Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αρχίζουν και πανηγυρίζουν οι μπασκετικοί Ολυμπιακοί!!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έμεινε στο πάγκο του Ολυμπιακού και πολλοί φίλοι της ομάδας του Πειραιά δεν το είδαν αυτό με καλό μάτι.

Αρχίζουν και πανηγυρίζουν οι μπασκετικοί Ολυμπιακοί
Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς
 Ήθελαν αλλαγή και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι η ομάδα τους δεν μπόρεσε να κερδίσει με τον Μπαρτζώκα στον πάγκο δύο χρονιές τον Παναθηναϊκό.

Εδώ, βέβαια, πρέπει να βάλουμε στο ζύγι και να αποφασίσουμε φίλοι Ολυμπιακοί: «Ο Μπαρτζώκας σάς φταίει ή η διαιτησία;». Και τα δύο μαζί, αποκλείεται.

Πάμε παρακάτω, στη στελέχωση του ρόστερ, που άλλωστε είναι κι εκείνο, που ενδιαφέρει πλέον τους εκατομμύρια υποστηρικτές του Ολυμπιακού. Κατ” αρχάς και αυτό είναι το σημαντικότερο, γίνεται πραγματικότητα το θέλημά τους. Πέφτουν, δηλαδή, περισσότερα χρήματα, ανεβαίνει το μπάτζετ. Οχι τρομερά (δεν χρειάζεται άλλωστε και ειδικά σε τέτοιες εποχές, που κόσμος πεινάει και διψάει μαζί), αλλά ανεβαίνει. Πού το ξέρουμε αυτό; Το βλέπουμε. Το βλέπουμε κατ” αρχάς στη περίπτωση του Μάλκολμ Ντιλέινι, του παίκτη, που δεν είναι μακριά από το να συνεχίσει στο λιμάνι. Στον Αμερικάνο της Μπάγερν, λοιπόν, οι Πειραιώτες δίνουν 700.000 δολλάρια ετησίως, νούμερο πολύ μεγάλο γενικά και το οποίο μοιάζει ικανό να οδηγήσει τον περί ου ο λόγος στο ΣΕΦ. Και προχωράμε: μεγάλη επιθυμία επίσης είναι η επιστροφή του Κάιλ Χάινς. Δεν είναι κάτι εύκολο (τουλάχιστον ακόμη), αφού ο παίκτης δεσμεύεται με την ΤΣΣΚΑ (έχει συμβόλαιο και για του χρόνου), αλλά αν τελικά έρθει, το….μαλλί θα πάει κοντά στο 1 εκ. δολάρια.
Έχει και συνέχεια η ιστορία. Υπάρχει και η ανανέωση του Μάντζαρη μπροστά. Την Τρίτη είναι το ραντεβού και αν υπάρξει συμφωνία, αυτομάτως το μπάτζετ ανεβαίνει. Η προοπτική είναι για νέο τριετές συμβόλαιο. Από κει και πέρα, τα δεδομένα θα είναι πάνω, κάτω τα ίδια με τα περυσινά. Αν τελικώς (που είναι πολύ κοντά) ο Περπέρογλου πάει στην Εφές Αναντολού, θα αντικατασταθεί με παίκτη, που πάνω, κάτω θα παίρνει τα ίδια χρήματα. Το ίδιο ισχύει και για την θέση του τρίτου ψηλού. Στην θέση, λοιπόν, του Σερμαντίνι (την θέση του Σίμονς παίρνει ο Χάινς ή αν δεν έρθει ο Χάινς, λογικά ένας πολύ καλός, ένας πολύ ακριβός ψηλός), θα αποκτηθεί ένας παίκτης, που θα πληρώνεται όσο σχεδόν ο Γεωργιανός.
Ένα πρόβλημα (μάλλον μεγάλο) θα προκύψει αν ο δεύτερος ψηλός, δεν θα είναι ο Χάινς. Βλέπετε, η αγορά δεν σφύζει από παίκτες πρώτης κλάσης (υπό την έννοια ότι οι πολύ, πολύ καλοί δεσμεύονται με συμβόλαια). Οι Ολυμπιακοί (οι φίλαθλοι) θέλουν τον Λάσμε, αλλά αυτός πάει προς την Εφές, άλλοι πάλι θέλουν τον Τόμιτς της Μπαρτσελόνα, αλλά και εγώ θέλω την Μόνικα Μπελούτσι.
Ενδεχομένως, πάντως, σε μία τέτοια περίπτωση, οι Πειραιώτες να πάνε να ανακαλύψουν έναν νέο Χάινς ή να έχουν κάτι κατά νου, που το δικό μας το μυαλό (και όχι μόνο το δικό μας) να μην μπορεί να έχει «πιάσει». Οπως έγινε πέρυσι με τον Λοτζέσκι. Για Χέρστον γράφαμε, για Καρτιέρ Μάρτιν μιλάγαμε, αλλά οι Αγγελόπουλοι αιφνιδίασαν με τον Αμερικάνο με βελγικό διαβατήριο, που αποδείχθηκε «λίρα εκατό». Η ουσία είναι, όπως αναφέραμε, ότι το μπάτζετ, έστω και όχι πάρα πολύ, αρχίζει να ανεβαίνει, το οποίο σαφώς θα κάνει πιο εύκολο το έργο του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Το καλοκαίρι, όμως, έχει ακόμη πολύ δρόμο, τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα, εδώ θα είμαστε να καταγράφουμε το δύσκολο μεταγραφικό κυνήγι του Ολυμπιακού (αλλά και του Παναθηναϊκού βεβαίως βεβαίως). Και επειδή απορούσαν πολλοί φίλοι στο Facebook για την…τουρκική έκπληξη, που γράφαμε, αυτή αφορά στο πιθανό γάμο της Εφές με τον Λάσμε. Η άλλη έκπληξη θα είναι αν δούμε (που μάλλον θα δούμε) τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει….Βαλκάνιους Μποχωρίδηδες, Παπαγιάννηδες και Λούντζηδες. Με τον Σέντρικ Σίμονς τέλος να πηγαίνει προς την Τουρκία (όχι, όμως, στην Ουσάκ Σπορτίφ).

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: