουάντερσον.

Στα επόμενα δέκα λεπτά όμως ο Ηρακλής κατάφερε να κάνει… τα πάντα. Ο Βέλλιος ισοφάρισε στο 58’ με «επέλαση» από αριστερά, ενώ στο 66’ ο Μπουλούτ με κεφαλιά έδωσε τα ηνία του σκορ στον γηραιό, με κεφαλιά μετά από ασίστ του Περόνε και πάλι από αριστερά.

inner

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Ηρακλή έμεινε για… δύο ακόμα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, αφού στο 68’ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα (η πρώτη ήταν επειδή έβγαλε τη φανέλα του στον πανηγυρισμό) και άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του για 22 περίπου λεπτά.

Παρά ταύτα, ο Αστέρας δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά, με τον Ηρακλή να πανηγυρίζει το δεύτερο σερί μεγάλο τρίποντο.





Οι συνθέσεις:


Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ντουντού, Μάσα, Κουρμπέλης (81’ Δημούτσος), Γιάννου, Φερνάντες (63’ Φούντας), Λανθαρότε (72’ Παπαδόπουλος)
Στον πάγκο οι: Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Χαμντανί.

Ηρακλής (Παπαδόπουλος):
Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (46’), Καρασαλίδης (56’ Ζαμπάζης), Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρης, Πασάς, Ιντζόγλου, Περόνε (80’ Χαντί), Μπουλούτ, Βέλλιος
Στον πάγκο οι: Περνις, Τσιλιανίδης, Πορτουλίδης, Στάμου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: