Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Δεκάλεπτο «φωτιά»

Χάρη σε ένα «ξέσπασμα» στην τέταρτη περίοδο, η Νταρουσάφακα επικράτησε της Μάλαγα με 63-57, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και βρέθηκε μια «ανάσα» από την πρόκριση στους «16».

Δεκάλεπτο «φωτιά»Η Νταρουσάφακα, χάρη σε ένα σερί στην τέταρτη περίοδο, επικράτησε με 63-57 της Μάλαγα στη «Φολσκβάγκεν Αρίνα» της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και με 4-4 ρεκόρ βρέθηκε μια «ανάσα» την πρόκριση, ενόψει των δύο επόμενων αγωνιστικών.

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως με σερί 14-0 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Τούρκοι έφτασαν στο +12 και δεν απειλήθηκαν στη συνέχεια.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ρέντινγκ με 19 και Μπιέλιτσα με 18 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Νέντοβιτς με 13 πόντους.

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν δυνατά και διατηρούσαν ένα +3 με πρωταγωνιστή τον Νέντοβιτς. Ο Τζάκσον ανέλαβε δράση και διατηρούσε το +2 για τους παίκτες του Ζοάν Πλάθα. Ένα 4-0 σερί των Τούρκων έφερε το +2 και νέο 5-0 σερί έφερε το +5 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει περισσότερο από +4, με τον Μπιέλιτσα να δίνει το συγκεκριμένο προβάδισμα στους Τούρκους. Οι Ανδαλουσιάνοι με σερί 4-0 ισοφάρισαν με πολλές επιθετικές επιλογές μέσα στη ρακέτα, όμως ο Ρέντινγκ έδωσε το +2 για την Νταρουσάφακα στην ολοκλήρωση τουρ ημιχρόνου, σε ένα νευρικό και άστοχο ματς για αμφότερες.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, όμως με ένα σερί 6-0 οι Ισπανοί έφτασαν στο +6 με ευστοχία από την περιφέρεια και «εκρηκτικό» Νέντοβιτς. Οι Τούρκοι βρήκαν κάποιες λύσεις από την περιφέρεια και με 5-0 σερί μείωσαν στο -1. Οι Αμερικανοί της Μάλαγα πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και, με σερί 6-0, έφεραν το +7. Οι δυο ομάδες «σημάδευαν» από το τρίποντο και οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το +3 με +5 και τελικά το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +3 για τη Μάλαγα.

Στο 49-51 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η Νταρουσάφακα έκανε σερί 14-0 και έφτασε στο +12 με λύσεις από μακριά με τον Μπιέλιτσα να πετυχαίνει τους 8 από τους 12 πόντους της ομάδας του και τον Ρέντινγκ να σιγοντάρει στο «κρεσέντο». Τα τρίποντα των Ανδαλουσιάνων έφεραν το -6 στο τελευταίο λεπτό, όμως τα συνεχόμενα άστοχα σουτ των φιλοξενούμενων από την περιφέρεια δεν άλλαξαν κάτι.


Τα δεκάλεπτα: 20-15, 30-28, 45-48, 63-57

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ: Ουίλμπεκιν 7, Ρέντινγκ 19, Ερντέν 9, Γκόρντον 2, Χαραγκόντι 8, Μπιέλιτσα 18

ΜΑΛΑΓΑ: Τζάκσον 11, Ντίαθ 3, Τόμας 10, Ντίεθ 3, Σουάρεθ 3, Καράχοτζιτς 3, Σμιθ 3, Νέντοβιτς 13, Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: