Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Μπαλτάκος: «Τα λέμε Βερολίνο. Θα πάρουμε την Ευρωλίγκα»


Μπαλτάκος: «Τα λέμε Βερολίνο. Θα πάρουμε την Ευρωλίγκα»

Βέβαιος όχι απλώς πως ο Παναθηναϊκός θα είναι στο Final Four, αλλά και πως θα σηκώσει το έβδομο δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Τάκης Μπαλτάκος.

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στο Final Four του Βερολίνου και θα κατακτήσει τον τίτλο εξέφρασε ο Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά». Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ανέλυσε τους λόγους που υπογράφηκε η σύμβαση με την Ευρωλίγκα κι όχι με τη FIBA.

Αναλυτικά ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για:

-τη συμφωνία της ΚΑΕ με την Ευρωλίγκα: «Αν δείτε την ανακοίνωσή μας, αναφέρει εξαρχής ότι αποφασίσαμε μετά την πάροδο 20 ημερών. Αφότου υπέγραψαν στην Euroleague οι υπόλοιπες δέκα ομάδες, αποφασίσαμε να περιμένουμε για να μελετήσουμε τη σύμβαση, αλλά και για να δούμε τι πρόκειται να κάνει η FIBA με τη διοργάνωση που έχει εξαγγείλει. Δεν υπήρξε κάποια χειροπιαστή εξέλιξη, παρά μόνο συζητήσεις και εξαγγελίες. Εάν δεν υπογράφαμε με την Euroleague τώρα, κινδυνεύαμε να μην παίξουμε του χρόνου στην Ευρώπη, να μας αντικαθιστούσε η Euroleague με τη Μάλαγα ή δεν ξέρω ποιον άλλον. Υπό αυτόν τον κίνδυνο λοιπόν και με τη FIBA να μην είναι έτοιμη επιλέξαμε την Euroleague».

-το αν μπήκε στη ζυγαριά η γνώμη ότι ο Παναθηναϊκός θα προάσπιζε καλύτερα τα συμφέροντά του αν συντασσόταν με τη FIBA: «Μπήκε στη ζυγαριά. Γι' αυτό και δεν υπογράψαμε αμέσως. Δεν μπορούσαμε όμως να διακινδυνεύσουμε τη μη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα ήταν ενάντια στα συμφέροντα της ομάδας. Πράξαμε το καλύτερο. Το σωστό».

-το αν αποτελούν πυροτέχνημα οι εξαγγελίες της FIBA για το Champions League και για τη δεκαετή σύμβαση: «Όχι. Δεν είναι πυροτέχνημα. Συναντά όμως, σημαντικές δυσκολίες. Ήταν όλα εντάξει. Το ζήτημα ήταν κατά πόσο δέχεσαι να δεσμευτείς για μια δεκαετία. Αν η συμφωνία είναι καλή ή όχι. Αν θα βρει τα λεφτά ή όχι σε βάθος χρόνων, δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό είναι μελλοντολογία».

-τις βελτιωμένες απολαβές των ομάδων από τη νέα συμφωνία με την Ευρωλίγκα: «Εδώ βοήθησε πολύ η FIBA. Η εξαγγελία της νέας διοργάνωσης κινητοποίησε την Euroleague, που αναγκάστηκε να κινηθεί και να βρει περισσότερα από 30 εκατομμύρια για να κρατήσει τις μεγάλες ομάδες. Βοήθησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

-το αν υπάρχει περιθώριο να σπάσει η σύμβαση με την Ευρωλίγκα: «Τυπικά, δεν υπάρχει τέτοιο περιθώριο. Τυπικά! Αν όμως η FIBA κάνει μία πολύ δυνατή διοργάνωση, δεν θα υπάρχει άλλο περιθώριο παρά να πάνε οι δύο πλευρές σε έναν συμβιβασμό. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που πρέπει να βρουν η FIBA και η Euroleague. Δεν θα πρέπει να το μετακυλύουν στις ομάδες».

-τον κίνδυνο σχίσματος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει διάσπαση σε τέτοιο βαθμό που να διαλύσει το μπάσκετ. Μια μεγάλη εταιρεία αμερικανική, η IMG, μπήκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αύξησε τα έσοδα. Αυτό μόνο σε καλό μπορεί να καταλήξει».

-το αν μπορεί η FIBA να ζητήσει από τις εθνικές ομοσπονδίες, την τιμωρία όσων υπέγραψαν με την Euroleague: «Αυτό να το σκεφτεί η ομοσπονδία».

-τις σχέσεις Παναθηναϊκού-Euroleague: «Μετά και την υπογραφή αυτή, είναι καλές».

-την εικόνα του Παναθηναϊκού φέτος: «Θα πάρουμε το πρωτάθλημα Ευρώπης! Θα τα πούμε στο Βερολίνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: