Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

BOMBA: Το κύκλωμα των νονών και το «στημένο» ματς!!


BOMBA: Το κύκλωμα των νονών και το «στημένο» ματς

Στοιχεία για εμπλοκή νονών της νύχτας στο ποδόσφαιρο και ένα φερόμενο ως στημένο ματς της Football League φέρνει στην επιφάνεια «Το Βήμα».

Άνθρωποι του υποκόσμου λυμαίνονται το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», που κάνει λόγο για εμπλοκή νονών της νύχτας και στημένο ματς της Football League τον Ιούνιο του 2015.

Στη δικογραφία για τη σπείρα των εκβιαστών που εξαρθρώθηκε την Πέμπτη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής γίνεται λόγος για στημένο αγώνα της Football League τον Ιούνιο του 2015, για υποτιθέμενους οπαδούς του Παναθηναϊκού που πουλούσαν προστασία σε απόσταση λίγων μέτρων από τη ΓΑΔΑ, αλλά και για αστυνομικούς που πήγαιναν πριν από βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα και έδιναν τις επαγγελματικές κάρτες τους.

Το φερόμενο ως στημένο ματς είναι ο αγώνας Ηρακλής Ψαχνών – Παναιγιάλειος, που έγινε στις 14 Ιουνίου του 2015 και έληξε με σκορ 2-3. Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να τηλεφωνεί σε έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους για την υπόθεση των «νονών της νύχτας» λέγοντας του ότι «… ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-2 υπέρ του Παναιγιαλείου, ενημερώθηκε από κάποιον ότι το σκορ θα ήταν 2-3 και συζητούσαν για τις αποδόσεις που θα είχαν τα χρήματα τα οποία θα στοιχημάτιζαν. Συμπλήρωσε ότι υπήρχε λάθος των Ψαχνών που προηγήθηκε».

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας που έχει… ποδοσφαιρικές προεκτάσεις, περιπτεράς κοντά στο γήπεδο της Λεωφόρου αποδεικνύεται πως έπεσε θύμα εκβιασμού από μέλη του κυκλώματος οι οποίοι δήλωναν ότι είναι Παναθηναϊκοί και τον «πίεζαν» επειδή τον θεωρούσαν «γαύρο και υπάλληλο του Μαρινάκη». Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να κλείσει το περίπτερο!


Σύμφωνα με τον δικαστικό φάκελο, «νονοί της νύχτας» είχαν παρατσούκλια «Στραβωμένος», «Ζαμπόν», «Οδοντίατρος», «Γύφτος», «Έλβις», «Μαύρος», «Δάσκαλος», «Βλάχος» και άλλα, ενώ χρησιμοποιούσαν συνθηματικά για ναρκωτικά, εκβιάσεις και τον τρόπο υφαρπαγής χρημάτων από τους καταστηματάρχες.

Στο κύκλωμα φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο αστυνομικός που εργαζόταν στο Κέντρο Ελέγχου της Κυκλοφορίας της Τροχαίας Αττικής και ενημέρωνε διαρκώς τα μέλη του κυκλώματος. Αναφέρεται, δε, πως η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ. είχε δείγματα της παρουσίας του ήταν όταν είχε διαπιστωθεί ότι λίγες ημέρες πριν από τη βομβιστική επίθεση σε σνακ μπαρ τον Οκτώβριο του 2011 είχε επισκεφθεί τον καταστηματάρχη και χωρίς οποιαδήποτε αφορμή και λόγο του δήλωσε την παρουσία του και ότι «είναι διαρκώς στη διάθεσή του». Ο εν λόγω αστυνομικός χρησιμοποιούσε τηλέφωνο από ασιατική χώρα.

Οι διάλογοι των μπράβων που διέρρευσαν δίνουν σαφή εικόνα για το τι ακριβώς συνέβαινε. Ακούγονται φράσεις όπως «θα δώσει, αφού όλοι δίνουν εδώ γύρω», «είναι τριάντα μία ο μήνας και θέλουμε να πιούμε ένα εσπρεσάκι», «σε τέσσερις-πέντε ημέρες έχω τις εισπράξεις, έχω να πάρω 1.000 ευρώ από το Γκάζι», ενώ για την εκβίαση ιδιοκτήτη καταστήματος που είναι κοντά στις γραμμές του τραμ στον Νέο Κόσμο σημειώνουν: «Στις γραμμές του τραμ κάνουμε εμείς γυμναστική».

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι διάλογοι ανάμεσα σε «αρχινονό» και ιδιοκτήτρια καταστήματος που δεν είναι συνεπής στην πληρωμή της «προστασίας». «Βίκυ, μου έχεις βγάλει την Παναγία, να ξέρεις μ' έχεις νευριάσει. Θα σε πιάσω καμία μέρα από το μαλλί και θα σε φέρνω σβούρες μέσα στο μαγαζί. Μη με τυραννάς τζάμπα...» ακούγεται σε έναν διάλογο, ενώ σε έναν άλλο ότι «Γιατί με γ... όλη την ώρα; Δεν βάζεις ποτέ σου πρόγραμμα; Πάντα αυτό το βιολί; Πάντα με σένα θα ασχολούμαι; Είναι το χειρότερο που μπορεί να μου κάνει ένας μαγαζάτορας, να μου λέει αύριο και αύριο…».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: